21 October 2009

Majlis bacaan yasin dan doa selamat..

Hari Ahad 2 minggu lepas (11/10/09) kitorang buat majlis doa selamat sempena pertukaran aku ke Kuantan and buat sekali birthday party Affan..

Rumah adik aku pon jadi port utk masak2 memasak..

Karipap yang diusahakan oleh adik aku dan jiran2 yg dtg menolong..

Untuk Doa selamat dan bacaan yasin, mak aku dah ajak kumpulan bace yassin.. pompuan sume. diorg datang kol 5 ptg adelah dekat 40 org gak.. Selesai dalam kol 6 lebih, lepas tuh baru makan..


Nih orang2 yang bace yasin dan sedare mare n jiran tetangge lain yg datang pade waktu petang..

Yang baju pink kat atas kerusi syiokk makan tuh aku lah tuh.. ehehe..

Nih Affan ngan papa.Papa pakai baju melayu lagi dari petang mase majlis bacaan yassin x tuka2 dah baju..

Siap makan kat bawah pokok lagi.. Ahhahaa.. Bukan ape, snang nak cari port nak isap rokok kat celah2 pokok tuh.. eleh, macamlah org x tau..

Nih lah pemandangan dari luar.. dari petang smpai ke malam org datang..

Antare juadah yang disediakan: Laksa penang, laksam dan nasik dagang..

Tuh kuih sume buat sendri. Karipap buat sendri tau.. kuih bakar tuh tempah..Ade byk lagik, x muat meja la pulak..

Nih kawan Aku, Raheela. ehehe, datang jugak die. Siap join sekali bace yasin.

Lepak2 sambil borak2 ngan tetamu..

Kredit to kawan2 Afat yang datang jauh dari Kerteh..

Hoh, muke aku yang gemuk lagi penat.. dah tuka baju dah.. rimas dengan baju kurung n tudung serebeh2.. eheheh..

Okeh.. tengkiu utk yang datang and yg rajin menolong didapur tuh..

Ok crite pasal birthday Affan yang disambung pade waktu malamnye, silelah bace kat blog Affan ye. Click sini.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin