27 August 2009

Good News No 1

Last 2 days, I got a call from JPA (Puan Asmah).. Err, before that my boss called ma and told me that JPA call him and asking about my replacement in Kuantan. Coz i apply haishh.. malas lah nak cakap omputih..

Macamnih, (hahah, malas! ckp melayu je snang.. dah keje kerajaan nih, biase gune bahase ibunde jek). Arituh aku kan mintak tuka ke Kuantan. Then aku dapat tau kat SUK Kuantan bahagian UPTM nye ade 2 kekosongan utk F41. So, dgn bantuan member lame yg penah jd PTD kat SUK tuh, die bg no fon pegawai yg keje bahagian penjawatan. Aku pon call la encik tuh(lupe namenye). Aku tanye la die, UPTM ade kosong kan. die cakap, "Haah, lame dah kosong". Aku crite lah yg aku nih nak mintak tuka kat Kuatan, and hope sgt die leh recommendkan aku ke JPA. Aku bagi name n no IC kat die. Then lepas tuh, encik yg baik hati tuh trus call JPA and inform nanti Pegawai name Nurul Afzan Aini nih, hantar ke SUK.. ehehe, bagus.. baik je die..

So, yg Puan Asmah call boss aku tuh, die nak tanye, coz under kementerian aku pon ade kosong kat Kuantan(bahagian ePBT, kat SUK tuh jugak).. Die tanye whether aku nk stay under kementerian aku kat Kuantan ke, or tukar kementerian lain (bahagian UPTM SUK tuh dibawah JPA). Boss aku suruh aku stay under kementerian aku je, and gi SUK under projek ePBT..

Bile Puan Amah call aku utk tanye pendapat aku, aku tanye lah, kalo tuka dalam kementerian aku gak, dapat tuka cepat ke, sebelum raye ke? die kate, "taklah, sama jugak 29/9 nih". la.. same jek ke. so aku decide, untuk tukar kementerian terus la.. so nanti aku akan keje di bawah JPA kat SUK Kuantan tuh..

Yeyaah.. insyaallah 29/9 nih, lepas raye batch baru akan masuk, so.. time tuh la nanti aku boleh ditukarkan ke Kuantan... Fuh.. hope nye x de lah di delaykan lagi. Dah x larat nih dok sorg2.. tahan je lah sebulan je lagik.. Puase je la sorg2 kat KL nih.. Bukan ape, kesian kat Affan tuh, kalo aku balik, nak ngan aku je, x mau berenggang langsung.. Mase aku nk balik KL, die peluk kuat2 x nak lepas.. pastuh nangis2 x kasik mamanye tinggal die. Kesian kan die..aku pon tahan air mate je tgk anak nangis2, nak ikut aku..




P/S: Ape good news no. 2??? ade sesape nak teka??

26 August 2009

Kini aku tidak akan sesat lagi..

Aku penah cakap dulu aku nak sangat ade GPS.. And harituh Fatin yang datang ke rumah eksyen ngan henponnye yg ade GPS.. membuatkan aku lagilah nak sangat nye. Bukan ape, hidup kat KL nih mmg penting ade GPS. Nak nak org cam aku nih yg selalu lah sesat. Sebab tu la aku tak berani gi mane2 and lagi rela naik public transport dari sesat.. Dahla dok sorg2 kat Kl, tak tau nk tanye jalan kat sape..

Kalo aku tanye Afat yang jauh kat kerteh tu, kadang x semua jalan die ingat.. pastuh mule lah gaduh2 bab tunjuk jalan. Ehehe, aku nih kadang dah gi tempat tuh 2-3 kali pon leh sesat lagi. Mane tak hangin org tue tuh.. ehehe..

Minggu sebelum gi PD tuh, Afat ade datang KL training seminggu kat sini. Siap ngan aku aku skali dok Eastin. Best gile. Dapat breakfast sedap2.. coz Eastin dekat gile ngn opis aku, sempat la nak breakfast same2 kat hotel tuh.

Hari khamis 6/08/09 tuh Afat ajak ikut die ngan kawan2 die gi Low yat.. Saje-saje la usha2 GPS and henfon yang ade GPS.. ingatkan nak beli GPS device tuh saje, but hargenye mahal gak RM1000++ pastuh lak Garmin nye software tu kalo nk upgrade nanti kene bayar lagi.

