04 November 2009

Our 2nd Annyversary

Ok, on 4th nov is our 2nd Annyversary.. Brape kali mau cakap daa..

Ehehe, macam2 dugaan sepanjang kawen nih, tapi alhamdullillah sumenye berjaye diatasi.. ahaha skema.. Biaselah, orang kate, lagi lame kawen, lagi besar dugaannye kan.. Ish takut nyee..semuge yang baik2 sahaje yang mendatang.

Harapnye takde sesape and ape2 lah yang mengganggu gugat kebahagian aku ngan Afat nih.

Hmm.. Lepas kawen, setahun je dok same2 ngan Afat, lepas Affan lahir and afat kerje kat Kerteh, dah dok berjauhan smpai sekarang.. Huhu, Haranye adelah jalan utk kitorg dok bersame satu rumah.. boleh jumpe Afat tiap2 hari and jage anak2 same2..

Ok, thanks sayang for this 2 years of happiness u brought to my life. And 2 kids..sorang kat luar, sorang dalam perut.. Huhu..


Oraitt.. di malam Anniversary kami, gi makan kat Marciano Jalan Ampang.. Tempat nih direcommend kan oleh Azrai.. dulu namenye RoadHouse Grill.. Skang dah tuka name kepade Marciano lak.. aku memang la suke yang teramat sangat western food kan. So, nak jugak makan kat situ, tak kire.. Ahaha.. Kire cukup baik la aku tak mengidam nak makan daging kijang salai ke hape kan..

Dah kol 9mlm baru kuar.. Perut dah lapar sangat.. Tak sabar nak makan steak.. dalam lif wajib amek gambar..

*Cubaan amek gambar agar tak nampak lemak dibawah dagu..

Tengah tunggu order..

Wajiblah order yang paling sedap cam yg Azrai recommend kan..Aku order Rib Eye steak.. Medium well.. Afat order chicken chop jek.. aku mmg dah tak lalu nak makan2 ayam skang.. suke lg makan mende lain selain ayam skang.

Sambil menunggu food di serve, die bagi kacang nih satu baldi utk dimakan.. Free jek.. Banyak gile.

Lepas tu bagi lak roti nih utk mengalas perut.. Sedap gile roti die. Tapi simpan perut untuk makan steak.. Air, aku order Mango juice..Sungguh sedap lemak berkrim isukai ramai Mango juicenye..

Nih menu lunch die. kalo2 korang nak gi lah..


Yes.. my rib eye steak dah sampai!!! sangat2 lazat nampaknye. ade lagi kerepek ubi keledek diatasnye..Dikelilingi sayuran2 segar berwarna warni dan daging itu dilapisi dengan baked potato dibawahnye..

Nih Afat nye Grilled chicken chop with BBQ sauce.

Amek lagi gambar Rib eye steak.. Sorry lah, amek gune henfon je. Gambat nampak tak lazat. Padahal sedap gile yang amat sangat sampai nak terpejam mate menikmati kesedapan, kelembutan dan ke'juicy'an daging yang dimasak sempurna namun tetap lembut dan lazat sangat sangat dengan sos black pepper yang rasenye kalo makan sepinggan tak cukup walopon portion die amat besar.

*Padahal Azrai dah pesan cakap portion die sangat besar, makan sorang tak abes.. Tapi apsal aku rase makan sepinggan tuh cam tak cukup lagi? Oh agaknye baby dalam perut pon makan sekali. ehehe..

Afat ngan Chicken Chop nye. Bile aku rase.. huh, aku tak dapat appreciate rase BBQ souce.. same gak die tak suke rase aku nye black pepper souce.. Ye. selera kitorang berbeza.. bagusla, jadi boleh makan sorang2 tak payah kongsi, sbb memang aku tak cukup makan sepinggan tuh. Muahahaha..

Hmmph.. hmmph.. nyum..nyum.. sedap hingge menjilat garpu.. satu hirisan demi satu hirisan daging yang lembut dihiris kecil2 dan di masukkan dalam mulut dan dikunyah dengan penuh nikmat selame 40 kali (tipu) dan ditelan dengan enaknye sehingge habis licin..

Ye, daging tersebut licin, habis.. illek..tak tinggal seurat benang pon.. eh..
Oh, sayur-sayuran dan mende2 berkhasiat lain wajiblah aku tak makan kan. Ahaha..Memang rugi aku nih kalo makan, part sayur mmg aku tinggal..Nak buat camne, dah memang tekak aku takleh terime sayuran2 nih sume. Aku memang karnivor..

Muke kekenyangan En Afat.. Tengok perut la beb..

Walobagaimanepon beliau tetap nak makan kacang die tuh. Aku memang tak berape makan kacang. Ye, memang selera kami berbeza dan dengan itu, setiap org boleh conquer makan ape yang disukai sorang2 tanpa berebut..

Ahaha, bukankah bagus begitu.. Ye tuhan pertemukan kite dengan jodoh yang boleh melengkapi satu same lain.. Ahaha.. tibe-tibe.. Ye, cam lagu aku anak singkong tuh.. "Aku suka Singkong, dia suka keju.. ooh ooh.."(sila joget ye) (*eh Singkong tuh ape?)


Cubaan mengambil gambar disekitar restoren yang berlampu malap ala2 cowboy dengan camera yang sangat lah teruk kualiti gambarnye.. Huhu..

Dah la pakai baju itam, tudung itam..tak berape nampak hape la.. Nak mintak amek gambar ngan waitress yang pakai topi cowboy, tapi segan la pulak..

Ok, nah amek nih notice nye kat luar restoren. Dah tuka name tau. No more Road House Grill.. But the Chef and the menu are all the same. Same great taste tau..

Juga cubaan mengambil gambar restoren dari luar amat la gagal kerane kehampehan cameraphone..Eh baru perasan ade gambar aku rupenye Tula pasal, gelap sangat.. x nampak hape..

Ok, dah.. perut kenyang.. Jom balik!

5 comments:

ultimatecass said...

singkong tu adalah tapioca

Afzan Aini said...

Owh.. yeke.. maknenye singkong adelah ubi kayu lah ye..

NHCH said...

Afzan, if you love rib eye steak u've got to try them at Jake's Charbroil Steaks. They have 2 outlets in KL. Lepas aku makan rib eye kat situ steak lain rasa x sedapppp.... http://jakes.com.my/
Rib eye cost u RM98++; wagyu beef RM200++. But mind you, it's worth the penny spent! Boleh laa sekali sekala mkn on special occasion e.g. bday & anniversary!

Afzan Aini said...

woowee.. Tak penah dengar lak pasal Jake's tuh..Double the price tu.. Tapi kalo sedap, memang berbaloi la kan. Boleh la kalo nak mengidam nanti2..

ibnu marzuki al firdaus said...

wa ternampak banner bufet ramadan rm30 petang tadi... anyway halal tak campur wine dalam masakan? jika ya, pergh, > hebat daripada VS, TS + SFSH lah!

Blog Widget by LinkWithin