18 September 2009

Bersiaran dari ward..

Hallooo.. lame x update blog rasenye.. Masuk hari nih dah 5 hari Affan dalam ward. Insyaallah Sabtu nih bleh kuar la.. Demamnye dah ok, actually since masuk ward, suhu die ok je, cuma nye arituh je yg die tetibe jd biru satu badan n masuk ICU tuh je yg membuatkan dc bg antibiotic lain. so, kene stay lame just to complere the antibiotic la..

Persiapan raye memang terabai la. Ehehe, raye tahun nih kat umah mak aku je la.. Kat Kuantan. Suppose plan hari jumaat nak balik Bidor, then raye kedue nak balik ke Kuantan.. Bile dah jadi camnih, x berani la nak bawak Affan jalan2 jauh2.. Tok ibunye pon dah cakap nak datang beraye ke Kuantan, nak tengok cucu kesayangan die nih.. raye ketige nnt Tok ibunye dari Bidor datang la.. Hei.. tok pulak yg kene tengok cucu, bukan cucu balik kampung tengok tok. Terbalik sudah.. Tak pe lah, bile ade anak nih, mmg la plan akan berubah tibe2..biase lah tuh..

Anyway, persiapan baju raye sume dah setel.. Ehehe, Baju raye aku, Affan, Papa nye sume dah ade dah.. Siap hand bag raye lagi ade.. Kasut raye papa, kasut raye affan pon dah ade, cumenye kasut raye mama je yg x de. Huhu, keciwa sbb sandal yg menjadi idaman hati tu, bile nak beli, dah x de saiz lak. Trus merajuk x nak beli kasut raye dah.. huhu..

Harapnye Affan leh kuar ward sabtu nih, and boleh la beraye hari Ahad nye.. Kuih raye sume pon beli2 je.. Papa dah belikan kerepek2 byk gile, nenek pon ade buat Popia.. kuih2 lain tuh beli je la. x sempat nk buat. Tuh pon, popia tuh tadi nenek bawak ke dalam ward nih, and buat je kat sini.. Ahaha, x pedulik Nurse nak cakap ape pon, janji siap Popia yg menjadi trade mak aku tuh..

So, kepade sesape yg di Kuantan, meh la beraye kat umah, And bleh gak kitorg beraye umah korg.. Harapnye Affan shat je lah nnt.

Ok, di kesempatan nih, nak mintak ampun maap zahir batin kalo terkecikkan ati korg ke, sengaje kecikkan ati ke, ter buat ape2 ke.. Hehehe, sorry ye..

Selamat Hari Raye Aidilfitri!!!

3 comments:

mummy_ayu said...

ala sian.get well soon affan...nak raya nie.selamat hari raya & maaf zahir batin ye afzan..

dayot said...

selamat hari raya!!moga affan cepat sembuh ye:)

edot said...

sian tol affan...aku xleh klu bdk2 sakit nih..siann...manda demam kuat sket pon aku dh risau..

Blog Widget by LinkWithin