So, jalan punye jalan, Afat la tetibe beria-ia nak beli Nokia E71. Usha harge die kat beberape kedai, lebey kurang same je.. So, last2, trus la beli kat kedai nih, Die bagi harge RM1180 Original Avaxx set. Kalo yg AP set dlm RM1080 je. Aku amek yg original la, b4 nih pakai yg Nokia ori, mmg bagus, x de pape prob. Yg 6120 classic aku nih dah dekat 2 tahun ok je lagik.

Nih kedai yg kitorg beli henfon tuh. Saje amek gambar kedai, kot2 die tipu ke ape, bleh gi cari smule.

Yeyeah.. dapat henfon baru.. Tak sabar nih nak gune..

Nokia E71.. Henfon yang dah lame aku mengidam nak pakai.

Nih gambar sebenar..

Yang penting, aku cuma nak GPS function nye tuh je.. Malam esok nye gak Afat mintak tolong kawan die install kan Garmin nye software.. Free je dia buatkan. kalo kat kedai die charge dlm RM50 gak.

Ok, setelah transfer sume file, contact n gambar dari henfon lame, barulah boleh gune E71 nih, sepanjang kursus, dok tuka-tuka gak la gune antare 2 phone tuh sbb E71 nih pakai QWERTY keyboard. X biase lagi gune, lembab sket tekan..


So, selamat tinggal lah Nokia 6120 classic ku. Skang aku bagi Afat pakai henfon nih. Tau tak, elok je lepas beli E71 tuh, esok nye henfon nih jatuh kat toilet and screen depan die retak.. huhu, die jeles la tuh sbb tuan die dah ade henfon baru..

So, hari tuh, gi PD dah test sepenuhnye Garmin nye software tuh and ternyate mmg boleh diharap. Memang x sesat.. dengar je arahannye konfem sampai punye.

Function nye lebih kepade business la. Snang nak cek email, ade wifi sume lah. Camera 3.2 mp.. So far ok lah.. kat mane2 yg ade wifi aku leh online. penting utk org bisness cam aku nih. ehehe..
Tapi yang x best nye, kelemahan Nokia nih same je cam 6120c aku yg dulu, bile org call or sms n no nye kite x pernah save lagi, then bile save no nye, kat sms lame die tak update pon name yg kite save tuh. still display no fon je. Benci btulla.. susah nak tengok blk sms2 customer.. lagi satu, bunyi camera bile amek gambar tuh tak leh silent kan. Dahla kuat gile bunyi "klick" tuh. x leh la nak amek gambar curi2..

Tapi aku paling suke lah ade GARMIN tuh. yeah.. lepas nih nak gi mane2 dah x yah tanye jalan kat org lagi. Org lak dok tanye jalan kat aku.. ehehe. pastuh die siap ade bg warning lagi tmpat mane yg ade speed trap kalo kat hiway.. selamat dari kene saman.. Dalam software tuh dah ade set dah sume tempat2 cam petrol pump, shopping complex, hotel, balai polis, hospital sume lah. So snang la nk cari stesen minyak terdekat ke, restoren ke, bile berade kat tempat yg x penah gi.

Kursus Induksi Umum batch 6, 2009

Aku sudah pulang dari PD.. huarghh 2 minggu tuh dok Resort.. Aku gi drive Myvi ku ngan Zaleha n Vijaya tumpang sekali. Tak tanye org pon jalan nak pergi and balik sebab aku dah ade GPS.. eheh, Nanti aku crite pasal tuh..

Akhirnye minggu lepas tamatlah kursus induksi selame 11 hari tuh. Dari 10/08 - 20/08/09.. Rase jenuh gak la dok tepi laut 11 hari.. Sume peserta 39 org.. dari Gred 27 sampai 41. Yg gred 41 cam aku nih, cume replace org yg cancel je. tu pasal die bg notis last minute. Tak kisah la.. sementare x de keje sgt nih, baik gi je ape2 kursus pon.

So, dalam 11 hari tuh, macam2 program la. dalam 3 hari pertame ade aktiviti berkumpulan, lepas tuh tibalah hari2 yg membosankan iaitu dengar ceramah je dari pagi sampai la ke tengah malam.. huhu..

Gambar Candid diamek oleh Zaleha.. aku tengah tido dalam kelas.. Ahahhaha.. Sesape dak STF mmg tau aku suke tido dlm kelas.. Lepas kelas je, mate trus segar x leh nak tido dah.. Sorry ye encik penceramah..

