27 August 2009

Good News No 1

Last 2 days, I got a call from JPA (Puan Asmah).. Err, before that my boss called ma and told me that JPA call him and asking about my replacement in Kuantan. Coz i apply haishh.. malas lah nak cakap omputih..

Macamnih, (hahah, malas! ckp melayu je snang.. dah keje kerajaan nih, biase gune bahase ibunde jek). Arituh aku kan mintak tuka ke Kuantan. Then aku dapat tau kat SUK Kuantan bahagian UPTM nye ade 2 kekosongan utk F41. So, dgn bantuan member lame yg penah jd PTD kat SUK tuh, die bg no fon pegawai yg keje bahagian penjawatan. Aku pon call la encik tuh(lupe namenye). Aku tanye la die, UPTM ade kosong kan. die cakap, "Haah, lame dah kosong". Aku crite lah yg aku nih nak mintak tuka kat Kuatan, and hope sgt die leh recommendkan aku ke JPA. Aku bagi name n no IC kat die. Then lepas tuh, encik yg baik hati tuh trus call JPA and inform nanti Pegawai name Nurul Afzan Aini nih, hantar ke SUK.. ehehe, bagus.. baik je die..

So, yg Puan Asmah call boss aku tuh, die nak tanye, coz under kementerian aku pon ade kosong kat Kuantan(bahagian ePBT, kat SUK tuh jugak).. Die tanye whether aku nk stay under kementerian aku kat Kuantan ke, or tukar kementerian lain (bahagian UPTM SUK tuh dibawah JPA). Boss aku suruh aku stay under kementerian aku je, and gi SUK under projek ePBT..

Bile Puan Amah call aku utk tanye pendapat aku, aku tanye lah, kalo tuka dalam kementerian aku gak, dapat tuka cepat ke, sebelum raye ke? die kate, "taklah, sama jugak 29/9 nih". la.. same jek ke. so aku decide, untuk tukar kementerian terus la.. so nanti aku akan keje di bawah JPA kat SUK Kuantan tuh..

Yeyaah.. insyaallah 29/9 nih, lepas raye batch baru akan masuk, so.. time tuh la nanti aku boleh ditukarkan ke Kuantan... Fuh.. hope nye x de lah di delaykan lagi. Dah x larat nih dok sorg2.. tahan je lah sebulan je lagik.. Puase je la sorg2 kat KL nih.. Bukan ape, kesian kat Affan tuh, kalo aku balik, nak ngan aku je, x mau berenggang langsung.. Mase aku nk balik KL, die peluk kuat2 x nak lepas.. pastuh nangis2 x kasik mamanye tinggal die. Kesian kan die..aku pon tahan air mate je tgk anak nangis2, nak ikut aku..




P/S: Ape good news no. 2??? ade sesape nak teka??

15 comments:

feti said...

salam afzan...

Saya dpt link blog ni dlm komen afzan pasal interview PTM kat blog en.adha tu...

Bulan 6 aritu sy kena interview as PTM...dpt result awal bln 8 ni...huhu tapi sy dpt calon simpanan je la...saja nk senangkan hati ni...agak2 ada harapan tak batch kali ni suma calon simpanan akan dpt offer?

Omecool20 said...

Tahniah :-) syukur .. that is good news !! Nanti bila awak dah pindah sane betul2, then kamu dtg melawat :D

Anonymous said...

saya dapat result baru2 ni as calon simpanan je...huhuu..

agak2nya ada harapan tak ek calon simpanan batch kali ni akan dpt offer? huhu susah hati sbrnnya nih..

Perfume said...

Afzan,
Bestnye dah dpt keje gomen.. pastue x lame lgi pegi dok Kuantan plak tue.. huhu

mummy_ayu said...

alhamdulillah..akhirnya dapay gak tukar...minta minta tak delay lagi...congrate ye!

afzanaini said...

Feti -> saye dulu calon simpanan gak, org sebelum2 tuh pon kate kalo calon simpanan, confirm dapat punye, kalo x batch yg kali nih, maynext batch. doa2 je lah..

Omecool ->janji ye dtg kuantan, nanti kitorg bawak mkn mee kari tuh

Perfume ->alhamdulillah la.. rezeki anak, pergi interview pon mase 20hari dlm pantang

Mummy_ayu ->thanks..x sabar nih tggu sebulan lagi.

Feti said...

okie dokie...tima kaseh bnyk2...apa2 pun tahniah dpt pindah..harap suma ok takde delay2 ni...

Farah said...

waah tahniah..takdela berjauhan ngan affan lg pasni..

irmazian said...

afzan...syioknye..aku tgh tunggu result peg sains..katenye arini nak kuar..tapi biase ah..sebarang kesulitan amat dikesalkan...aku nk teka berita baik no.2...ko pregnant???hahahahaha

amiza said...

bestnya..aku pon nak tukar kuantan gak..kesian amir dok sorang2..are you pregnant?

dayot said...

nak teka jugak,tapi mama dah teka dulu:)

hai mama!

jiba said...

afzan san... congrats. dpt jugak ko blk kuantan thn nih. hepila affan mama die xkje jauh dh. eh aku pn teka gud news no. 2 adlh ko pregnant lg. btul x...

z|Ha_J said...

congreto.... ambik la epbt...hahhaha

nik said...

waaaa.... alhamdulillah, akhirnya dpt gak ko tukar p kuantan.. thats really a gud news! tahniah2 fren.. apa2 pun, tolong laa aku pulak.. b g tips weh, mcm mn nk tukar... contoh surat kaa.... aku nak balik penang weh.. :(

hahaha.. congratz dear, sonok affan nnt, mama dia ada selalu..

xpa, puasa sorang2 kat KL, janji your pregnancy period this time u r not alone.. unlike me.. huuuuu....

Anonymous said...

salam afzan, sy pn ade plan nk tuka tmpt keje nie..tp kan, sng x nk tuka klu xde reason yg kuat..agak2 pn asmah tu bg x..(sbb reason nk lari coz keje tlampau byk hehe) :D

Blog Widget by LinkWithin