24 November 2009

Dah scan dah.. Nak tau resultnye??

Okey, hari Sabtu hari tuh gi kuar jalan2 ngan En suami dan anak lelaki yg comel.

Mula2 pergi Megamall, En Afat nak main bowling. Si Affan pon dok ikut2 aksi2 papanye baling bola bowling tuh. Suke benor die.. Mane x sukenye, rupenye die uk-uk rupenye..

Okeh, lepas tuh gi Poliklinik Al-Farabi tuh. Alang2 dah kuar and Affan sihat, nih la masenye nak completekan Affan nye shot utk setahun. Yang suntikan MMR lom kene lagik walopon die dah umur setahun 3 bulan. dah asek demam jek, x leh la kene jab kan..

So, aku yang pregnen ini pon buat monthly checkup sekali lah kan. Lagipon dah 5 bulan.. dah boleh scan dah..

Mase kene cucuk tuh, Affan tgh lena tido. Kesian die terkejut tetibe kene jab, trus melalak. Tapi kejap je nangis nye. Cian anak mama..

Then Affan ngn papanye pon ikut sekali masuk tgk doc scan perut mamanye nih.. Aktif gak baby gerak2.. Sumenye ok.. Nampak jelas tulang belakang, kaki, tangan, jari2 nye sume.. setelah lame doc scan, tibalah mase utk tgk jantina baby..

Ehehe, nak tau ape result nye?






Jeng.. jeng ... jeng..










Korang teka lah dulu ape..









Oklah2.. kesian korang tertunggu2 ye..









Resultnye...









Ialah....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tak nampak pon!!!!





Ahahahahaha...

Huhu, sungguh berahsia baby nih. Main sorok2 lak. Aku dah excited gile nak tau.. Tapi nak wat camne, x nampak la pulak.

7 comments:

syahrezad said...

same la aku..tp dr ckp baby girl..takut sbb baby kepit je mase scan..hahaha..confused sbb now org asyik tegur perut nampak mcm bwk baby boy..

mummy_ayu said...

suspen la nie..baby pandai nak buat suprise...affan tak meragam ke nak dapat adik nie?

Afzan Aini said...

syarezad - > Adekah ko pijad? stf?

mummy Ayu -> ahah, mmg saspen. lambat lagilah nak tau jantinanye.. huhu, confuse nak beli brg kaler pink ke biru ke.

Oh, affan sgt la meragam. sejak beberape bulan nih asek tak sihat je. due mggu je bertahan x demam, pastuh demam balik. sgt kesian..

aZrAa aFhzaN aNaK pakCik RaHim said...

afzan...
aku punya la curiouss nak taw...
aku kuciwaaa...

Omecool20 said...

main hide and seek la pulak ;-) girl kot :D

anamin said...

berdebar2 nak tau result..heh..xpe..banyak lagi masa untuk tahu boy or girl..semoga semuanya selamat dan dipermudahkan..itu yg penting:)

http://cutiecaliph.wordpress.com

jAi said...

Aku dapat firasat ko nye baby nih boy la. Hahahaha...

Blog Widget by LinkWithin