Di waktu petang lepas ceramah kol 4 ptg tuh, kol 5.30 kene turun utk riadah lak.. Nih kat sebelah Futsal court. Ala diorg main pon main-main jek. Campur je laki pompuan. Tak kisah la, asal kan masuk gol.

Satu lagi, main bola tampar.. So, group aku dapat 3rd place utk futsal and last kot utk bola tampar. ehehe..

Selepas riadah kol 6.30 ptg, sempat la jalan2 kat pantai jap.. sambil posing2.. ngan dak2 satu bilik.. Sume kepale otaks gile2.. ahaha.

Aku ngan Ain je bini org kat situ.. Ehehe.. Tapi ade org kate muke aku cam tak kawen lagi.. ahaha.

Suke lepak2 kat kerusi panjang nih..

Si Iza yang weng, kaco je aku tengah posing. Suke dapat kawan ngan dak nih. Punyelah kelakar nak mampos, mule2 mcm skema je, rupenye bile dah beberape hari kat situ, terserlah lah ke"weng"an die.. Org penang.. tapi bukan anak mami, walopon muke cam anak mami.

Yang putih melepak tuh la dak Iza tuh..

Sibuk nak naik Banana boat. Tapi time nih x bawak duit turun pantai. so, Iza ngorat2 pakcik tuh.. dapatla kitorg posing2 je kat atas banana boat tuh.

Esoknye turun pantai bawak duit.. Rm15 sorang naik banana boat.. Naikla kami 5 org..

Di senjakala..


Kitorg berempat nih dok satu apartment.. Yg paling gile, si Iza tuh la..Hei. rindu lak aku kat budak Iza tuh, punye lah lawak die nih. mmg cerie jek idup ade die..

Nih gambar beramai2 secare skema..


Nih malam penyampaian hadian dan persembahan..

Setiap kumpulan wajib buat persembahan lagu patriotik.. Kumpulan aku nyanyi lagu Tanggal 31 -sudirman.. Tapi x menang pon.. huhu

Mereka-mereka yang dah naik sheih dok nari Poco-poco.. ahahhah..tak larat aku nak join.. lenguh kaki woo.

Tuh due hamper yg dapat sebab menang no 3 futsal ngan Kumpulan paling berdisiplin. Si Iza punye lah tak puas ati kumpulan aku menang Kumpulan paling berdisiplin.. Die dok jerit.. Afzan selalu tidoq dalam kelas!!.. Ahahah, aku pon tak tau ape tujuan penganjur bg hadiah tu. rasenye saje je, nak kasik hadiah same rate.. kalo tak, kumpulan aku la yg plg teruk skali markah..

Nih la geng2 kitorg kat sane..


Nah amek gambar lagi.. ngan spek mate beso Iza..
(Yang kat tengah tuh Fahmi..)

Satu yang x leh lupe kat sane.. Makan 6 kali sehari.. perut mmg x sempat lapar pon. Asek kenyang je. Gile makan bufat je.. pakat dok cedok lauk banyak2 sume pon nak taruk dalam pinggan. ngan dessert nye lagik.. last2 aku x larat sgt nk makan. amek nasik ciput je, amek lauk mane yg aku mkn, but makan buah ngn dessert byk gile.. Bak kate Ain.. rase bahagia dapat makan dessert yg manis2 n sedap2 tuh..

Dan ianye menyumbang kepade pertambahan 3 kg berat aku selame 11 hari.. Huhuh..

Oh, Setiap org wajib public speaking juge. Takde lak gambar aku tgh public speaking.. Zaleha, kalo ade, ko forward kat aku.. Aku sampaikan tajuk "Mengapa Yahudi Bijak". aku penah wat entry pasal tuh kat blog nih.. Alhamdullillah, dapat sampaikan dengan baik and dapat komen positf dari member2.. suke lak aku.. ehhe kembang idung..

Ok, byk lagi nk crite, tapi dah nak balik nih. takde org dah kat opis. Sume nak balik bukak pose. Tapi aku x de sape kat umah.. Sorang2 je. Balik ke, tak balik ke, nak bukak pose kat mane2 pon sukati aku je. Huhuh..

15 August 2009

Happy Birthday to Encik Suami


Today's my husband birthday.. 15 Aug 09.. Yang ke 31.. eh? dah 31 dah?? Alamak, I pon baru perasan.

So, I'm wishing him a very happy birthday and sorry coz can't be by his side on his birthday.. seb baik hadiah dah selamat sampai di pos laju.. ehehe. sorry ye, abg celebrate beday ngan Affan je kat Kuantan..

