10 September 2009

Ramadan ku yang kesepian..

Ramadan tahun lepas, aku tengah berpantang. So sebulan la tak puase and x delah join org berbuke.. Ramadan tahun nih lak, kene puase sorang2 kat KL. Sedeh nye..

Tengok kat blog orang lain semua dok cerita pasal diorang berbuke kat hotel la, mkn western la, bufet la, sedap2 gile banyak makan sampai kenyang nak pecah perut sume.. amboi2.. korang tak ingat pon kat golongan yang kurang bernasib baik cam aku nih ye.. huhu.. dahla x de pon org nak ajak aku berbuke.. huhu. Arituh je sekali berbuke kat rumah kwn aku, Irmazian kat Sri Kembangan, and hari nih nak berbuke ngan Abidah & Linda kat Bangsar. so, baru 2 jemputan je lah..

Kesian aku berbuke sorang2 tau.. dahla balik keje awal.. kol 5 lebih dah sampai umah, pastu pikir nak makan mane, nak murah beli je la kat pasar ramadan, pastuh mkn je kat umah. Tapi kadang beli lauk ngan air sume dekat RM13 gak abes.. same je cam gi makan Pizza..

Kalau rase nak ramai sket org, aku gi makan kat Jusco.. ramai org kat meje sebelah2 so, x de lah sunyi.. Dah la aku takde sedare mare kat KL nih.. Huk huk huk..ofis lak tak de pon buat jamuan berbuke ke hape ke..

Aku tak kisah la makan ape, asalkan dapat berbuke and kenyang. Ala aku pon nak diet, mmg nak turunkan berat badan sementare puase nih. Kang x padan lak baju raye aku..

Tapi sedeh la bile tgk org makan sedap2 siap amek gambar bagai.. tapi yang aku makan cume nih je.. nah! korang tengok ape aku mkn berbuke.. Nasik kukus ayam dara Setiawangsa ngan air masak je.. nak jimat kos .. Rm5.50 je..

Ok lah tu, abes sebungkus tuh pon dah kenyang sampai malam. Kuih2 memang tak beli la, nak jimat lagi nak kontrol makan mende2 yang manis..

Tapi kalo balik Kuantan leh la makan yg mak aku masak sedap2.. ehehe..

Sahur lak, aku memang x lalu makan nasik. Makan roti je la.. tu sampai tersengguk2 aku nak kunyah roti tuh. Boring nye sahur sorang2..

Oklah.. itu sahaje cerite sedeh aku berbuke.. sesape yang simpati, boleh la ajak aku berbuke ngan korang. Tak pon aku rase nak gi berbuke kat rumah anak2 yatim la.. Arituh aku nampak satu bas bawak anak2 yatim ke masjid dekat rumah. Tengok diorang turun bas, tetibe aku sayu sgt tengok diorang. Camnelah perasaan budak2 tuh x de mak ayah kan? Teringat Affan yang sangat dimanjekan and dilimpahkan kasih sayang dari semua orang. Em, korang tau mane rumah anak yatim yang terdekat??

4 comments:

irmazian said...

alolololol afzang...jgnla sedeh2..ramai lg org yg mcm kite nih lebih kurang..wat2 xtau je..ko pn bknnye lame lg..aku lgla xtau sampai bile...uhuk..uhuk...

feti said...

ehehe...sedihnya...
jgn sedih2...betul tu ramai juga yg mcm tu...bukan afzan sorang je..

oo ya...afzan..sy nk inform ni...sy CS PTM tu...dah dapat offer dah...29.09 ni kena g lapor diri kat sana...:)..harap2 derang post sy kat my hometown (Penang atau kedah)...klu tak...pening nk pikir camna dgn baby, rumah suma...
huhu..

ramai lg yg senasib dgn afzan...dun worry...tak lama dah pun

ibu_umairah said...

alahai KESIANnyaaaaaa....tak pe sabar ok....

afzanaini said...

mama-> sob sob.. kita serupaaa.. tapi ko ade syifa kat umah.. aku sorang je..

Feti->wah congrats dapat keje. seb baik masuk lepas raye, yg 1st batch nih dah masuk hari nih. kesian, bulan2 pose nih ntah dok mane lah diorg.

Ibu umairah->mmg sabor je la nih..

Blog Widget by LinkWithin