10 July 2009

My Best friend's Birthday

You remember Abidah? My best friend who locked me out for 3 hours outside her Apartment.. Eheheh, Dahla on her birthday (03/07/09) yang aku terpakse merempat tepi tangge tggu die bukak pintu tu.. Ahaha.. (Click here to read about it)

Ok, i manage to capture the picture of the opposite Apartment. Same lah like hers.. Imagine I lentok my head on that balcony wall, coz i'm soo sleepy waiting for her, outside the door at 1am in the morning, huhu.

Anyway.. sebagai membalas jasenye menumpangkan aku bermalam beberape hari kat biliknye and siap bagi aku tido atas katil, die tido atas lantai.. And rase cam dah lame tak lepaks bersame my best buddy yg due orang nih, iaitu Abie & linda, so aku suggest to Linda "Jom kite celebrate beday Abie weh" Linda setuju, siap nak open table kat Secret Recipe lagik.

Juge bingung memikirkan ape hadiah nak kasik. Mcm dah lame tak bagi2 hadiah beday kat org nih, Selalu beli hadiah org kawen je. Setelah bermacam2 cadangan diberikan, (contoh nye, carpet, barangan elektrik (macam hadiah org kawen), handbag, baju, bracelet.. Linda gelakkan aku bagi cadangan Carpet.. Padahal aku tau, Abie suke carpet..)

Last2 aku mendapat idea bernas iaitu belikan something from Body Shop. Kerane Abie sgt suke Body Shop. Bak kate Linda, "Abie memang suke Losyen mosyen nih sume.."

So On Monday (6/07/09) evening, lepas keje bersiap dulu umah Abie.. Linda akan gerak dari Seri Kembangan and janji jumpe kat KLCC since aku dah google dan confirm kat KLCC ade secret Recipe. (Ceh siap google.. nampak sgt lame tak gi KLCC sampai tak tau pon ade Secret Recipe ke tak).

Abie, Si Birthday gal yang riang gumbire.. (walopon dah belated 3 hari, x pelah..)

Mengambil mase yang sangat lame nak order sebab excited dok borak2 dulu sampai dekat setengah jam.. Pastuh bile nak order, waiter tuh cakap kitchen dah close, so takleh order makanan, Boleh order cake n Air je.. Tuh pon 5 minit lagi dah tak leh order air.. Mase tuh kol 9.30mlm. Uwaaaa tensen. dah la punyelah excited sbb Linda nak belanje, siap dah berangan nak makan Chicken Golden Bleu.. Ceh, takde rezeki btul. Dahla sume lapar. Terpaksela order ape yg ade dgn tak gumbirenye..

Order jelah kek satu slice sorang.. Oreo Cheese cake tuh aku punyee..

Pastuh baru perasan, air pon aku order Oreo Milk shake jugak.. Org nak belanjer, harus order yg mahal2.. ahaha.. Takpe, Linda kaye.. Tengok rambut pon tau.. Ahaha, bak kate Huda "Rambut orang kaye.." Kaler gold- gold gitu..

Acare penyerahan Birthday Gift to Birthday Gal yang riang gumbire tak boleh disangkal lagi sampai senyum ke telinge sebab suke sangat dapat body shop nye Shower Gel and Lotion.. Padahal maksud tersembunyi adelah suruh die selalu mandi.. ahahah. *Lawak je, okes.. Abi selalu wangi tau..

Perlu ke taruk gambar aku nih lagi? Huhu, Secret Recipe pon dah nak tutup tuh..

(Huhu, aku sorang je mak orang kat situ..)

Ooh, lupe nak cakap, mase tgh tggu order, rupenye kat meje sebelah, ade ex-schoolmate kitorg (STF), si Izwah & BC lak.. So, amek gambar juge sebagai kenang-kenangan. Ye, due budak berseluar senteng itulah kawan yang kami terserempak itu.. Ahahaha.