Kerane I sekarang sedang menjadi tahanan di tepian pantai PD yg kene memerah otak siang dan malam dan ditorture mendengar ceramah 23 jam setiap hari. Warghh.. aku ingatkan percutian di tepi pantai adelah mendamaikan, tapi kalau 11 hari ditepi pantai, celik mate sampai pejam mate dok pakai formal, kene masuk dewan dengar ceramah, latihan dalam kumpulan, buat assigment, stadi utk exam, prepare utk public speaking, riadah waktu petang, pikirkan ape persembahan kumpulan dan macam2 lagi, oh sangatlah boleh stress walopon tiap2 hari mengadap laut dan bersiar2 di tepian pantai dan baring di atas kerusi malas di bawah pokok kelape rendang.. sehinggekan rase nak nalik ke pangkuan keluarge dan memeluk suamiku.. eh eh.. Affan yang comel dah katenye dah gemuk tembam juge sangat la ingin dipeluk cium yang amat sangat kerane rindu anak kecik itu....

Eh, sepatutnye entry utk wish beday, termelalut pule..(org tak kawen jgn bace, nanti nak muntah..). Ok, Sayang ku me amor.. Semuge hidup kite kekal gembire dan bahagie sentiase dalam limpahan kasih sayang dan rindu-rinduan.. Semuge kite dapat dok bersame satu keluarge. Sabar je lah ek..

Thanks for being a good husband, a good father, a good listener and thanks for everything u have done for our family. Mama dan Affan sayang Papa sangat sangat..

The Best Is Yet To Come..

12 August 2009

Kursus Induksi Umum

Skang nih aku kat PD. Tengah menghadiri Induksi Umum under Kementerian aku. Diorg bagi tau pon last minute hari tuh. Tu pon ganti org yang x dpt datang. Bagi tau hari khamis, Isnin nye dah nak kene gi. kelam kabut gak la dok gi beli baju2, track bottom and sume keperluan lain..

So induksi nih start 10/08/09 - 20/08/09.. 11 hari tuh dok kat Regency Tanjung Tuan Resort kat PD nih. Nih dah masuk hari ke-3.. huarghhhh lamenye lagi nak abes.. Sian Affan tak dapat jumpe mamanye 2 minggu..

View dari luar bilik aku (Master bedroom). Kitorg dok macam apartment. Ade 3 bilik. so 4 org la sumenye satu apartment.

Broadband connection pon sangat menyedihkan, kadang2 dalam sehari x dpt pon nak connect. dahla penuh ngan aktiviti dari pagi, sampai la 11.30 mlm. So, memang x sempat nak online pon.

Oklah, nih pon amek mase rehat lunch kejap. Seb baik ade connection walopon EDGE je..

Nih gambar hotel diambik dari tepi pantai semalam..

Nih mase sunset petang semalam..

Tenang je bangun pagi, nampak pantai.. petang2 beriadah tepi pantai.. Tapi x de pon mandi air laut lagi. Ntah bile lah diorg nih nk kasik buat aktiviti bebas.. huhu.

Ok, ade mase nnt aku update lagi..

05 August 2009

Cuti-cuti Malaysia Di Sabah

Jumaat Lepas (31/7/09- 3/08/09) Aku satu famili gi ke Sabah. Saje, dah niat aku kalo dapat keje gomen arituh, nak bawak mak jalan2. Die tak penah naik flight lagi.. (Ala naik Air asia je.. tiket pon dah book awal tahun arituh lagi). Kitorang pergi 8 orang sumenye. Aku, Afat, Mak, Abah, Mokngoh, Cik Ani, Adik aku n husband die. Affan tak bawak. Memule dah beli skali tiket Affan, tapi dah die pon baru baik demam, x brani nak bawak jalan jauh2.. Takut die demam balik. Ala rugi RM60 je pon.

So, Khamis malam, famili aku gerak ngan 2 buah kete dari Kuantan ke KL. Tido kat umah aku 2-3 jam, pastuh kol 3 pagi sume dah bgn bersiap2.. flight ke Kota Kinabalu kol 6.50 pagi.

(semua gambar kat bawah nih amek gune henfon aku je. so gambar biase2 jela. Gambar dari camera org lain lupe nak copy arituh)

Nih kat LCCT.. Kol 5 pagi sampai LCCT..

