03 July 2009

Cerita aku yang sangat kasihan..

Dah 2 hari aku tumpang umah member aku si ABidah kat Bangsar tu.. Semalam balik keje ingat nak gi umah maksu aku kat Ukay Perdana coz nak simpan Myvi kat situ sementare aku nak balik Kuantan weekend nih.

Dari Bangsar aku gi uk perdana. Bukak pose pon dalam kete mkn roti yg Abidah belikan je. Dahla tak tau jalan terus ke uk perdana, aku kene gi balik Setiawangsa dulu, then baru ikut jalan ke uk perdana yg aku tau. Ehehe. Lame gile drive, dah masuk area umah die silap masuk lorong lak, 2-3 kali gak la pusing. Padahal dah bape kali gi, asek sesat je.

Then dalam kol 10 mlm maksu ngan paksu hantar aku ke Bangsar. Kete tinggal umah diorg. Aku dah SMS abidah yang aku akan balik Bangsar. die x reply. Aku bawak sekali beg baju, beg sume sebab in case nak tido umah mak su aku ke, nak tido Bangsar ke, senang la, dah bawak beg, nak tido mane2 pon boleh. So, paksu aku turunkan aku kat bawah apartment tuh.

Aku call abie, die x angkat2. Aku dah agak, sure die takde kat umah coz die dah cakap nak stadi ngan kwn die sbb harinih die ade exam penting. (Lagipon die bajet aku tido umah makcik aku) Aku ketuk2 housemate die xde ngar kot. Umah pon gelap je. Huhu, Aku pon punggah sume beg, dok tunggu la kat tangge tepi apartment die..

Sampai kol 11 mlm aku tggu, then rase panas lak dok kat tangge, aku pikul la beg baju sume tuh, turun balik and gi kedai makan yg dkt2 situ. Malam2 bute bawak beg baju sume cam org nak lari dari rumah, eheh.

Mase sampai kat kedai makan, dak2 laki dok tengok je, ade siap nyanyi "Apalah nasib...." Hampehhss... nampak sangat aku cam orang pelarian takde rumah. ahaha. Buat bodo jelah. Amek port bawah kipas sket, order air je. Nak makan pon x lalu dah tgh2 malam tu. Bukak laptop, pasang broadband and start la blogging. sempat gakla update blog shop aku. Bateri henfon pon dah nak kong sgt, call abidah x dapat2 jugak. Siap suruh Afat tlg call kan jugak coz takut hp aku kong trus.

Dok la aku kat kedai tuh sampai kol 1 pagi. Bateri laptop pulak dah kong. So, tutup laptop and naik ke apartment Abie smule. Sure die dah balik nih. Kol 1 pagi dah kan. Sampai2 umah die, still gelap, call x angkat jugak. ketuk2 tingkap bilik die x menyahut gak.

Aku dah putus ase dah. mane nak tido malam2 nih. Nak mintak tolong sape, kol 1 pagi sume org dah tido. Kalo nak tido kat tangge aku takde masalah sgt, tapi aku nak terbuang air kecik sgt. camne tuh? Dok la aku kat balkoni apartment nye sambil mengenangkan nasib yang malang kene tido kat luar, sambil tahan nk terkucil. Huhu, sedeh woo time tuh, rase nak nangis pon ade. Inilah nasib aku yang malang..tak de rumah..takde husband disisi.. huhu.. Dalam ati dok doa mintak2 la abidah nih tengok henfon die n call balik or ade housemate die terbangun.

Tetibe bunyi suare abi dari dalam, panggil "Afzan.." pastuh aku pon panggil die, and die bukak pintu. Rupenye.. RUPENYE.. die ade je dalam bilik tuh, die tertido awal gile and silent henfon. Aku punyelah ingatkan die gi stadi kat luar mane2 ke. Malas nak kaco die.. Huhu, kalolah aku ketuk tingkap bilik die awal2 lagi kol 10 mlm tuh, sure aku dah dapat tido dah mase tuh. 3 jam woo aku tggu kat luar. Huauauauaua, dapat masuk je rumah, trus gi toilet, tuka baju n tido..

Oh, b4 tido sempat tanye Abidah, camne leh terbangun lak. Die kate "cam ade instinct je.." Ahaha, aku cakap yelah kot, aku kat luar bilik die je tadi and dalam ati dok doa supaye boleh masuk umah. Maybe sebab jarak antare aku and die dekat je (cume dipisahkan ngan dinding, so gelombang tuh sampai.. ahaha), B4 tuh aku dok kat kedai makan, gelombang doa dalam ati tuh tak sampai kat Abie sbb jauh sgt..

Pagi nih, sangat mengantuk gi opis..

Moral of the Story..

Ntah aku pon tak tau ape moralnye. Sungguh kasihan hidup aku ini..
Anyway, nothing can take me down kan this week (sila rujuk entry A "Sweet" treat). So, aku hepi jek.. ok je.. aura gembira masih menyelubungi. Ahaha.

Eh lupe lak, Happy Birthday Abidah.. Hari nih beday die 3rd July.. Masuk2 bilik die smlam trus wish hepi beday. Abie nih best friend idup dan mati nih.. Dari STF, ke UPM ke Praktikal kat Telekom, ke Caltex, Ke Bangsar, Ke PBD sumelah ngan die jek. Die la tempat nak menumpang kasih dikale aku berjauhan ngan famili nih. Love u fren..!!

No comments:

Blog Widget by LinkWithin