05 October 2009

Gambar Rayeku

Nih sedikit sebanyak gambar hari raye 2009.. Kali kedua Affan menyambut hari raye..Last year umur die baru sebulan mase raye tuh.

Tahun nih x de lah tema ape pon, cuma nye disebabkan baju melayu Affan kaler biru, aku pon beli baju kaler biru gak.. and Papa Affan pakai je baju melayu tahun2 lepas yg biru. X berbaloi die buat baju melayu, sbb bukannye pakai sgt pon. Yg warne coklat buat mase kenduri kawen adek aku bln 6 arituh pon baru sekali pakai je..

Mama dan Affan yang sedondon biru.. Seb baik tudung aku ala-ala Ariani yg dibeli tuh sedondon ngan baju. Kalo tak rugi jek.. Harge tudung separuh dari harge baju. huhu.

Kami bertige yang serba biru..

Bergambar satu famili di pagi raye.. mak abah aku pakai coklat, yg hijau tuh Mok ngoh aku, Yg itam putih tu adek aku ngan husband die..

Affan yang susah nak amek gambar.. tak dok diam die.. ehehe..eh, baru perasan, Kenape papa posing camtuh, cam x kene je duduknye. ahahhaa, gelakkan die..

Oh, lupe lak duit raye.. dah tukar siap2 utk anak2 sedare, jiran2, anak2 sepupu sume lah..

Raye pertame cam biase lah, kitorg akan beraye kat kampung Abah aku dulu. Ala, kat Bukit Rangin je, dlm 10 km je..

Nih kat umah makteh aku..ramai btul cucunye.. Yg latest kembar pompuan.. eheh.. tembam2 kembar tuh, suke la Affan dok cium2 je..Tak tau nak pilih yg mane satu.. sorg tembam sket, sorg kurang tembam sket..


Suasane beraye, borak2.. sambil bagi Affan minum susu..


Nih lak kat umah Acu Mat. Abang kepade Abah aku.. Die nih anak pon ramai. 9 ke 10 org cam tuh la..

Nih lak kat umah jiran. Tokey Tart nenas nih..

Okey, tuh jela gambar raye pertame yg ade. Lepas habis kitorg beraye, and balik ke rumah.. start la org 2 lain lak datang beraye. huhu, x putus2 tuh smpai ke tgh malam..Macam biaselah nak makan sup gear box mak aku yg lazat sehingg menjilat pinggan tuh yang memang menjadi juadah wajib tiap2 tahun..

Raye kedua, aku selsema teruk.. x de mood nak pakai baju raye. Dah dekat petang baru kuar. Plan nak gi umah membe kat Bukit Sekilau pon x jd. So gi yg dekat2 je.. ala, gambar baju raye kedue x amek pon.. huhu.. Kaler pink..

Raye ke-3 pon biase je. X ingat la buat ape.. Dok lepak kat umah gak kot..

Pastuh Raye ke-4, Keluarge mertua aku datang. nak tgk cucu kesayangan die.. Kalo tak, raye tahun nih mmg dah plan nak balik Bidor gak. tapi disebabkan affan baru kuar ward, x berani lah nak bawak jln jauh2..

Malam tuh, kitorg gi makan ikan bakar kat Tanjung Lumpur beramai2..

Affan yang x dok diam.. org lain sume dapat makan, die x mkn bubur je. Pastuh asek je nak ajak gi tgk fish yg org pilih sebelum dimasak tuh.

Tuh mak aku, Ibu nga nadia adik ipar ku.. tgh tggu makanan sampai. Lame gak tunggu, ramai gile orang.. huhu.. dah la ujan lebat..

Ok, tuh je la gambar raye aku. Ade banyak lagi aku akan taruk kat blog Affan. Sebabnye banyak amek gambar Affan je..

3 comments:

mummy_ayu said...

encemnya affan pakia baju melayu. dah sihat dah? wah mamanya pun suka coz sekarang dah dekat..boleh jumpa selalu...congrates yer!!

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

wahh..kiutnyerr Affan pkai bju mlayu.. siap songkok lagik.. Eiymann refused pkai songkok lorr.. fenat ibu dia beli..huhu..slmt ari raye neway!

fanadz said...

k.afzan...
ingat saye tak?budak dorm sebelah.hehe.

Blog Widget by LinkWithin