13 October 2009

We had moved..

Akhirnye Sabtu harituh berjaye gak kitorg pindahkan sume barang kat umah Sri Kembangan tu Ke Kuantan. setelah meninggalkan rumah tu selame setahun.. huhu.

Dulu aku inga lagi, mase mule2 kawen, dok apartment yang lif nye busuk ade org kencing pastuh bile aku pregnen 4 bulan, berpindah ke rumah teres 2 tingkat kat area dekat2 situ2 gak. Sewa Rm500, tapi sgt suke rumah tu sbb sgt besar. Plannye bile ade anak nanti, best la umah besar, ade 4 bilik, bleh park 3 kete kat depan.. so, belilah sume perabot penuhkan bilik n rumah..

Tapi plan bertukar bile aku lahirkan Aaffan and Afat lak dapat offer keje kat Kerteh. Memang sedeh nak tinggalkan umah yg aku sgt suke tuh, tapi rasenye the offer is too good to let go. So, selepas melahirkan, Afat pon start la keje kat Kerteh, and aku lak benti keje kat IBM dengan harapan aku pon akan dapat kerje kat Kerteh.

Then bermulelah kisah hidup kitorg yg berjauhan. Afat kat Kerteh, aku and Affan dok kat umah mak aku kat Kuantan. Tapi selepas 4 bulan, aku lak dapat offer keje gomen and kene keje kat KL lak. So, Affan tinggalla kat Kuantan ngan mak aku. walopon dapat gak offer keje kat Kerteh mase tuh, but atas nasihat dan pertimbangan, aku pilih keje gomen la..

Begitulah seterusnye selame lebih kurang 10 bulan aku kat KL, sehinggelah sekarang, aku dapat balik ke Kuantan semule. Dan selame itulah, barang2 kitorg yang kat umah sewa kat Sri Kembangan tu x bergajak pon dari situ. Yg dok umah tu skang adelah budak2 bujang kawan adik ipar aku. Kitorg bayar la gak sewa sket kan sbb masterbed room mmg x de org dok.

So, setelah konfem aku keje tetap kat Kuantan nih, kitorg pon cepat2 lah sewa lori and punggah sume barang tuh. Skang kitorg sewa umah moksu aku, dekat je ngan umah mak aku ni, selang 1 blok je, jln kaki seminit due je. Senang la mak aku nk jage Affan nnt.

Walopon penat pindah n angkut barang, tapi seronok, sbb pindah ke umah teres 1 tingkat yg kecik nih, terus penuh brg satu rumah. ehehe, mase dulu brg tuh dok kat umah lame, rase cam sket je perabot. Bile dah masuk umah yg kecik, baru tau besar2 rupenye perabot nh, n mmg muat2 pon cukup penuh satu umah, x yah beli lain dah.. Seb baik x jual semue perabot2 tu dulu. Kalo x, masuk umah, sure sehelai sepinggang je.. Huhu. aku mmg sayang nak jual sume perabot tu dulu, sbb aku sendiri yg pilih same ngan Afat. Kenangan mase mule2 kawen, same2 gi kedai perabot n pilih brg2 utk rumah, plan2 nak letak kat mane sume.. mmg amat bermakne. Cewahh.. Masih teringat zaman idup berdue yang bahagie berdue sahaje buat ape sahaje and kemane sahaje berdue.. Ehehe.. Miss our honeymoon days.. dapat dok umah tu ngan perabot baru selame lebih kurang 5 bulan je. Bayangkan, sumenye baru2 lagi, dah terpakse tinggalkan selame dekat setahun..

But now we get own own house (umah sewa jela tapikan) and complete ngan furniture sume. Oklah, x kemas pon lagi brg yg sampai dari KL tuh, main lambak je dalam umah, katil ape sume pon x pasang lg. Since hari Sabtu lepas, aku pn x gi jenguk lagi umah tu. Ehehe, dah Ahad tuh bz ngan kenduri n beday party Affan, Isnin dah penat. Tggu la weekend bebile baru kemas. Ehehe, lagipun kitorg mmg dok umah mak aku je. Umah tu sewa utk taruk brg je. ehehe.

Okla.. that's al for now. Affan merengek cari puting die x jumpe. Kene gi carik. Bye2..

1 comment:

Farah said...

tahniahh for ir pregnancy..jangan angkat barang berat2 tau!

Blog Widget by LinkWithin