Sampai kat KK kol 9.30pg.. ade jiran kitorg dulu2 yg skang dok KK yg amek kitorg. Pakcik Rashid n famili nih la yg jadi tourist guide n driver kitorg.. DIe dah siap sewakan van yang ade 14 seat nye. Gile besar, sume pon muat masuk.. Kitorg 8 org termasuk famili die lagi 6 org..

Sampai2 kat umah die sume tdo terbongkang sbb malamnye tak tido sgt kan.. dah petang baru gerak gi Philipine market.. Ade tempat jual souvenir, ade bahagian jual2 ikan masn2 and ade bahagian pasar tmpt makan n jual sayur2, ikan sume..

Mende nih la paling geli aku tgk.. Katak tuh x tau la yg sebenar ke tak. mmg sebijik katak la, tp die sebenarnye coin purse.

Mak aku tengah gigih memilih gelang kristal n mutiara.. Murah2.. lawa2.. rambang mate..

Mama ngan papa gi jalan2 tak bawak Affan..

Pstuh, sume dah lapar, makan kat pasar philipine tu la. Yg femes kat situ Bakso, nasik goreng ngan mee goreng. Bakso die sedap.. Mee goreng ngan nasik goreng die banyak gile. Mkn 2 org pon x abis..


Nih Afat order air avocado. Ntah ngape ntah die buat ice blended pulak macam ABC.. ingatkan mcm Jus Alpukat tu..

Keadaan pasar philipine dah nak senja.. buah2 mahal gile. Mangga RM10 adela dlm 5-6 bijik. Yg murah cume sayur je..

Lepas makan, round2 kat pasar tuh pulak. Nih rumpai laut. macam anggur kan. tapi kecik2 je. Seringgit je sepiring tuh.


Paling aku suke tengok org juak kulit siput nih. macam2 bentuk.Yg besar tuh RM10 Je.. aku beli yg kecik2 je.. Rm5 dapat 3 bijik.. Nantila dah ade rumah, aku taruk kat umah aku. Ahahaa.. Skali Affan campak, tamatla riwayat kulit siput..

Esok nye hari sabtu kitorang gi Kundasang. Pakcik rashid nak ajak gi mandi kat kolam air panas..
Perjalanan ke Kundasang adela dlm 2-3 jam..

Nih maksik aku yg due org nih Kat blkg tuh adik aku ngn husband die yg nak honey mun la konon..
Nih gambar tudung baru yg cantik kene amik.. Beli sbb nak pakai gi sabah ni..tak basuh lagi tu, trus pakai.. ehehe.

On da way ke Kundasang, singgah la kat tepi2 jalan yg ade jual souvenir.. Mak aku belikan bakul rotan utk taruk botol2 & susu affan. Mak aku nih mmg pantang nampak bakul, suke btul beli.

Nih kat Kinabalu Park. Kat sinilah tempatnye kalo org nak gi mendaki Gunung Kinabalu. Starting point nye kat sini. Sejuk gile walopon tgh hari. Angin kuat, macam kat cameron.. Memang mengigil2.. Tapi kabus agak tebal, x nampak sgt gunung Kinabalu hari tuh..

Kat belakang tuh die tunjuk laluan untuk mendaki ke puncak Gunung Kinabalu.


Kitorg singgah sini utk amek gambar je.. Lepas tu, meneruskan perjalanan ke tempat air panas..

Ok, dah sampai ke tempat yg dituju..

Close up sket.. nih la "Mata Air Panas Poring"..

Mandi mande lah kat situ sampai petang baru gerak balik. Aku tak banyak amek gambar, alam camera org lain adelah..

Lepas tuh, esoknye (Ahad) kitorg gi ke Karambunai lak. Plan nak picnic sambil buat barbeque bakar ikan, sotong sume kat sini. But tak jumpe tempat yang sesuai.. so, amek gambar 2-3 keping then berpatah balik ke Tanjung Aru. So, picnic la kat Tanjung Aru..

Lepas tuh, dah kol 3, gerak nak gi ke Zoo lak.. Dekat je zoo nih..


Sampai kat Zoo, org kat kaunter cakap last trem dah jalan. Kitorg malas la nak jalan2 kaki. nak naik trem je. So decide dtg esok jela.

Amek gambar dululah kan.. tu baju yg bulat2 tu baru beli hari tuh jugak, mase nak beli sluar utk mandi mande kat pantai tanjung aru.. last2 x mandi pon.. Murah lak baju kat sabah nih. Baju aku tuh RM19.90 je.. ehehe..

