24 November 2009

Dah scan dah.. Nak tau resultnye??

Okey, hari Sabtu hari tuh gi kuar jalan2 ngan En suami dan anak lelaki yg comel.

Mula2 pergi Megamall, En Afat nak main bowling. Si Affan pon dok ikut2 aksi2 papanye baling bola bowling tuh. Suke benor die.. Mane x sukenye, rupenye die uk-uk rupenye..

Okeh, lepas tuh gi Poliklinik Al-Farabi tuh. Alang2 dah kuar and Affan sihat, nih la masenye nak completekan Affan nye shot utk setahun. Yang suntikan MMR lom kene lagik walopon die dah umur setahun 3 bulan. dah asek demam jek, x leh la kene jab kan..

So, aku yang pregnen ini pon buat monthly checkup sekali lah kan. Lagipon dah 5 bulan.. dah boleh scan dah..

Mase kene cucuk tuh, Affan tgh lena tido. Kesian die terkejut tetibe kene jab, trus melalak. Tapi kejap je nangis nye. Cian anak mama..

Then Affan ngn papanye pon ikut sekali masuk tgk doc scan perut mamanye nih.. Aktif gak baby gerak2.. Sumenye ok.. Nampak jelas tulang belakang, kaki, tangan, jari2 nye sume.. setelah lame doc scan, tibalah mase utk tgk jantina baby..

Ehehe, nak tau ape result nye?






Jeng.. jeng ... jeng..










Korang teka lah dulu ape..









Oklah2.. kesian korang tertunggu2 ye..









Resultnye...









Ialah....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tak nampak pon!!!!





Ahahahahaha...

Huhu, sungguh berahsia baby nih. Main sorok2 lak. Aku dah excited gile nak tau.. Tapi nak wat camne, x nampak la pulak.

17 November 2009

Berangan kan Baby Girl..

Kenapakah baju baby girl yang dijual sendiri adelah sangat cute sehingga rase nak simpan je semua utk baby yang bakal lahir..? ehehe, tapi tak tau lagi girl ke boy ke.. Ehehe, tapi ramai yg kate girl.. Mintak2 la masin mulut mereka..

MW-004 Miniwear 2 Pc Cotton L/S Top & Corduroy Pants

Oh yang nih, kat tangan die ade bulu2.. Comel nye.. saiz 3-6m.. padan la utk baby lepas pantang.


MK-001 M&Co 2 Pc Red Corduroy Dress
Yang nih Corduroy.. Merah mak ngah.. Ehehe

ST-016 Pink Flowers Dress Set (Korean Brand)


Yang nih paling suke.. Cardigan bulu2.. Lembut gile.. Kalo bawak baby gi photoshoot di atas padang rumput yang hijau berbukit2 kan cantik..


RP-006 Carter's Colourful Kisses Romper
Rompers2 pon banyak yang cute2.. Kebanyakannye material die tebal2. Yelah utk anak omputih kan. So, kalo nak dipakai dimusim tengkujuh mahupon kalo travel dalam kete utk perjalanan jauh, adalah sangat sesuai, terutame utk anak aku yg alah ngan aircond nih.. Ahaha.


Huhu, berangan..


Ops, sorry.. Teriklan pule blogshop ku disini.. eheheh..

Anyway, sume tuh still ade dalam stock, kalo korang nak beli, silakan lah. Dijamin sgt cute sampai rambang mate nak pilih.

Skang nih dah dekat 5 bulan dah baby dlm perut.. dah rase pon die gerak2.. Nervous gak nih nak gi scan.. Nak scan ke tak ke? Kang kalo tak dapat baby girl camne? Tapi nanti ssh lak nak beli baju kalo tak scan. Pastilah nak beli yang pink2 yang cute2 kalo dapat baby girl.. Eheheh.

Pastu, mestilah nak tempah barang kemas trus.. Ehehe.. Ade gelang tangan, rantai, gelang kaki.. wah.. mami jarum anak aku...

Pastuh kalo confirm baby girl, trus aku reserve kan baju2 yg cute2 tuh utk baby nanti.. Tak kasik org lain beli dah. Ehehe.

Ok, nak berangan lagik..

