24 December 2009

Hari nih mood dah ok, mari berangan

Mane tak ok nye, cek2 maybank2u, wah.. sronoknye.. Claim2 sume dah masuk dan masyukkk.. Eheh, so, trus kire2 n bayar2 ape yg patut dibayar. Ok, kene bayar utang jugak. Ahaha. Yg penting ujung mggu nih kene bawak kete gi servis. Huhu, dahla alarm dah rosak. Kene lock pakai manual. Ok, kene gi tukar bateri remotenye dulu.

Esok lak cuti. Yeay.. Plan mggu nih nak gi checkup. Kalo bleh nak scan lagik. Harapnye kali nih nampak la baby girl ke boy. Pastuh nak timbang berat dah naik bape tan.

Hmm, rase nak buat aktiviti yg menyeronokkan ke, yg ad hoc, unplanned, but turn out best gile. apekah aktivitinye ye? Gi jalan2? Nak gi mane ye? Dahla susah gile nak ajak Afat tuh gi jalan. Aku rase last gi Teluk Cempedak dulu pon mase Affan pakai pampers saiz s lagik. Yang tuka pampers die dalam KFC tuh. Ahaha.

It's think its quite difficult also when ur partner have a completely opposite interest with u. He likes to lying around, watching TV all day long till early morning.. while u likes to window shopping, travel, going places and enjoy nature at its best.. Kalo pergi pon, sorg macam berat hati nk gi n tak appreciate the place, then kite gak rase tak best n tak enjoy gak kan? Baik tak yah gi je..

Selalu kalo kuar pon dah petang sgt, tu pon utk gi beli barang Affan, kat Giant je. Atau gi Klinik..Huhu. Pastuh Afat je yg kuar beli brg, sbb nak cepat, atau Affan yg tido dalam kete. Pastuh gi pasar malam. salah sorg je yg kuar. Huhu, cenggitulah dah ade anak. Dah takde mase nak berdua2 atau bertiga gi tempat2 yg best, jalan2, mkn2 ke, gi theme park ke..

Aku punyelah ingat ade anak nnt bleh la nak gi Genting ke (aku tak pernah gi Genting, percaye tak??!!), Bukit Tinggi ke (katenye makanan kat situ best ek??), Langkawi ke, (bleh beli pinggan murah2), Singapore ke, bawak anak gi zoo ke, gi main air ke, theme park ke, Aquaria ke (mesti Affan suke tengok Fish), Pertosains ke( Cis, Petrosains je?? Jgn main2, aku memang dari zaman matrix lagi mengidam nak gi Petrosains tau T_T). Mcm2 la angan2 aku ni.

Aku nih mmg jenis suke travel, jalan2 nih..Kalo tak, takdelah mase zaman bujang2, time belajar2 dulu, sanggup gi naik gunung 3 hari 3 malam, naik flight sorang2, gi sane, gi sini, walopon takde duit, tapi mase tuh sronok sgt. Yes, travel tak semestinye habiskan duit yg banyak. Yang penting gi tempat yg best, ade aktiviti best, n gi dgn org yg best dan appreciate the moment , the place, same like u do. Hei.. rindu zaman dulu..

Dulu2 kate tggu ade anak, pastuh dah ade anak, kate tggu anak besar sker... Nih anak dah besar sket, keje nye asek demam je pulak kalo bawak jalan. Dah tu nanti pulak, perut dah sarat, nanti pulak ade baby kecik, x leh nk kemane2 dah. Kene tggu baby kecik membesar pulak.. Huhuhu.. cenggitulah proses seterusnye..


Tempat2 yang rase nak pegi...
Bukit Tinggi. Colmar Tropicale

Nak naik cable car kat Genting Highland..

Bawak Affan tengok fish kat Aquaria KLCC..

Langkawi..
Nak Shopping pinggan mangkuk n cooking wear yg murah2 je yg penting..
Corell, Vision etc..


Ok, fine.. sudah2 la berangan.. just hope ko ade kene gi kursus atau ade hari keluarge je la kat tempat2 berkenaan. Jangan harap laki ko nak bawak.. Ahahaha.

**********

Aku nih jenis lagi suke kalo gi mane2 secare spontan, takyah plan2.. kalo plan sure tak jadinye kan... Cube je anda bayangkan, kalo bangun pagi di hari minggu, pastuh kate, "Abang, jom gi Bukit Tinggi.." Pastu suami anda trus setuju dan terus mandi dan kemas barang2 anak dan hidupkan enjin kete untuk pergi. Pastuh sampai sane, trus pergi ke taman2 nye dan amik gambar, dan bersiar2 di tempat sejuk itu, pastuh makan western yg best2, pastuh memberi cadangan, "Kite tido je lah kat sini malam nih, baju sume abang dah bawak dlm beg tadi..." Wahh.. best sungguh angan2 angan aku kan. kahkahkah. T_T Menitis air mate..

**********


Hei.. sudah2 lah tu berangan.. Kesimpulannye aku rase, bile dah pencen, anak2 dah kawen, ade keluarge sendri, mase tuh la baru ade mase berdua ngan suami and baru bleh nak gi jalan2, melancong2 travel2 kot.. kalo umur panjang la.. Ahahaha.. Tapinye dah tue mase tuh, dah tak lalu nak gi jalan2, tulang2 sume dah saket., tengok muke masing2 pon dah takde selera., inikan pulak nak gi berjalan berdue. Cis, ntah2 rase menyampah je tengok muke kerepot masing2 nanti... Ahaha. Akhirnye mati begitu sahaje.. -Tammat-



Ahaha, apekah aku merepek ni..Korang lah, layan sangat pompuan mengandung yang emo nih..
(Takde idea nak tulis ape sebenarnye.. huhuhu)

Oklah bye, En Afat balik hari nih, dah kol 6 pon, aku x kuar opis lagi..


P/S: Abie, enjoy ur single life as much as u can.. U won't get it ANYMORE once u married.. *Warning / Pesanan ikhlas dari aku*





6 comments:

wallabiezz said...

xpe afzan, at least hang ada husband yg bleh diharap tau.. dia pun agaknya penat mencari rezeki utk family. i think he's doing d best for u and affan and d upcoming baby.. hope dia baca ur luahan tu mengerti lah dia.. amin

Dr.Sintok said...

dulu ada cadang nak pi Bukit Tinggi hujung bulan ini tapi x jadi...:(

anamin said...

bagus dah ade mood;) mana tau weekend ni afat bawak ko and affan jalan tanpa disangka:)

Afzan Aini said...

Abie-> Ahaha, ok je sebenarnye. Aku je yg emo.

Dr. Sintok -> Sebab tu lah jangan plan2.. kalo plan sure tak jadi nye.

Anamin -> "u hope my dear, u hope..: bak kate Mawi dalam iklan perfume.

GomBuX_TwiN1 said...

this also make me scared to get married earlier.. Abie, count me in...!

Neway Afzan, its just ur emotion jer tuh... nnt dtg KL, we hang out together k. :)

Congrats for the 2nd baby boy! ;)

Afzan Aini said...

Gombux_Twin1-> Enjoy n gi lah mane2 selagi ko single nih, dah ade anak nnt susah nk jalan2. trust me.

Blog Widget by LinkWithin