28 July 2009

Situasi di tempat parking kete

Pade satu malam, lepas berbuke baru nak balik dari opis.. So, dalam kol 8 lebih gi kat tempat parking.. Dahla parking kete jauh, dekat2 ngan semak belakang2 sket..

Parking kene bayar dulu baru gi kat kete.. So, mase bayar parking, dah plan nk mintak dak jage parking tuh temankan gi kat kete.. Dah bayar, nampak dak laki tuh jalan, cakap la kat die
"Dik boleh temankan saye gi kat kete tak?" (ala, budak mude lagik..)
"Akak park kat mane? akak takut eh?"
"Kat belakang sane tuh, jauh sket. Ha takut la. Gelap.. kat semak2 tuh"

Then die pon iring la aku jalan ke kerete, sempat lak die bercerite..

"Kat sini keras sket. Tuh, kat sane tuh, kat sungai ade macam2 bunyi.."
(sambil die menunjuk ke atas tempat masukkan tiket mase nk kuar kete tuh. kat tepi tuh cam ade sungai kecik, tempat masukkan tiket tuh ade intercom)

And die pon cakap lagi.."Akak yang jage parking tuh,(maksudnye pekerje yg sorg lagi) selalu dengar bunyi orang bersiul dari intercom tuh, bile pergi tengok, takde org.. jadi, kadang2 die tutup je lah intercom tu.."

Ish budak nih, aku tengah2 malam nih die dok secite seram lak.. aku cakap,
"Ish jangan la crite..lagilah takut.."

Budak tuh gelak je. And tak crite dah..

Then die tunggu aku masuk kete sampai gerak kuar.. Seb baik selamat.. ehehe.

Hoho, tak berani dah nak balik malam2.. kang buatnye mase aku masukkan tiket tuh ade bunyi org bersiul2 camne.. huhu, tegak bulu tengkuk..

3 comments:

mummy_ayu said...

afzan, berani nya kamu ajak orang teman, nasib orang tu jujur.baik baik tau..congrate lulus periksa hari tu...mana gambar affan, lama tak nampak si montel putih gebu tu?

Afzan said...

ala, x pe. budak tuh penjage parking. so mmg tanggungjawab die temankan org ke tempat parking. ehehe. gambar Affan banyak kat blog Affan la..

ibu_umairah said...

alamak...seram nyaaa bunyiii tuuuu!!!kite takut gak nieeee

Blog Widget by LinkWithin