08 July 2009

Picnic di Kebun Durian

Hari Ahad weekend arituh, sedare mare kat kampung Bukit Rangin kat Kuantan tuh gak, buat makan2. Sajela nak picnic ramai2 kat kebun durian peninggalan arwah atuk.. Takdelah byk mane pon duriannye. Kat situ ade pondok besar gak la. Dalam tgh hari aku, mak ngan adik aku gi. Bawak Affan sekali.

Yang ade kat sane sepupu2 and makcik2. Diorg dok buat bubur lambuk. So, menunye bubur lambuk jela. Ehehe, budak2 la ramai.. anak sepupu2 sume.

Kitorg sampai x delah awal sgt. agak2 bubur dah nak masak baru sampai. Eheh, Affan mule2 pakai baju sexy, tapi bile dah sampai kebun tuh, banyak nyamuk, terus tukarkan pakai baju lengan panjang. macam nak tido la pulak. Tuh kepale pon tutup ngan baju die. Dahla nyamuk memang suke gigit Affan, so, mmg kene jage betul2.

Holohloloh.. comelnye pejam mate gitu. Rambut tuh memang pesen die gitu. Fringe ala ape ntah halus2 jek kat dahi tuh..
Oklah pakaikan topilah.. barulah nampak cam komunis masuk kebun sket..

Topi saiz M yang dulunye longgar sekarang dah muat.

Tuh mak teh aku tengah kacau bubur lambuk. Dok gaduh ade yg cakap satu periuk besar tuh banyak, ade yg cakap sikit. Takut tak cukup. Pastuh ade org nak pucuk paku banyak, ade yg x nak pucuk paku.. Hadoi la..

Org lain sume menunggu dengan penuh kesabaran. Masing2 dah lapo, asek dok tepuk nyamuk je dari tadi.

Nih antare anak2 sepupu aku yang tengah menikmati bubur lambuk panas2. Sedap woh.. (eh, rase kecur lak air liur aku bile teringat bubur lambuk. Dahla pose nih)

Tapi budak2 nih pi makan bubur nye je.. Lambok nye tak makan (sayur pucuk paku).. Hampeh. Aku punyela suke pucuk paku tuh.. Aku lak, habiskan pucuk paku, buburnye tinggal..

Pondok kebun durian nih 2 tingkat woo. Ehehe.. kat atas, anak sepupu dok main lompat2 sampai gegar n goyang2 pondok. Tengok Affan baik je dok atas riba maksu, x de pon gi main lompat2 lantai papan tuh macam dua pupunye yang lain..

Nih paksu Affan a.k.k pengantin baru arituh.. Menunjukkan skill sebagai menantu yang berhemah dengan mengopek sume durian. Dahla parang oanjang gile cam pedang samurai hape ntah. Tapi terer gak die kopek durian.

Aktiviti makan memakan dan mengopek durian juge berlangsung. Walopon ade 3-4 bijik je, jadi lah. Dah2 kecik tuh je yg byk makan.

Aku lak dok kembang2 tekak menahan loya bile bau durian. Seb baik leh tahan lagi, x muntah. Dahla baru lepas makan bubur lambuk..Huhu, sori, aku tak suke durian mahupon bau nye..

Afat mase nih dah gi keje.. Die kan keje hari Ahad, x leh la die join. So, abg.. tengok je la gambar kitorg nih ye. Sian abg tak leh makan bubur lambuk..

2 comments:

Na Shari said...

Sweet nya gambar Affan tengha pejam mata tu :)

Afzan said...

Haah, suke gambar uh. sbb tuh la taruk. ehehe

Blog Widget by LinkWithin