Kalo baby girl kan, nanti set tilam, bantal die nak kaler pink.. bukan pink sume, corak die lah yg pink, pastuh boleh beli stroller kaler pink, botol susu pink,( padahal botol susu ngan puting Affan pon ade yg kaler pink).. Then boleh tempah Booties & mittens kaler pink yang kait tuh, kat blog nih: http://sweetcraftstore.blogspot.com/. Diaper bag kaler pink, topi berbunge2 pink..

Crochet Booties..

Nak ke beli yang kaler pink?


Pastuh boleh belikan buku2 cerita fairy tales yang Barbie, princes2 tuh sume..Ehehe.. Nanti kang aku yang terlebih teruja nak beli Barbie.. Kecik2 dulu tak dapat..



Set bilik tidur kaler pink.. Ahaha, berangan sungguh..


Sume barang2 nye soft pink..

Actually dah ade pon aku simpan Set blanket and Bath Rope kaler pink, siap ade crown lagik kat hood die.. Comel sgt, x sanggup nak publish dalam blogshop aku, nanti org beli.. Eheh, nanti kalo scan, bukan baby girl, barulah aku jual..

Okey, sudah2 la berangan..

Ala, tapikan kene redha je la boy ke girl ke kan.. asalkan sehat, membesar dgn sempurna, bijak pandai dan comel cam Affan tuh ha.. Dah cukup bersyukur dah..

Sebab dulu nak sgt baby girl, muke si Affan tuh pon ramai cakap muke cam pompuan. Ehehe.. Jgn jadik Auw, auw sudah. Dahla aku slalu pakaikan dress2 girl yg aku jual tuh kat Affan.. eheh, comel gile Affan pakai, kalo taruk sepit rambut, sebijik girl dah..

16 November 2009

Perlukah?

Kalau orang buat salah yang sangat berat pade kite..
Perlukah memaafkan dan lupakan?

Kalau orang berjanji tapi tak pernah kotakan janjinye..
Perlukah memaafkan dan lupakan?

Kalo orang pernah sakitkan hati kite dengan tersangat sakitnye..
Perlukah memaafkan dan melupakan?

Kalau orang buat salah dan sangat ego untuk mengaku silapnye
apetah lagi untuk memohon maaf..
Perlukah memaafkan dan melupakan?


Berdosa ke kalau kita memilih untuk tidak memaafkan kesalahan seseorang?
Kerane kesalahan yang dibuat sangat tidak boleh dilupakan..
Boleh tak kalo tak maafkan sampai mati?


*Nak tanye je, boleh ke takk..

12 November 2009

My Birthday Cake

Disebabkan En Afat bersusah payah komplot ngan Adik aku utk belikan Beday cake secare senyap2, makanya wajib masukkan gambar kek dalam blog juge..

Ehehe, Pelik gak tetibe pagi Jumaat hari beday aku arituh die mintak no fon adik aku.. (Mase tuh aku n Afat kat KL). Adik aku kat Kuantan. And ptg tuh kitorg akan balik ke Kuantan..

Tapi dah dekat nak petang baru aku teringat, nih mesti die komplot ngan adik aku suruh belikan kek nih.. Ehehe..

Pastuh malam tuh baru bawak kluar kek nye dari umah adik aku. Umah die kan kat sebelah je.. Ehehe.. Dapatlah makan Blueberry Cheese Cake dengan nikmatye selame 3 hari.. Ehehe..

Ok, saye baru 26 tahun tau. Jangan panggil saye akak..


Si kecik nak belajar tiup lilin jugak



Tahun depan takleh dah gune care yang same.. Dah boleh agak dah. Tak pon, boleh gak kalau tanye dulu aku nak kek ape.. ehehe.

09 November 2009

Getting bigger

Hoho now 1'm 18 weeks pregnant ( 4 bulan setengah la). Perut dah nampak besar sket. Kain2 baju kurung sume dah x muat. Seluar yang pinggang paling besar pon dan tak padan.

