23 July 2009

Bukak puase

Disebabkan berpantang mase bulan pose tahun lepas, so, aku kene ganti pose sebulan la tahun nih.. ehehe.. 2 mggu lepas straight puase. tapi mase hari bekerje je la.. weekend tak posela. Mane leh pose, dah balik kuantan, mak aku masak, rugi x makan. ehehe..

Kalo pose mase keje, x terase sgt mase berlalu.. And biaselah, bukak pose sorang2 je. Aku nih lak jenis tak makan nasik sgt.. and bile dah pose, macam2 la mengidam nk makan.. Ehehe, sume fast food nk makan, Secret Recipe la, Pizza la.. (ala, kire ok la bajet tuh, coz breakfast ngn lunch x makan, so bukak pose bleh mkn mahal sket kan)..Ade satu hari tuh, nampak pamplet IRC (Island Red Cafe) ade promotion RM10 utk chicken chop + Green Apple Kasturi. Wahh.. aku nih pantang dengar chicken chop murah, trus nak terjah.. dahla suke gile green apple kasturi tuh. cam yg secret Recipe nye..

Punye la semangat aku gi IRC yg kat area umah aku tuh. dekat gile je kat Setiawangsa Business Park tuh. Mase magrib x ramai sgt org. Trus aku order promo set tuh. Sambil tggu order, aku dok bace menu die. ok gak la harge die.. Dah pikir dah nak recommend kat kawan2..

Dapat je order.. Huhu!! sangat kecewa.. ayam die kecik gile. ceh! x penah aku jumpe chicken chop nye ayam sekecik tuh. Patutla murah. Dah tuh keras nak mampos lak tuh. Memang rugi rase beli.. Seb baik Green apple Kasturi tak mengecewakan. Aku mkn, setengah jam trus blah. Kalo tau, baik aku makan Chicken Chop kat Splendid Cafe kat Jusco AU2 tuh, die ade promo 1/2 price dari dulu lagi..dalam RM9 camtuh la..

Chicken chop kat IRC. Kecik gle. Sekali telan je. Mane kenyang nk buat berbuke. Sayur sume sah2 la aku tak makan kan..

Selain dari tu, di hari yang lainnye, 2 kali gak aku berbuke makan bubur nasik kat Arena Food Court Jusco tuh. Suke gile bubur nasik die. Sbb banyak ayam. And aku tak kasik die isi sayur la..

Bubur Nasik kat Arena. Byk gile bubur die, mangkuk besar. Ayam pon banyak..RM4.50 je

Hmm rase nak makan pizza hut la pulak. Arituh order Cheezy lava, die gi bagi pizza biase. Kempunan betul nak makan cheese byk2 tuh.. Tapi hari nih x pose.. x leh nak belanje diri sendri mkn melebihi bajet.. Ahaha. Kesimpulannye kalo bukan masakan kat umah or kat kenduri, mmg aku x mkn la nasi.. Memang aku bleh idup tanpe nasik.

1 comment:

ibu_umairah said...

yummyyy.......sedap nyaaaaaa

Blog Widget by LinkWithin