Kat umah Pakcik rashid tuh ade kedai nih. Afat asek soh amek gambar kedai nih je.. Yela2 aku amek la gambar sign board kedai taruk kat blog nih.. Mase gi bandung artuh pon ade kedai name Arafat jugak.. ish orang name Arafat memang suke bukak kedai ek?

Nih la pemandangan dalam van yang panjang..ade 4 baris seat belakang..

Disebabkan nak masuk zoo, tak jadi, so pergi pasar philipine lagi.. but sebelum tu, gi hantar Afat ke airport dulu. Die kene balik awal.. sbb hari isnin ade Training. Kene la tukar tiket.. Tukar tiket je dah kene charge RM216.. huhu. So, lepas tuh tinggal kitorg bertujuh je la..

Ok, kat pasar philipine, operasi membeli ikan masin, udang kering lak.. mak ngan makcik aku la dok beli.. aku dok belek2 gelang kristal & mutiara je..

Disebabkan tuh malam terakhir kat KK, so, lame sket la kat pasar philipine.. dok beli mcm2 la souvenir sume.. aku takde la beli ape sgt.. sbb x minat sgt kristal2, mutiara2.. nih. beli utk souvenir kat org lain je.. memang murah gile la. rambang mate gak dok pilih..

Ok, esoknye, pagi2 dah semangat bangun, agenda terakhir before berangkat balik ialah nak ke Wildlife Park ngan Muzium Sabah.. Semalam kan x dapat masuk zoo tuh, tapi aku dah tanye dah org kaunter zoo bukak kol bape, trem jalan kol bape sume..

So, kitorg mmg sampai on time la.. dapat naik trem yg cantik ni.. Tiket masuk zoo Rm10 sorg.. naik Trem RM2..

Trem yg cantik lagi klassik..

Burung Myna nih pandai cakap tau.. aku cakap "hi" die pon cakap "hi".. pastuh pandai cakap sabah gak.. siap cakap "Dari mana kau" dengan loghat sabahnye.. mmg kelakar gile.. lame gak dok borak2 ngan burung nih..bile kite blah, die cakap "Bye.."

Nih monyet ape ek.. aku lupe lah namenye.. tapi arituh aku ade tgk Diego, die cakap name menatang nih Kingkachu.. tak tau la binatang yg same ke tak. aku tgk mate die same je..

Paling best tengok gajah.. tu mak ngan anak gajah.. Ala, kalo Affan ade, sure die suke tengok.. And aku sempat tengok anak gajah nih menetek tau.. comel jek.. Patutla badan die besar.. die minum susu ibu..

Nih kera belanda.. idung die mancung kan..rasenye yg nih tengah bunting kot. perut die besar je..

Nih orang utan.. kitorg sampai pagi sangat, orang utan pon tak bangun lagi. sume dok tido r je. sekor je yg bangun..

Lepas habis round ngan trem selame sejam.. ade animal show lak kat dlm tuh..

Orang utan nih pandai kopek kelape.. gune gigi je.. laju je die kopek..

Lepas abis tour kitorg kat zoo..(dahla sume org tua, dak kecik sorg je.. ehehhe), Gi Muzium Sabah lak..

Nih la muzium Sabah.. Gambar dalam muzium x leh amek.. ala, bukan ade ape sgt pon.. biaselah muzium..

Lepas tuh kat sebelah muzium tuh ade kampung warisan.. bleh tengok rumah2 etnik sabah..


Yg nih rumah Besaya..

Ha, nih la rupe buai baby kaum Besaya.. buat ngan kayu je.. tak de la cam org skang nak yg Fisher Price la , yg ade vibrator, muzik2, lampu la.. ehehhe..

Pastuh banyak lagi la rumah2 kat situ.. lupe la ape name rumah nye.. mane yg ade aku amek gambar signboard nye je la yg aku ingat.. ehehe.

Nih rumah Panjang Rungus..

Eh, habis dah..? ala, tuh jela gamabr yg ade dalam henfon aku..

Lepas tuh, gerak balik ke KL, flight kol 5.20 ptg isnin tuh.. Malam baru sampai KL.. Then sume famili aku balik Kuantan malam tuh jugak..

Sekian crite bercuti ke Sabah.. Nanti dah dapat gambar dari camera2 lain, aku upload n crite lagi ek..
Blog Widget by LinkWithin