09 November 2009

Getting bigger

Hoho now 1'm 18 weeks pregnant ( 4 bulan setengah la). Perut dah nampak besar sket. Kain2 baju kurung sume dah x muat. Seluar yang pinggang paling besar pon dan tak padan.

Dahla sekarang keje gomen tak leh pakai seluar. Tak de choice lain selain pakai baju kurung Pahang (Yg kainnye dah dibuat khas ade kantung bayi) dan juge pakai skirt ngan blouse. Ohh.. Maxi-maxi tu sume ade lah sangat not my taste. Sangat susah nak cari maxi yang design nye tak macam orang tua atau kampung. Dengan itu aku sangat la tak akan pakai Maxi ke office.

So, skang start nak kene beli skirts la. Nak cari yang maternity skirt lak, designnye huduh2.. Last2 aku beli yg saiz besar sket yg pinggangnye getah.. Arituh gi KL, dapat la beli 2 helai. Murah2 je kat KL. Kalo kat Kuantan nih, huhu, dahla mahal, x lawa lak tuh.

Maternity blouse dah ade byk, dari last pregnancy and baru2 nih beli gak banyak helai kat Jusco. Murah2 je. Tak sampai RM30 pon.Ahahaha.. Yang penting ade banyak..

Huhu, malasnye nak mengulangi balik saat2 perut memboyot, jalan terkangkang2, tido malam cramp2 kaki, gi checkup kat klinik every 2 weeks, asek rase panas setiap mase, tak selesa dan contraction saat2 nak tunggu nak bersalin tuh. Wargghhh takutnye!!!!!

Lepas tuh pulak kene berpantang pulak, sume mende tak leh makan, jalan kene kepit2, kene breast feed baby lagi, kene bgn malam2 susukan baby, kene pam susu lagi, tido malam takleh pakai baju kelawar, kene pakai tshirt besar, kain batik je.. Tak sanggup rasenye nak melalui experience tuh sekali lagi..

Hei.. what to do.. dah jadi pompuan.. Terpakse ke redha..? Redha je lah.. dahla Afat keje jauh. Nampaknye tersekse lah aku sorang2. Die seminggu sekali balik, lagilah tak reti buat ape. Huhu, camne lah bile anak dah due nanti. Risau aku.. cukup lah dua tuh kot. Ahaha. Kuantiti tak penting, yang penting Kualiti.. Ehehe, ke nak kene anak ramai jugak ke??

Hmm, harapnye dengan segale susah payah, penat lelah menjage anak dari kecik, harapnye bile besar nanti jadik lah orang yang bergune, ingat jase mama papa, atuk nenek nye. Tu je lah.

3 comments:

Farah said...

hahaha mmg redha jela...saya pon tak suke pakai maxi..beli baju yang kembang2 kat bahagian perut buat baju pregnant..nnt lepas bersalin pon leh pakai :D

Afzan Aini said...

haah2 betul2 pilih baju yang walopon tak pregnen still boleh pakai. eh, tp nnt org tny pulak, pregnen ke? Adoila.

Sasira Binti Nordin P51997 said...

Makcik...wa wa..raser macam baru je semalam ko call aku n kiter story mory bout kebuncitan perot yang mengandungi affan n khaiyra kan...hu hu...oklah tu afzan..aku pun tak sabar nak pegnent lagi..by the way..HAPPY BELATED BURFDAY N HAPPY ANNIVERSARY K...take care.

Blog Widget by LinkWithin