Dahla sekarang keje gomen tak leh pakai seluar. Tak de choice lain selain pakai baju kurung Pahang (Yg kainnye dah dibuat khas ade kantung bayi) dan juge pakai skirt ngan blouse. Ohh.. Maxi-maxi tu sume ade lah sangat not my taste. Sangat susah nak cari maxi yang design nye tak macam orang tua atau kampung. Dengan itu aku sangat la tak akan pakai Maxi ke office.

So, skang start nak kene beli skirts la. Nak cari yang maternity skirt lak, designnye huduh2.. Last2 aku beli yg saiz besar sket yg pinggangnye getah.. Arituh gi KL, dapat la beli 2 helai. Murah2 je kat KL. Kalo kat Kuantan nih, huhu, dahla mahal, x lawa lak tuh.

Maternity blouse dah ade byk, dari last pregnancy and baru2 nih beli gak banyak helai kat Jusco. Murah2 je. Tak sampai RM30 pon.Ahahaha.. Yang penting ade banyak..

Huhu, malasnye nak mengulangi balik saat2 perut memboyot, jalan terkangkang2, tido malam cramp2 kaki, gi checkup kat klinik every 2 weeks, asek rase panas setiap mase, tak selesa dan contraction saat2 nak tunggu nak bersalin tuh. Wargghhh takutnye!!!!!

Lepas tuh pulak kene berpantang pulak, sume mende tak leh makan, jalan kene kepit2, kene breast feed baby lagi, kene bgn malam2 susukan baby, kene pam susu lagi, tido malam takleh pakai baju kelawar, kene pakai tshirt besar, kain batik je.. Tak sanggup rasenye nak melalui experience tuh sekali lagi..

Hei.. what to do.. dah jadi pompuan.. Terpakse ke redha..? Redha je lah.. dahla Afat keje jauh. Nampaknye tersekse lah aku sorang2. Die seminggu sekali balik, lagilah tak reti buat ape. Huhu, camne lah bile anak dah due nanti. Risau aku.. cukup lah dua tuh kot. Ahaha. Kuantiti tak penting, yang penting Kualiti.. Ehehe, ke nak kene anak ramai jugak ke??

Hmm, harapnye dengan segale susah payah, penat lelah menjage anak dari kecik, harapnye bile besar nanti jadik lah orang yang bergune, ingat jase mama papa, atuk nenek nye. Tu je lah.

06 November 2009

I turned 26 Today!!

Okey 6 Nov is My Birthday..

Beday aku nih dekat2 ujung tahu. Jadinye selalulah aku lagi mude dari org lain.. ehehe..

Afat tanye, nak ape beday aku nih? Aku kate taknak ape2.. nak kasih sayang je. ehehe..

Sume dah ade, tak tau nak ape lagi pon..

Yang penting bahagie kan..

Dapat honeymoon together berdue ,3 hari 3 malam kat hotel pon dah cukup best..

Oh, ok.. Dah nak check-out nih.. Bye!!!
Selamat Tinggal Equatorial..

04 November 2009

Our 2nd Annyversary

Ok, on 4th nov is our 2nd Annyversary.. Brape kali mau cakap daa..

Ehehe, macam2 dugaan sepanjang kawen nih, tapi alhamdullillah sumenye berjaye diatasi.. ahaha skema.. Biaselah, orang kate, lagi lame kawen, lagi besar dugaannye kan.. Ish takut nyee..semuge yang baik2 sahaje yang mendatang.

Harapnye takde sesape and ape2 lah yang mengganggu gugat kebahagian aku ngan Afat nih.

Hmm.. Lepas kawen, setahun je dok same2 ngan Afat, lepas Affan lahir and afat kerje kat Kerteh, dah dok berjauhan smpai sekarang.. Huhu, Haranye adelah jalan utk kitorg dok bersame satu rumah.. boleh jumpe Afat tiap2 hari and jage anak2 same2..

Ok, thanks sayang for this 2 years of happiness u brought to my life. And 2 kids..sorang kat luar, sorang dalam perut.. Huhu..


Oraitt.. di malam Anniversary kami, gi makan kat Marciano Jalan Ampang.. Tempat nih direcommend kan oleh Azrai.. dulu namenye RoadHouse Grill.. Skang dah tuka name kepade Marciano lak.. aku memang la suke yang teramat sangat western food kan. So, nak jugak makan kat situ, tak kire.. Ahaha.. Kire cukup baik la aku tak mengidam nak makan daging kijang salai ke hape kan..

