27 October 2009

Dah kawen, tapi masih nak berkenalan ngan Pompuan atau Lelaki lain?

Okey aku nak gak tau.. korang2 yang dah kawen nih, iaitu isteri atau suami orang, adekah korang still melayan org2 lain yang nak berkenalan (di alam maya atau in real life)??

Bukan ape, aku tak paham la.. kenape kan, lelaki la especially aku tgk status nye married, but still nak tegur2 pompuan lain and, dgn "ramahnye" cakap nak berkenalan.. Aku sangat tak paham.. ape yang diorang nak sebenarnye? Btul2 nak kawan ke? Dah tuh knape nak pilih yang lawa2 jek? yang x lawa x nak kawan?? Kenape? Nampak sangat tak ikhlas kan?

Biasenye alasan diorang saje nak tambahkan kenalan. Nak buat ape? Nak tambah bini ke? Nyampah tulla la ku ngan lelaki sebegini. Kawan ngan bini anda je tak boleh ke? Sebab kan, kalo bukan kerane perkenalan yg kononnye sekadar suke2 je nk kenal, nak tambah kawan serate dunie, kalo bukan dari situ, takkan wujud lah kes2 suami curang ngan isteri, suami ade affair ngn pompuan lain, suami kawen due tanpa pengetahuan isteri dan macam2 lagilah. Kan? Kan?

Bukan kah sume nye tuh start dgn perkenalan2 yang mcm tuh? Btul tak? Oh, and aku bukan nak salahkan lelaki je. Yang pompuan lak, yg dah kawen pon kadang2 ade gak yg dok melayan ajakan2 lelaki sebegini. Kadang2 mmg la mcm biase je. Tapi lame-kelamaan bukan kah makin mesra, dah sehari tak dengar kabar, mulalah rase tak keruan.. Pastuh mulalah dok ingat lelaki lain smpai suami sendri pon dah malas dilayannye..Cakap kawan konon, padahal...!

Si pompuan lak biasenye suke lah nak bercerite kisah rumahtangge kat lelaki2 yang baru dikenali nih atau yang mereka kononnye anggap "kawan", konon2 jd tempat mengadu lah.. pastuh mulalah kan.. rase laki lain lagi caring dari laki die lah. laki tuh lak rase pompuan tuh senang diajak berborak and paham isi hati die lah..(kisah yang sgt biase didengar in real life mahupon dalam drama2 melayu).. ha, kan due2 dah tak boleh nak berundur.. Kalo suami / Isteri sendri dapat tau, tak ke kecoh rumah tangge.. tulah, sume tuh start with a just simple "Hi".. btul x?

Wahh meleret2 lak aku membebel nih. Tak semestinye pendapat aku nih betul, tapi tuh la yg aku rase nak suarakan kat sini setelah menghadapi situasi sedemikian beberape byk kali.. Guys, any comment??

Memang aku tak paham, kenape orang dah kawen, nak kene berkenalan ngan lelaki/ pompuan lain?
Ape pendapat korang? Sile bagi komen sket..

Aku sebenarnye menentang habis-habisan mende nih. Seboleh mungkin aku menepis mende2 camnih datang dlm rumah tangge aku. Bagi aku, bile dah kawen nih, dah tak selera langsung aku nak berkawan or berkenalan ngan strangers (I mean guys). Eeiii geli den.. Aku tak dapat bayangkan la kalo ade pompuan yg melayan laki lain dibelakang laki die. Ish gatal birah sungguhla.. (Semuge Tuhan kuatkan Iman aku).

Hei.. nauzubillah, harapnye suami aku tak buat mende2 gini. Kalo ade, korang report kat aku ye. Huhu.

Kesimpulannye, prinsip aku: "Kalo kite tak suke org buat sesuatu mende tuh kat kite, kite jangan buat mende tuh kat orang".. Coz what you give, u'll get back..

15 comments:

Farah said...

saya pon tak suke!

