01 October 2009

Handbag Raya Ku

Dah lame dah abes raye, baru nak crite pasal raye.. ehehe..

Ok, Korg tau kan yg seminggu before raye tuh Affan masuk ward. 7 hari lah aku n papa Affan berkampung dalam ward tuh. Bukak pose sume situ. Sehari before raye baru discharge. So, x sempat la nak buat ape persiapan raye at umah. Ala, lagipon kitorg bukannye ade rumah pon. ehehe, so x risau mane lah.

Yang penting baju raye sume ade. Baju raye aku tahun nih 3 pasang. Ehehe, asal nampak yg berkenan je, ntah ngape takleh tahan, nak beli trus.. Yg 3 tuh sume baju yg dah siap. yg kain blom berjahit pon ade lagi 3 pasang. dah x de sape nak jahit dah.. Huhu, tu psl aku beli yg siap je.

Mase Affan dok kat KMC tuh, kan kat tengah2 bandar, sebelah tu Megamall. So slalu la dok jalan2 kat megamall and sempat gak la gi East Coast Mall. sandal raye yang aku idam2kan tuh dah x de saiz aku. huhu, kuciwa sungguh. Tapi lepas tuh hepi balik sebab En Afat setuju belikan handbag raye yang bling2.. ehehe. Nih 1st handbag Guess ku..Beli kat Parkson Megamall. Dahla x de less langsung sbb new arrival. Hehe, seb baik Afat baik ati sanggup belikan utk isteri terchenta yang mengidam nak mende lawa2 jek sejak due menjak nih..


Nih gambar yg di google. Malas nak amek gambar sendri. Jenuh nak google. Rupenye Name handbag nih Guess Daisy Shine Doctor's Satchel..warne Mocha.. dah tau namenye, barulah senang nak google.

Ehehe, namenye Doctor's satchel.. kirenye design mcm beg doktor lah.. ahaha. kelakar la pulak. Tapi die jenis yg x leh nak sangkut kat bahu..Sebab tuh la namenye Satchel.. So, kene sangkut kat siku cam mak datin tuh atau bawak cam briefcase tuh. Leceh sket sbb x leh sangkut kat bahu, tapi disebabkan berkenan sgt, nak jugak beli. Oh, tapi actually die ade satu lagi strap yg bleh di attached so that boleh sangkut kat bahu. tapi cam x sesuai la pulak lak..

Ape yang membuatkan aku suke sgt handbag nih pade pandang pertame ialah sebab die bling2 (of course la kan), and kat bahagian bawah tuh ade zip.. Pikir, bleh la taruk diapers Affan ke nanti.. Ehehe, dah ade anak nih, handbag kenela besar. Bleh taruk botol susu skali..Ahahah

(Gambar dari Google jugak. Handbag aku kaler mocha cam gambar kat atas tu)

Ok, yang penting plg suke bahagian depan yang ade diamond2 tuh.. Rupenye banyak lagi design under Daisy Shine range nih. Korg bleh la google kalo suke..

Aku nih jarang sgt beli handbag.. Yang ade tuh pon Kecik je yg Afat belikan untuk hantaran kawen. Pastuh satu yg besar beli kat Bandung. Tapi dah koyak2 sbb dok berasak2 naik bas n LRT mase keje kat KL dulu. Huhu.. Satu lagi Handbag Coach yang maksu Afat belikan kat US.. Yg tuh sayang la nak pakai selalu.. Coach tuuuu.. eheheh..

Ok, kesimpulannye raye memang amat berseri dengan beg Guess yang shining2 bling2.. walopon x de kasut raye..ehehe.. Seb baik dapat laki yg melayan je bini die nih yg suke beno bling2 nih. Baju raye pon sume nak ade yg manik2 penuh.. kalo x de manik2, mmg x suke..

3 comments:

irmazian said...

aku rase anak ko pompuan la sbb ko suke brg cantik2 ni n ko semakin suke shopping

fanadz said...

saya pon ade 1 yg ni..kecik sket dr tu..kaler itam..:)

Afzan Aini said...

Mama-> Yeke, haraonye gitulah.. ehehe

Blog Widget by LinkWithin