Dah kol 9mlm baru kuar.. Perut dah lapar sangat.. Tak sabar nak makan steak.. dalam lif wajib amek gambar..

*Cubaan amek gambar agar tak nampak lemak dibawah dagu..

Tengah tunggu order..

Wajiblah order yang paling sedap cam yg Azrai recommend kan..Aku order Rib Eye steak.. Medium well.. Afat order chicken chop jek.. aku mmg dah tak lalu nak makan2 ayam skang.. suke lg makan mende lain selain ayam skang.

Sambil menunggu food di serve, die bagi kacang nih satu baldi utk dimakan.. Free jek.. Banyak gile.

Lepas tu bagi lak roti nih utk mengalas perut.. Sedap gile roti die. Tapi simpan perut untuk makan steak.. Air, aku order Mango juice..Sungguh sedap lemak berkrim isukai ramai Mango juicenye..

Nih menu lunch die. kalo2 korang nak gi lah..


Yes.. my rib eye steak dah sampai!!! sangat2 lazat nampaknye. ade lagi kerepek ubi keledek diatasnye..Dikelilingi sayuran2 segar berwarna warni dan daging itu dilapisi dengan baked potato dibawahnye..

Nih Afat nye Grilled chicken chop with BBQ sauce.

Amek lagi gambar Rib eye steak.. Sorry lah, amek gune henfon je. Gambat nampak tak lazat. Padahal sedap gile yang amat sangat sampai nak terpejam mate menikmati kesedapan, kelembutan dan ke'juicy'an daging yang dimasak sempurna namun tetap lembut dan lazat sangat sangat dengan sos black pepper yang rasenye kalo makan sepinggan tak cukup walopon portion die amat besar.

*Padahal Azrai dah pesan cakap portion die sangat besar, makan sorang tak abes.. Tapi apsal aku rase makan sepinggan tuh cam tak cukup lagi? Oh agaknye baby dalam perut pon makan sekali. ehehe..

Afat ngan Chicken Chop nye. Bile aku rase.. huh, aku tak dapat appreciate rase BBQ souce.. same gak die tak suke rase aku nye black pepper souce.. Ye. selera kitorang berbeza.. bagusla, jadi boleh makan sorang2 tak payah kongsi, sbb memang aku tak cukup makan sepinggan tuh. Muahahaha..

Hmmph.. hmmph.. nyum..nyum.. sedap hingge menjilat garpu.. satu hirisan demi satu hirisan daging yang lembut dihiris kecil2 dan di masukkan dalam mulut dan dikunyah dengan penuh nikmat selame 40 kali (tipu) dan ditelan dengan enaknye sehingge habis licin..

Ye, daging tersebut licin, habis.. illek..tak tinggal seurat benang pon.. eh..
Oh, sayur-sayuran dan mende2 berkhasiat lain wajiblah aku tak makan kan. Ahaha..Memang rugi aku nih kalo makan, part sayur mmg aku tinggal..Nak buat camne, dah memang tekak aku takleh terime sayuran2 nih sume. Aku memang karnivor..

Muke kekenyangan En Afat.. Tengok perut la beb..

Walobagaimanepon beliau tetap nak makan kacang die tuh. Aku memang tak berape makan kacang. Ye, memang selera kami berbeza dan dengan itu, setiap org boleh conquer makan ape yang disukai sorang2 tanpa berebut..

Ahaha, bukankah bagus begitu.. Ye tuhan pertemukan kite dengan jodoh yang boleh melengkapi satu same lain.. Ahaha.. tibe-tibe.. Ye, cam lagu aku anak singkong tuh.. "Aku suka Singkong, dia suka keju.. ooh ooh.."(sila joget ye) (*eh Singkong tuh ape?)


Cubaan mengambil gambar disekitar restoren yang berlampu malap ala2 cowboy dengan camera yang sangat lah teruk kualiti gambarnye.. Huhu..

Dah la pakai baju itam, tudung itam..tak berape nampak hape la.. Nak mintak amek gambar ngan waitress yang pakai topi cowboy, tapi segan la pulak..