Afzan Aini said...

Farah ->eheh, bagus! trime kasih di atas sokongan anda.. Semuge lelaki2 tak dikenali tak mengganggu kite dan juge laki kite tak kaco pompuan2 lain yg x dikenali..

feti said...

setuju...!!...go...go...
sy pun duk asik tny org laki dgn pompuan soklan camni...nk tau rasional jawapan...tapi so far...tak penah dapat jawapan yg meyakinkan...ehehe sbnrnya suma tu nafsu semata2..:)

amiza said...

afzan..aku pon tak suka..tapi a friend of mine are proudly inform me and the rest of my friends that she's having an affair with a weekend husband..mcm aku and amir skang ni laa..kitorang kan weekend husband and wife..hopefully laki aku tak buat cam tu la..

Afzan Aini said...

Amiza-> Ya allah yeke miza.. Hampeh sungguh, ko jgn kawan ngn die tau. Aku ngan Afat pon still weekend husband n wife. Nih yg aku tak suke denga mende2 cam nih. Mintak dijauh kan la ek..

Afzan Aini said...

Feti-> Haah kan nafsu semate2..

Penari.Gendut said...

I don't get it either. Sebab pada pendapat aku, there's no such thing as "friendship" with the opposite gender (selain drpd your partner).

Acquaintances yes, close friends? No. That's courting, not being "friendly".

Orang jenis macam tu, gatal namanya. haha..

Anonymous said...

Sekarang ni manusia macam lupa diri dengan alasan sebab profesional..

1.Jangan chatting lagi elok...sbb pernah terbaca buku dan artikel yang mengatakan msg seolah-olah macam khalwat..wallahualam untuk zaman teknologi yang canggih sbbnya perbualan tersebut hanya Allah yang tahu dan dua orang tersebut bersama syaitan...(sama konsep berdua-duaan lain jantina)

Afzan Aini said...

Penari.gendut-> I absolutely agree with u!! "there's no such thing as "friendship" with the opposite gender". Sangat2 setuju. Coz it leads to bad things more..and can cause misunderstanding with our partner or others kan?. (real experience)

Anon->btul gak ek, berborak berdua2an di alam maya dengan org bukan mahram..Only god knows..

CraFitRa said...

Hu..hu..kau menakutkan aku...hopefully suami tersayang aku kat Penang tu tak pikir pempuan lain melainkan aku.....tapi ateh cakap dier dah ader affair ngan KHAIYRA.....heh heh...Have a nice day dear...

Hantu Ulam said...

Nauzubillah...
xtau nak kate ape..sy pun weekend hb & wife..
arap2 everything's gonna b ok.mintak simpang la dugaan org KETIGA ni...huhu

anamarza said...

Salam perkenalan,

sy pun tak faham (lelaki terutamanya) yg suka nk kenal ngan pompuan kat alam siber ni dah tu chose pompuan cantik ngan seksi jer...

jAi said...

Hahaha... Akupon nak komen tak reti. Tapi sangat setuju dengan ungkapan "Kalo kite tak suke org buat sesuatu mende tuh kat kite, kite jangan buat mende tuh kat orang".

Nasihat aku... Selalulah bercerita dan mendengar cerita dari pasangan anda. Ada org, sebelum kahwin, apa pasangan cerita elok jek layan... tapi lepas kahwin, pasangan cerita apa-apa, buat dek jek, no response. Maybe that's why dia cari org lain yang boleh bagi response dengan apa yang dia cerita. However, Sebab2 lain yang disebut tuh tuh, mmg ada la... tak dinafikan.

Afzan Aini said...

anamarza-> Haah, memang gatal semate2..

Jai -> A good point of view from a man. Haah kan, bile dah lame2 kawen, dah x de dah nak bercerite2 cam zaman2 berchenta dulu..

za said...

what u give..u get back... cam knal je ayat tu...hehe

Blog Widget by LinkWithin