30 December 2009

Kenape Emo

(On Physical Part)
1. Berat yang semakin bertambah. 70.6 kg!!!!
2. Rase gemuk dan besar dan perut besar dan mengembang. Dah tak tau nak pakai baju camne.
3. Kaki dah semakin membengkak sampai sandal pon dah ketat. (Read: Preeclampsia)
4. Selalu cramp malam2. Dahla Afat takde nak tlg hilangkan rase cramp. Sakit tau tahan cramp sorang2.
5. Selalu rase mengantuk. Affan malam2 akan bgn melalak nak susu.
6. Belikat belah kanan sangat sakit. Kesan asek pegang mouse dan mengadap laptop setiap mase.
7. Nak duduk bangun rase seksa. Especially kalo duduk atas lantai keras.

(On emotional part)
1. Selalu rase risau
2. Selalu rase sedih, marah tak tentu pasal.
3. Selalu tak puas ati
4. Selalu pikir macam2 sampai dapat mimpi buruk2.
5. Have to be hipokrit utk menjage hati orang
6. Didn't get what i wish

7 comments:

mummy_ayu said...

lama tak komen kat cini..tapi selalu baca tau...biasa la bila pregnant, memang selalu jiwa kacau..relax ek...nanti baby kat dalam pun cedih...kalu Ayu dulu, bila jiwa kacau, gie jenjalan..shopping barang baby ker? ok take care!

Afzan Aini said...

Yes, the exact word is jiwa kacau.. Ala, nk ghi shoping pon kat mane sgt la kat kuantan nih, lagipun dah ade anak nih ssh, Kesian lak kene tinggal die. jadinye, dok jela kat umah.

Lina said...

mmg time pregnant hati kita mudah diusik.. sensitif! take time to relax.. dulu lina penah xtido 2 minggu sebab kena anxiety attack.. teros dpt mc 4 days.. lepak kat umah je... best! tcare ya!

cutiecaliph said...

emm..sabar ye afzan..risau lak baca blog ko dua tiga hari ni..jangan stress2 tau..ask affat to take some Annual Leaves ke (kalau masih berbaki) utk temankan..kadang2 bila kita pregnant and jaga anak semua sensorg memang mudah terasa..be strong dear! aku rasa mcm nak teman ko jek kalo bleh..isk

Afzan Aini said...

Cutiecaliph -> How sweet of u ana. Tp ko tuh pon dah sarat sgt dah. Ehehe.

Afzan Aini said...

Lina -> oh boleh dapat MC sbb anxiety attack eh.. Ehehe, best gak tuh.

Lina said...

boleh dpt MC. tp kite keje govt, u buat MC 2 ari, then tambah 2 hari lg. bincang dgn doctor u.. u need the rest.. gudluck!

Blog Widget by LinkWithin