26 August 2009

Kursus Induksi Umum batch 6, 2009

Aku sudah pulang dari PD.. huarghh 2 minggu tuh dok Resort.. Aku gi drive Myvi ku ngan Zaleha n Vijaya tumpang sekali. Tak tanye org pon jalan nak pergi and balik sebab aku dah ade GPS.. eheh, Nanti aku crite pasal tuh..

Akhirnye minggu lepas tamatlah kursus induksi selame 11 hari tuh. Dari 10/08 - 20/08/09.. Rase jenuh gak la dok tepi laut 11 hari.. Sume peserta 39 org.. dari Gred 27 sampai 41. Yg gred 41 cam aku nih, cume replace org yg cancel je. tu pasal die bg notis last minute. Tak kisah la.. sementare x de keje sgt nih, baik gi je ape2 kursus pon.

So, dalam 11 hari tuh, macam2 program la. dalam 3 hari pertame ade aktiviti berkumpulan, lepas tuh tibalah hari2 yg membosankan iaitu dengar ceramah je dari pagi sampai la ke tengah malam.. huhu..

Gambar Candid diamek oleh Zaleha.. aku tengah tido dalam kelas.. Ahahhaha.. Sesape dak STF mmg tau aku suke tido dlm kelas.. Lepas kelas je, mate trus segar x leh nak tido dah.. Sorry ye encik penceramah..

Di waktu petang lepas ceramah kol 4 ptg tuh, kol 5.30 kene turun utk riadah lak.. Nih kat sebelah Futsal court. Ala diorg main pon main-main jek. Campur je laki pompuan. Tak kisah la, asal kan masuk gol.

Satu lagi, main bola tampar.. So, group aku dapat 3rd place utk futsal and last kot utk bola tampar. ehehe..

Selepas riadah kol 6.30 ptg, sempat la jalan2 kat pantai jap.. sambil posing2.. ngan dak2 satu bilik.. Sume kepale otaks gile2.. ahaha.

Aku ngan Ain je bini org kat situ.. Ehehe.. Tapi ade org kate muke aku cam tak kawen lagi.. ahaha.

Suke lepak2 kat kerusi panjang nih..

Si Iza yang weng, kaco je aku tengah posing. Suke dapat kawan ngan dak nih. Punyelah kelakar nak mampos, mule2 mcm skema je, rupenye bile dah beberape hari kat situ, terserlah lah ke"weng"an die.. Org penang.. tapi bukan anak mami, walopon muke cam anak mami.

Yang putih melepak tuh la dak Iza tuh..

Sibuk nak naik Banana boat. Tapi time nih x bawak duit turun pantai. so, Iza ngorat2 pakcik tuh.. dapatla kitorg posing2 je kat atas banana boat tuh.

Esoknye turun pantai bawak duit.. Rm15 sorang naik banana boat.. Naikla kami 5 org..

Di senjakala..


Kitorg berempat nih dok satu apartment.. Yg paling gile, si Iza tuh la..Hei. rindu lak aku kat budak Iza tuh, punye lah lawak die nih. mmg cerie jek idup ade die..

Nih gambar beramai2 secare skema..


Nih malam penyampaian hadian dan persembahan..

Setiap kumpulan wajib buat persembahan lagu patriotik.. Kumpulan aku nyanyi lagu Tanggal 31 -sudirman.. Tapi x menang pon.. huhu

Mereka-mereka yang dah naik sheih dok nari Poco-poco.. ahahhah..tak larat aku nak join.. lenguh kaki woo.

Tuh due hamper yg dapat sebab menang no 3 futsal ngan Kumpulan paling berdisiplin. Si Iza punye lah tak puas ati kumpulan aku menang Kumpulan paling berdisiplin.. Die dok jerit.. Afzan selalu tidoq dalam kelas!!.. Ahahah, aku pon tak tau ape tujuan penganjur bg hadiah tu. rasenye saje je, nak kasik hadiah same rate.. kalo tak, kumpulan aku la yg plg teruk skali markah..

Nih la geng2 kitorg kat sane..


Nah amek gambar lagi.. ngan spek mate beso Iza..
(Yang kat tengah tuh Fahmi..)

Satu yang x leh lupe kat sane.. Makan 6 kali sehari.. perut mmg x sempat lapar pon. Asek kenyang je. Gile makan bufat je.. pakat dok cedok lauk banyak2 sume pon nak taruk dalam pinggan. ngan dessert nye lagik.. last2 aku x larat sgt nk makan. amek nasik ciput je, amek lauk mane yg aku mkn, but makan buah ngn dessert byk gile.. Bak kate Ain.. rase bahagia dapat makan dessert yg manis2 n sedap2 tuh..

Dan ianye menyumbang kepade pertambahan 3 kg berat aku selame 11 hari.. Huhuh..

Oh, Setiap org wajib public speaking juge. Takde lak gambar aku tgh public speaking.. Zaleha, kalo ade, ko forward kat aku.. Aku sampaikan tajuk "Mengapa Yahudi Bijak". aku penah wat entry pasal tuh kat blog nih.. Alhamdullillah, dapat sampaikan dengan baik and dapat komen positf dari member2.. suke lak aku.. ehhe kembang idung..

Ok, byk lagi nk crite, tapi dah nak balik nih. takde org dah kat opis. Sume nak balik bukak pose. Tapi aku x de sape kat umah.. Sorang2 je. Balik ke, tak balik ke, nak bukak pose kat mane2 pon sukati aku je. Huhuh..

1 comment:

z|Ha_J said...

rs2 ader lg kot gmbr public speking ko.. nnti aku cr ekkk... tungguuuu

Blog Widget by LinkWithin