17 November 2009

Berangan kan Baby Girl..

Kenapakah baju baby girl yang dijual sendiri adelah sangat cute sehingga rase nak simpan je semua utk baby yang bakal lahir..? ehehe, tapi tak tau lagi girl ke boy ke.. Ehehe, tapi ramai yg kate girl.. Mintak2 la masin mulut mereka..

MW-004 Miniwear 2 Pc Cotton L/S Top & Corduroy Pants

Oh yang nih, kat tangan die ade bulu2.. Comel nye.. saiz 3-6m.. padan la utk baby lepas pantang.


MK-001 M&Co 2 Pc Red Corduroy Dress
Yang nih Corduroy.. Merah mak ngah.. Ehehe

ST-016 Pink Flowers Dress Set (Korean Brand)


Yang nih paling suke.. Cardigan bulu2.. Lembut gile.. Kalo bawak baby gi photoshoot di atas padang rumput yang hijau berbukit2 kan cantik..


RP-006 Carter's Colourful Kisses Romper
Rompers2 pon banyak yang cute2.. Kebanyakannye material die tebal2. Yelah utk anak omputih kan. So, kalo nak dipakai dimusim tengkujuh mahupon kalo travel dalam kete utk perjalanan jauh, adalah sangat sesuai, terutame utk anak aku yg alah ngan aircond nih.. Ahaha.


Huhu, berangan..


Ops, sorry.. Teriklan pule blogshop ku disini.. eheheh..

Anyway, sume tuh still ade dalam stock, kalo korang nak beli, silakan lah. Dijamin sgt cute sampai rambang mate nak pilih.

Skang nih dah dekat 5 bulan dah baby dlm perut.. dah rase pon die gerak2.. Nervous gak nih nak gi scan.. Nak scan ke tak ke? Kang kalo tak dapat baby girl camne? Tapi nanti ssh lak nak beli baju kalo tak scan. Pastilah nak beli yang pink2 yang cute2 kalo dapat baby girl.. Eheheh.

Pastu, mestilah nak tempah barang kemas trus.. Ehehe.. Ade gelang tangan, rantai, gelang kaki.. wah.. mami jarum anak aku...

Pastuh kalo confirm baby girl, trus aku reserve kan baju2 yg cute2 tuh utk baby nanti.. Tak kasik org lain beli dah. Ehehe.

Ok, nak berangan lagik..

Kalo baby girl kan, nanti set tilam, bantal die nak kaler pink.. bukan pink sume, corak die lah yg pink, pastuh boleh beli stroller kaler pink, botol susu pink,( padahal botol susu ngan puting Affan pon ade yg kaler pink).. Then boleh tempah Booties & mittens kaler pink yang kait tuh, kat blog nih: http://sweetcraftstore.blogspot.com/. Diaper bag kaler pink, topi berbunge2 pink..

Crochet Booties..

Nak ke beli yang kaler pink?


Pastuh boleh belikan buku2 cerita fairy tales yang Barbie, princes2 tuh sume..Ehehe.. Nanti kang aku yang terlebih teruja nak beli Barbie.. Kecik2 dulu tak dapat..



Set bilik tidur kaler pink.. Ahaha, berangan sungguh..


Sume barang2 nye soft pink..

Actually dah ade pon aku simpan Set blanket and Bath Rope kaler pink, siap ade crown lagik kat hood die.. Comel sgt, x sanggup nak publish dalam blogshop aku, nanti org beli.. Eheh, nanti kalo scan, bukan baby girl, barulah aku jual..

Okey, sudah2 la berangan..

Ala, tapikan kene redha je la boy ke girl ke kan.. asalkan sehat, membesar dgn sempurna, bijak pandai dan comel cam Affan tuh ha.. Dah cukup bersyukur dah..

Sebab dulu nak sgt baby girl, muke si Affan tuh pon ramai cakap muke cam pompuan. Ehehe.. Jgn jadik Auw, auw sudah. Dahla aku slalu pakaikan dress2 girl yg aku jual tuh kat Affan.. eheh, comel gile Affan pakai, kalo taruk sepit rambut, sebijik girl dah..

8 comments:

Lina said...

mmg best dpt baby girl.. boley main dress up hari2.. xlekang lah with dresses, head bands, etc. semuanya pink & pastels.. waaa, suke!

opps.. lina baru add nama afzan utk tag baby products.. check it out!

Afzan Aini said...

haha, main dress up2 macam pakaikan baju doll lak kan..
Orait akan buat tag bile free.

irmazian said...

mmg jd baby doll la anak ko tuh karang...

aida edot said...

btol apzang..best dpt bb gal nih..yg plg best part nk beli bju..manda byk bju pink jekk..tp pakai merah lg cute sbb die putih..hehee
tp sian lak ank aku dlm perot nih..mentang2 die boy mama die x excited sgt nk beli bju2 nih...sbb xbest cam nk beli bju utk bb gal..sian die...xpe bb..mama still syg bb..
eh apzan..g la scan nuh..aku dr 4 bln tau dh bb boy..ko 5 bln sure la lg trg nmpk..

Afzan Aini said...

edot.. Ape daa ko nh, baby boy pon dah byk baju cantik2 dah skang nih.. Kat blog aku ade jual. Ehehhe.. Tapi yela, baju baby girl lagi cantik2 banyak n murah2 pon dah boleh dapat yg lawa kan..

Aku saje takmau scan cepat. Tgk la, mggu nih gi ckeckup maybe nk scan la.

Bibs and Bumps said...

hey there... they are super adorable..
do u mind i link u up?
http://bibsandbumps.blogspot.com

mummy_ayu said...

scan la tengok la...cenang nak shopping, tapi scan pun tak 100 percent gak..apa pun semoga dapat baby girl, sepasang mcm ayu...

Anonymous said...

apa yang saya cari, terima kasih

Blog Widget by LinkWithin