Ok, nah amek nih notice nye kat luar restoren. Dah tuka name tau. No more Road House Grill.. But the Chef and the menu are all the same. Same great taste tau..

Juga cubaan mengambil gambar restoren dari luar amat la gagal kerane kehampehan cameraphone..Eh baru perasan ade gambar aku rupenye Tula pasal, gelap sangat.. x nampak hape..

Ok, dah.. perut kenyang.. Jom balik!

At Equatorial

Now we are staying at Equatorial KL. Huhu, I wish Afat got Impiana.. but all rooms are fully booked. Impiana best, walking distance to KLCC, ade buah2an free, bathrobe (kriteria penting bagi aku), Lobby cantik and bantal best-best..

Anyway this time Equatorial juga tidah mengecewakan coz dapat bilik yg best jugak. And Afat dah bgtau awal2 nak queen bed. Not like last time, we got 2 single bed. Ahaha, mase tuh ingat nak tukar bilik, tapi malas lak nak pindah2.. Rase cam duduk kat asrama je, katil single2..

Ala, tapinye Equatorial nih bagi breakfast for 1 only.. Huhu, tak dapat aku makan sekali. Takpelah, lagipon kene kuar awal jugak. Tapi yang paling best, breakfast kat Eastin dolu2.. fuhh, sedap2 bufet die and breakfast makan banyak gile, sampai ke lunch kenyangnye..

Oklah, nih je gambar kat Equatorial nih yg aku amik..

Toiletteries yang menarik jugak.. Siap ade Talcum Powder lagi. Comel jek. Jakun sket sebab rasenye hotel2 yg penah gi before nih x de die bagi bedak sekali. Ehehe..

Okey, ade flat screen.. Tapi channel setting ntah ape2.. last2 dapat tengok TV2 je.

Today, the conference at PICC not started yet..Just the 24 Hours Open Source Web Application Development Contest is running.. Esok baru betul2 ade conference and all the booth akan dibuka.. Pagi tadi gerak from Impiana KL at 7.30 and arrive around 8.00am. Lalu MEX. tak jem langsung.. But tomorrow have to go out earlier coz kalo lambat sure susah nak cari parking.
Nih gambar kat PICC tadi. Cuma peserta contest tuh je datang tadi.

Sebenarnye aku aku dah sampai hotel awal nih. Afat still got meeting at KLCC.. Boring lak dok sorang2.. So, update blog je lah keje aku.. Dahla lapar nih. Kene tunggu Afat balik baru nak gi kuar makan karang..

Ok dulu.. nak gi berendam dalam bath tub dengan air suam.. Nanti update lagi..

At PICC now

i'm at PICC now. Attending MyGossCon. not many are coming yet. Hmm.. So boring, coz i came here alone. Anybody here also? Bleh la geng..

Luckily got wifi here. but my phone batt is low. Hv to save some to use GPS later. Huhu. Oraitss will update when im free.

Owh, today is my 2nd anniversary. Married to mr Afat on 4th Nov 2007.

2nd anniversary and pregnant for 2nd child.eheh.

Planning for a fine dinner tonite. Any suggestion, guys?

03 November 2009

Going to KL

Today i'm going to KL with Mr Husband.. Got a conference (MyGOSSCON) at PICC. And luckily Afat also got a meeting on the same date. From 4th-6th Nov.. Yay!! we can celebrate our 2nd anniversary Tomorrow (4th Nov) and My birthday on 6th Nov together. Just the two of us.. Ehehe, Honeymoon again.

Gosh.. baru 2 tahun ke kami kawen? Rase cam dah lame sangat. Huhu.

Hotel is sponsored by Afat's company.. Ahaha, just that I have to drive a bit far from KL to Putrajaya for that 3 days..

Oh, but feel a bit sad to leave Affan coz since i've been transfer to Kuantan, never leave him for a long time like this.. He sure will miss me.. Sian anak mama yang comel nih.. Mama and papa gonna miss u too sayang. Tapi mama nak honeymoon (sambil kerje) ngan papa dulu ye..
Blog Widget by LinkWithin