11 September 2009

Aduhhh..

Aku tengah sakit perut nih. pedih perut sebab sahur tadi makan french fries cicah sos pedas.. Saket perut!!! pedih! pedih!!! adoila.. dah la semalam tido 3 jam je.. pastuh bangun sahur.. Sudah nye smpai opis asek tido je. Pastuh mule lah bad mood. Sume orang aku nak marah.

Oklah, cerite pasal bukak pose semalam lah.. (Saje nak berlagak gak taruk gambar makanan. Dah korang berlagak sangat ngan aku kan, makan sedap2 kat tempat mahal2.. nah amek ko!)

*Anne rase nak belasah je aku bile bace entry aku semalam yg aku cakap nak bukak pose ngan anak yatim sebab takde org ajak aku bukak pose.. Ahahahahahaha.. Anne lah gi Gtalk Buddy ku..

Semalam, best friend aku tuh, sape lagi kalo bukan Abie & Linda ajak berbuke same2.. So decide nak gi kat Bangsar Village coz dekat ngan tmpat keje aku & abi, Linda lak datang dari Cyberjaya ngan bf die.. Linda yg jauh tuh gak yg sampai dulu and die carikan restoren yg best. so decide nak makan kat Fish & Co. Aku ngan Abie dekat nak berbuke baru sampai..

Then trus tengok menu. orang x de lah ramai sgt kat situ. Byk lagi meja kosong. Not bad gak la tempat nye.. Harge pon boleh tahan la. x de lah mahal sgt..

Jenuh tengok menu, sume nye ikan jek.. Huhu, dah name kedai pon Fish & Co kan.. aku dah la tak makan ikan..

Disebabkan kitorg dah sampai lambat. Linda ngn Bf die dah dapat yg diorg oder dulu. so, tumpang2 minum n makan yg linda nye lah. Ehehe, linda makan fetuccini with shrimp.. Tak silap harge die dalam RM14.90 kot.. Pinggan die besar gile. Rase pon sedap..

Sementare nk tggu oder kitorg sampai, aku makan dulu choc cake yg di beli kat opis. Ha, makan ramai2..Sukati je bawak outside food.. ha takpe waiter die busy gile, muke sorg2 menggelabah je org asek dok tanye mane order x sampai2..

Nih air aku.. Chocolate Junkie.. Sedap gile. Mcm choc shake.. Harge Rm5.90 je.. Kalo kat Secret Recipe ade dekat RM10 dah kan..

Nih Abidah nye air. Insomia namenye.. Sebab coffe campur honey n whipped cream.. Abie x suke sgt rasenye sbb x manis.. Tapi Linda suke.. Last2 Abie order satu lagi air Choc Junke cam aku.. Memang sedap gile lah Choc Junkie tuh..

Nih makanan aku.. Mushroom Fetuccini.. Sedap gak. Tapi disebabkan order aku lambat gile sampai and dah kenyang makan choc cake, minum air and makan sotong2 dari pinggan diorg, so x dapat abiskan fetuccini nih.. Linda x berape suke Shittake mushroom nih. Tapi aku suke je.. Sedap gak.. Hargenye pon RM14.90 je..

Yang nih Calamari. ala, senang cerite sotong celup tepong la. Nih Linda yg order..Sedap, ade byk rempah2..

Nih Abidah ponye Fish Platter For 1.. (eh, ke seafood platter? x ingat la namenye) Makan dalam kuali gitu.. Sorri, dah terlambat amek gambar, Abie dah kacau2 dan susunan die.. ade sotong, french fries, Shirmp, nasik, salmon.. sedap gile salmon die.. Harge RM 25-Rm29.. X ingat sangat harge die..

Kesimpulannye makan kat situ sume sedap2 and berpatutan lah..

Lepas tuh Linda & Abie tido umah aku.. Calamari yg tak abes makan tuh tapau bawak balik. Ingat nak makan sahur, tapi linda tertinggal kat dalam kete bf die. Pastuh lak Abie janji nak bawak ayam goreng yg ade dlm fridge die, die terlupe gak.. so, x de makanan la sahur kitorg..

Bile kejutkan budak 2 tuh sahur and aku cakap ade roti jek. Abie ajak kuar gi makan.. So decide gi McD. Sbb McD je la yg bukak pon, Kalo nk gi mamak, takot oder2 nnt lambat lak.. Aku makan bubur McD je. Tapi dok makan french fries dak Abi n Linda nih, cicah sos die cam pedas lak. dah la aku nye buubur aku taruk pepper ngan black pepper. pedas gak.. Tu yg perut aku pedih nih.. huhu..

Lepas sahur, tido jap, kol 6 siap2 nak gi keje.. Linda kene kuar awal.. So hantar die ke LRT. Abie tumpang kan aku sampai opis. Aku x bawak kete hr nih sbb ptg nih nk trus balik Kuantan. Aku sampai opis kol 6.45pg.. awal gile.. eheheh.. Pintu pon x bukak lagi. Kol 7 baru ade pak guard bukak..

Lepas tuh ape lagi, asek tido je la ket meja, depan PC nih.. sakit2 tengkuk aku.. bangun tido, sakit perut pulak.. pastuh sakit ati pulak sbb kasut Affan yg oder kat satu blogshop nih, dapat2 je besar gile.. lagi 2 tahun la baru padan. Huhu, kesian Affan x de kasut raye..

2 comments:

GomBuX_TwiN1 said...

betul laa.. Seafood Platter fo 1 sbnarnyer...

and betul la jugak harga ur fetuccini and mine each RM14.90. :)

sian tido 3jam jer..tp best dpt sahur kat luar ngan korang.. jarang dpt sahru kat luar nihh... and first time sahur kat mcD... best best..!

anyway afzan, aku tertinggal facial wash in your bathroom. :( nnt2 la aku amik k. let me know when you're back!

GomBuX_TwiN1 said...

tgk gambar2 ko attached, terasa cam nak bli fon baru. argghh!!!

Blog Widget by LinkWithin