Oraits, sekali sekale dapat jumpe kengkawan syiok juge. Boleh gossip2 lagik. Ehehe.. Abie pon sangat suke Birthday Gift nye sebab itu adelah antare wishlist nye. Die cakap.. "Arituh mase jalan2 sebelah Body Shop, terdetik dalam ati, best nye kalo ade org hadiahkan Body Shop.." And aku nih sebagai best friend kan boleh dengar suare ati die.. Wahh, memang kuat instinct aku!!

Acare membuke hadiah, di luar KLCC.. Linda yang pilihkan.. Aku tak berkesempatan nak shopping utk Abie.. Aku biase online shopping je. ehehe

Disebabkan kempunan tak dapat makan Chicken Golden Bleu kat Secret Recipe, and budak kurus 2 orang nih still lapar, so kitorg pon gi Bangsar and sambung makan kat kedai Abang Lalok kat Bangsar tuh. Name kedai tuh sebenarnye "Kawanku".. diorang order Nasik goreng, Sup Ekor, and aku order sup Ayam + daging je..

Mule2 Abi yg nak order mee goreng, Linda wat muke cam x mau. So, die Order Sup Ekor.. Kitorg nih, jenis kalo order, sume pon makan same2..

Tapi last2 bile mee goreng sampai, Linda terus conquer pinggan mee goreng tuh sebab sedap gile. Cet! Dak 2 orang nih suke benor order sup ekor. Part lemak yg lembik2 tuh la diorg suke, So, aku tukang makan part daging nye.. Sedap woo.. masam2 gitu.. (Tapi diorag kurus, kenape aku gemukk???)

Abie tengah menikmati Sup ekornye. Last2 sup ayam+daging aku, aku sorang je yg makan.. Sedap gak weh.. Kesimpulannye makanan kat kedai2 tuh sume memag sedap2. Dibuke sampai kol 2 pagi. Kat kedai nih la aku lepak selame 2jam, mase tggu Abie kat luar apartment die hari tuh..

Okey, walopon tak dapat makan kat secret Recipe, Linda tetap belanje makan kat kedi Kawanku. Ala, apelah sangat, 3 org makan kat situ, same harge ngan sepinggan Chicken Golden Bleu je..

Okey Sekian kisah celebrate beday Abidah.. Eh, lupe nak bagi ucapan to her. "Semuge hari2 mendatang juge menggembirekan hang, kami doakan cepat dapat jodoh.."

Oh, esoknye, aku pose.. Abidah pon kate nk pose gak, tapi tgh hari, dah kantoi sbb pedih perut.. Ahah, So, petang tuh, ajak die teman aku buka pose. Tau kat mane kitorg makan? Kat secret Recipe lagi!! Wahaha, 2 hari berturut2 makan situ. Tapi nih Secret Recipe kat Pusat Bandar Damansara lak. Siap sms Linda cakap "kitorg makan kat Secret Recipe nih, kempunan semalam tak dapat makan"..


Disebabkan nak bukak pose and nafsu makan bertambah, rase mcm Chicken Golden bleu tak cukup mengenyangkan, so order Chicken Chop yg ade nasik ni. Lagi pon die promotion set punye. RM15.50 siap ngan ice lemon tea lagi. Ok la kan. Tak cukup ngan tuh, siap order brownies lagik.. ahaha, tamak btul. Keropok tuh die bagi free, x mintak pon..

Okey, enough with Secret Recipe.. Cube kire berape kali aku type perkataan Secret Recipe nih. Huhu.

5 comments:

omey83 said...

bole pulak kebetulan bc ngan iwa ada kat sebelah..
* ok skang aku pulak da craving nk mkn cordon bleu SR

Afzan said...

eh, gordon blue bleu ek? ooh bukan golden bleu rupenye.. ahaha.. lupe lah

anamin said...

asal lama xupdate..? busy kah? wah2 abie semakin comey!

Afzan said...

eh..ana pon bace blog aku gak? ehehe. sori lah bz yg amat. tgh ade training 2 mggu nih. tu yg x leh nk wat ape tuh

anamin said...

heh baca ler..leh tahu perkembangan kawan aku sorg ni..hehehe..suka tgk gambar baju baby..i might buy one oneday..u take care k!

Blog Widget by LinkWithin