02 July 2009

Lagi Gambar Kenduri Kawen Adik aku kat Kuantan

Nih sume gambar mase kenduri kat umah aku Kat Kuantan. Gambar nih amek dari camera abah mertua ku. Yg sebelum2 nih, gambar dari henfon aku je.

Kami bertige bakai baju tema kaler coklat. Dah siap nak gi akad nikah. Sabtu pagi. Aku gi dulu ngan pengantinnye. Affan ngan papanye gi kemudian.

Nih adik aku yang dah ready untuk dinikahkan.

Pengantin lelaki, Cai yang menunggu penuh debaran. Cewah.

Wajib la kan amek gambar tengah salam tok kadi nih.
Tok kadi: "Sah?"
Abah Aku: "Sahkan je lah.." (Dialog cipta)

Affan yang muke monyok sebab kene bangun pagi2. Pastuh lak, sampai je kat masjid, die berak rupenye. Tok abah nye la yg bertungkus lumus basuhkan beraknye sorang2 kat toilet.

Nih muke pengantin lelaki yang terkejut antare rela dengan tak rela nak menyerahkan mas kahwin RM25 dan hanratan RM8888 tuh. Ahahah.

Cai: "Ampunkan saye mak, saye telah mengurat anak mak"
Mak: "Ape, ko ingat dengan RM8888 tuh dengan gelang n cincin tu, aku bleh maafkan dikau?? Lainlah ko bagi sekali hantaran kat aku serba satu, siap ngan hand bag Coach, ngan gelang mas 50g.."
Cai: "Tapi mak.."
Mak: "Tak ade tapi2" (Ayat tipikal drama melayu)
(Drama sebabak ERA, *cipta)

Harusla bergambar beramai2 satu famili.
Dari Kiri, Afat, Affan, Afzan, Apis, Cai, Nuru,Abah aku, Mak Aku.

Nih adik berdik mak aku yang satu mak and satu ayah. Dari kiri, mak aku (kakak sulung), Mok Ngoh (Masih single) and Mok Su (dok ganu nih).

Mokngoh juge dimasukkan dalam gambar famili.

Okeh, selepas acare akad nikad, balik la ke rumah utk siap2 nak berkenduri tgh hari nye. Affan pon dah tuka baju, pakai yg x panas je.

Tok ibunye la yg jage. Dah kitorg sume dok bz melayan tetamu yg x putus2 datang. Yela, kot ade yg putus ( tangan, kepale) datang, mau cabut lari sume org.

Nih adik aku yang telah dimekapkan.. putihnyeee..

Maka, Pengantin lelaki nye pon datang dengan berkeris dan tengkoloknye, dalam persalinan serba kuning diraja..

Tengah tengok silat nih. Takde pulak gambar org dok silat..

Ops.. aku ingatkan sapela hok gemuk ni. Rupenye aku... Huhu, kenape nampak gemuk nih? huhu..nyampah la.

Meja makan beradap. Mak aaii lawo sungguh. Aku pon x sempat tengok real. Tangok dalam gambar nih je. Punyela bz aku.. amboi2 adek aku nih, kalah wedding aku dah..

Dan mereka pon makan lah..

Nih lah hantaran belah pompuan nak bagi laki, yang aku buat (Ceh, bape kali ntah nak mention..ehehe). Bunge telor yg kuning tuh pon aku buat sendri. Penat woh, berbulan2 nak siapkan 120 kuntum. mane aci camnih wedding adik aku lagi Vogue dari wedding aku.

Ok tuh jela gambar yg aku ade sekitar wedding adik aku hari Sabtu 20 June 09..

Dan akhir sekali, acare penyerahan Affan kepada Mak abah aku untuk dijage di Kuantan lak, setelah 3 minggu Tok Ibu ngan Tok Abah jage kat Bidor.. Sian tok ibu, sedeh la tuh..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin