29 July 2009

Tambah 2 telinga?

Situasi di Jusco, malam semalam..

Tengah window shopping kat kids department.. tetibe ade sorang mak ni, panggil2 anak die, anak die dok lari ke tempat lain, tak nak dengar kate..

Pastuh mak nye cakap..

"Nak mak tambah 2 lagi telinge?", sambil menjeling marah anak nye..

Anak: " Taknak telinge.." Jawab anaknye sambil cepat2 gi kat mak die..

Memang nak tergelak aku dengar.. Dalam ati.."Oh, camtuh ke nak ajar anak..?"
Ehehe, kreatif gak idea akak nih.. Hahaha..

Sure budak tuh imagine kepale die ade 4 telinge kan. Mesti buruk rupenye..tu yg die takut sangat tuh.. hey.. budak2.. percaye jek ape org tue cakap.. ehehe.

Affan, kalo tak dengar cakap mama, mama tambah lagi 2 telinge nak??

28 July 2009

Situasi di tempat parking kete

Pade satu malam, lepas berbuke baru nak balik dari opis.. So, dalam kol 8 lebih gi kat tempat parking.. Dahla parking kete jauh, dekat2 ngan semak belakang2 sket..

Parking kene bayar dulu baru gi kat kete.. So, mase bayar parking, dah plan nk mintak dak jage parking tuh temankan gi kat kete.. Dah bayar, nampak dak laki tuh jalan, cakap la kat die
"Dik boleh temankan saye gi kat kete tak?" (ala, budak mude lagik..)
"Akak park kat mane? akak takut eh?"
"Kat belakang sane tuh, jauh sket. Ha takut la. Gelap.. kat semak2 tuh"

Then die pon iring la aku jalan ke kerete, sempat lak die bercerite..

"Kat sini keras sket. Tuh, kat sane tuh, kat sungai ade macam2 bunyi.."
(sambil die menunjuk ke atas tempat masukkan tiket mase nk kuar kete tuh. kat tepi tuh cam ade sungai kecik, tempat masukkan tiket tuh ade intercom)

And die pon cakap lagi.."Akak yang jage parking tuh,(maksudnye pekerje yg sorg lagi) selalu dengar bunyi orang bersiul dari intercom tuh, bile pergi tengok, takde org.. jadi, kadang2 die tutup je lah intercom tu.."

Ish budak nih, aku tengah2 malam nih die dok secite seram lak.. aku cakap,
"Ish jangan la crite..lagilah takut.."

Budak tuh gelak je. And tak crite dah..

Then die tunggu aku masuk kete sampai gerak kuar.. Seb baik selamat.. ehehe.

Hoho, tak berani dah nak balik malam2.. kang buatnye mase aku masukkan tiket tuh ade bunyi org bersiul2 camne.. huhu, tegak bulu tengkuk..

23 July 2009

Hei.. lame betul tak menulis blog

Sorri lah kat pembace2 blog aku yg dok tunggu entry dari aku.. Cewah.. boleh blah.. Ehehe.. Bukan ape, sepanjang minggu lepas, dari hari isnin aku kene gi training PHP sampaiselase hari tuh. 7 hari bekerje.. Dah la bos bgtau last minute, tu yg aku tensen tu. mmg nak termuntah dok belajar PHP dari pagi smpai petang tiap2 hari. dengan coding2 nye.. sungguh la aku tak minat. Walopon dulu aku amek major System Computer, tapi bab programming n system development nih la yg aku plg x suke sekali. Aku lagi suke bab2 hardware or nerworking..

Hm, lagipon skang nih bz amat ngan bisnes. Amat menggalakkan betul.. ehehe. tambah2 lagi nak raye nih kan. Oklah tuh, rezeki.. Lepas la duit minyak aku gi keje, bayar parking RM9 sehari and duit belanje mkn kat sini.. ahahaha. Bile dah busy, at least tak la sedeh2 sgt memikirkan nasib dok diperantauan sorang2.. hek eleh, cam la dok oversea..

Tapi aku sronok buat mende yang aku suke. Afat pon sgt menyokong bisness aku.. die la yg slalu bg modal, pastu jadi posmen tukang pass barang yg diorder kawan opis die.. Tapi kadang2 die merajuk aku tak call die, busy ngan bisness je.

Hehe, suke tau jual baju budak2 sbb sume comel2.. Deal pon ngan mak2 budak, diorg nih sume peramah2.. siap bleh wat kwn lagi.. tapi jenuh gan nk melayan sms, call, email yang x putus2.. kadang2 kol 1-2 pagi pon ade org sms lagi. Ehehe, takpe, customer punye hal, layan kan aje..

Weh ape pulak cite psl bisnes kat sini, udah le tu.. ehehe. Anyway nk crite psl aku pon, x de sgt gambar aku. byk gambar Affan je. So, banyak entry akan ditaruk kat blog Affan je nanti.. Okeh, korang dah boleh start bace blog aku n blog Affan semule, sebab aku dah lembali aktif menulis blog..Kalo aku tak update blog tuh, cube korg jenguk blogshop aku, sure ade je aku update. Ehehe.. Mane yg masyukk tu yg aku dahulukan.. ahahaha.

Nih aku baru balik dari umah maksu (makcik Afat sebenarnye).. Tap kamceng gile ngan aku.. ala, die la yg balik dari US tuh, yg bagi cekelat tuh.. Sabtu nih die dah nak balik ke US smule.. diorg dok sane.. umah die kat Ukay perdana tuh. Skang aku dah tau dah sket2 jalan area sini.. dah dok sorang2 nih, kene pepandai la bawak diri, dah terpakse, boleh aje kemane2 drive sendri.. ish.. tapikan kalo lah aku ade henfon yg ade GPS.. mmg selamat idup aku kat KL nih. mmg takkan sesat punye.. uuuhhh sungguh kepingin GPS..

Ooh, ok aku nak tengok re-run Desperate Housewife.. kol 11.45 kat 8tv. selase arituh tak dapat tgk..dah la mase tuh bateri henfon kong, biasenye aku dah taruk reminder 10min sebelum crite start..Seb baik ade repeat show.. Ok.. bye.

Bukak puase

Disebabkan berpantang mase bulan pose tahun lepas, so, aku kene ganti pose sebulan la tahun nih.. ehehe.. 2 mggu lepas straight puase. tapi mase hari bekerje je la.. weekend tak posela. Mane leh pose, dah balik kuantan, mak aku masak, rugi x makan. ehehe..

Kalo pose mase keje, x terase sgt mase berlalu.. And biaselah, bukak pose sorang2 je. Aku nih lak jenis tak makan nasik sgt.. and bile dah pose, macam2 la mengidam nk makan.. Ehehe, sume fast food nk makan, Secret Recipe la, Pizza la.. (ala, kire ok la bajet tuh, coz breakfast ngn lunch x makan, so bukak pose bleh mkn mahal sket kan)..Ade satu hari tuh, nampak pamplet IRC (Island Red Cafe) ade promotion RM10 utk chicken chop + Green Apple Kasturi. Wahh.. aku nih pantang dengar chicken chop murah, trus nak terjah.. dahla suke gile green apple kasturi tuh. cam yg secret Recipe nye..

Punye la semangat aku gi IRC yg kat area umah aku tuh. dekat gile je kat Setiawangsa Business Park tuh. Mase magrib x ramai sgt org. Trus aku order promo set tuh. Sambil tggu order, aku dok bace menu die. ok gak la harge die.. Dah pikir dah nak recommend kat kawan2..

Dapat je order.. Huhu!! sangat kecewa.. ayam die kecik gile. ceh! x penah aku jumpe chicken chop nye ayam sekecik tuh. Patutla murah. Dah tuh keras nak mampos lak tuh. Memang rugi rase beli.. Seb baik Green apple Kasturi tak mengecewakan. Aku mkn, setengah jam trus blah. Kalo tau, baik aku makan Chicken Chop kat Splendid Cafe kat Jusco AU2 tuh, die ade promo 1/2 price dari dulu lagi..dalam RM9 camtuh la..

Chicken chop kat IRC. Kecik gle. Sekali telan je. Mane kenyang nk buat berbuke. Sayur sume sah2 la aku tak makan kan..

Selain dari tu, di hari yang lainnye, 2 kali gak aku berbuke makan bubur nasik kat Arena Food Court Jusco tuh. Suke gile bubur nasik die. Sbb banyak ayam. And aku tak kasik die isi sayur la..

Bubur Nasik kat Arena. Byk gile bubur die, mangkuk besar. Ayam pon banyak..RM4.50 je

Hmm rase nak makan pizza hut la pulak. Arituh order Cheezy lava, die gi bagi pizza biase. Kempunan betul nak makan cheese byk2 tuh.. Tapi hari nih x pose.. x leh nak belanje diri sendri mkn melebihi bajet.. Ahaha. Kesimpulannye kalo bukan masakan kat umah or kat kenduri, mmg aku x mkn la nasi.. Memang aku bleh idup tanpe nasik.

22 July 2009

Wahh.. Aku LULUS!!

Ingat tak dulu aku ade crite pasal kene amek exam undang2..



Eheheh, dengan banggenye nak expose result exam undang-undang kerajaan yg aku amek bulan 4 arituh.. Yesss... sukenye.. Seb baik lulus.. Risau gile kalo kene mengulang. Susah woo nak stadi.. berhempas pulas siang malam, buat stadi grup ngan Si Azrai and Zaleha. (Azrai ngan Zaleha pon lulus). Alhamdullillah...

10 July 2009

My Best friend's Birthday

You remember Abidah? My best friend who locked me out for 3 hours outside her Apartment.. Eheheh, Dahla on her birthday (03/07/09) yang aku terpakse merempat tepi tangge tggu die bukak pintu tu.. Ahaha.. (Click here to read about it)

Ok, i manage to capture the picture of the opposite Apartment. Same lah like hers.. Imagine I lentok my head on that balcony wall, coz i'm soo sleepy waiting for her, outside the door at 1am in the morning, huhu.

Anyway.. sebagai membalas jasenye menumpangkan aku bermalam beberape hari kat biliknye and siap bagi aku tido atas katil, die tido atas lantai.. And rase cam dah lame tak lepaks bersame my best buddy yg due orang nih, iaitu Abie & linda, so aku suggest to Linda "Jom kite celebrate beday Abie weh" Linda setuju, siap nak open table kat Secret Recipe lagik.

Juge bingung memikirkan ape hadiah nak kasik. Mcm dah lame tak bagi2 hadiah beday kat org nih, Selalu beli hadiah org kawen je. Setelah bermacam2 cadangan diberikan, (contoh nye, carpet, barangan elektrik (macam hadiah org kawen), handbag, baju, bracelet.. Linda gelakkan aku bagi cadangan Carpet.. Padahal aku tau, Abie suke carpet..)

Last2 aku mendapat idea bernas iaitu belikan something from Body Shop. Kerane Abie sgt suke Body Shop. Bak kate Linda, "Abie memang suke Losyen mosyen nih sume.."

So On Monday (6/07/09) evening, lepas keje bersiap dulu umah Abie.. Linda akan gerak dari Seri Kembangan and janji jumpe kat KLCC since aku dah google dan confirm kat KLCC ade secret Recipe. (Ceh siap google.. nampak sgt lame tak gi KLCC sampai tak tau pon ade Secret Recipe ke tak).

Abie, Si Birthday gal yang riang gumbire.. (walopon dah belated 3 hari, x pelah..)

Mengambil mase yang sangat lame nak order sebab excited dok borak2 dulu sampai dekat setengah jam.. Pastuh bile nak order, waiter tuh cakap kitchen dah close, so takleh order makanan, Boleh order cake n Air je.. Tuh pon 5 minit lagi dah tak leh order air.. Mase tuh kol 9.30mlm. Uwaaaa tensen. dah la punyelah excited sbb Linda nak belanje, siap dah berangan nak makan Chicken Golden Bleu.. Ceh, takde rezeki btul. Dahla sume lapar. Terpaksela order ape yg ade dgn tak gumbirenye..

Order jelah kek satu slice sorang.. Oreo Cheese cake tuh aku punyee..

Pastuh baru perasan, air pon aku order Oreo Milk shake jugak.. Org nak belanjer, harus order yg mahal2.. ahaha.. Takpe, Linda kaye.. Tengok rambut pon tau.. Ahaha, bak kate Huda "Rambut orang kaye.." Kaler gold- gold gitu..

Acare penyerahan Birthday Gift to Birthday Gal yang riang gumbire tak boleh disangkal lagi sampai senyum ke telinge sebab suke sangat dapat body shop nye Shower Gel and Lotion.. Padahal maksud tersembunyi adelah suruh die selalu mandi.. ahahah. *Lawak je, okes.. Abi selalu wangi tau..

Perlu ke taruk gambar aku nih lagi? Huhu, Secret Recipe pon dah nak tutup tuh..

(Huhu, aku sorang je mak orang kat situ..)

Ooh, lupe nak cakap, mase tgh tggu order, rupenye kat meje sebelah, ade ex-schoolmate kitorg (STF), si Izwah & BC lak.. So, amek gambar juge sebagai kenang-kenangan. Ye, due budak berseluar senteng itulah kawan yang kami terserempak itu.. Ahahaha.

Oraits, sekali sekale dapat jumpe kengkawan syiok juge. Boleh gossip2 lagik. Ehehe.. Abie pon sangat suke Birthday Gift nye sebab itu adelah antare wishlist nye. Die cakap.. "Arituh mase jalan2 sebelah Body Shop, terdetik dalam ati, best nye kalo ade org hadiahkan Body Shop.." And aku nih sebagai best friend kan boleh dengar suare ati die.. Wahh, memang kuat instinct aku!!

Acare membuke hadiah, di luar KLCC.. Linda yang pilihkan.. Aku tak berkesempatan nak shopping utk Abie.. Aku biase online shopping je. ehehe

Disebabkan kempunan tak dapat makan Chicken Golden Bleu kat Secret Recipe, and budak kurus 2 orang nih still lapar, so kitorg pon gi Bangsar and sambung makan kat kedai Abang Lalok kat Bangsar tuh. Name kedai tuh sebenarnye "Kawanku".. diorang order Nasik goreng, Sup Ekor, and aku order sup Ayam + daging je..

Mule2 Abi yg nak order mee goreng, Linda wat muke cam x mau. So, die Order Sup Ekor.. Kitorg nih, jenis kalo order, sume pon makan same2..

Tapi last2 bile mee goreng sampai, Linda terus conquer pinggan mee goreng tuh sebab sedap gile. Cet! Dak 2 orang nih suke benor order sup ekor. Part lemak yg lembik2 tuh la diorg suke, So, aku tukang makan part daging nye.. Sedap woo.. masam2 gitu.. (Tapi diorag kurus, kenape aku gemukk???)

Abie tengah menikmati Sup ekornye. Last2 sup ayam+daging aku, aku sorang je yg makan.. Sedap gak weh.. Kesimpulannye makanan kat kedai2 tuh sume memag sedap2. Dibuke sampai kol 2 pagi. Kat kedai nih la aku lepak selame 2jam, mase tggu Abie kat luar apartment die hari tuh..

Okey, walopon tak dapat makan kat secret Recipe, Linda tetap belanje makan kat kedi Kawanku. Ala, apelah sangat, 3 org makan kat situ, same harge ngan sepinggan Chicken Golden Bleu je..

Okey Sekian kisah celebrate beday Abidah.. Eh, lupe nak bagi ucapan to her. "Semuge hari2 mendatang juge menggembirekan hang, kami doakan cepat dapat jodoh.."

Oh, esoknye, aku pose.. Abidah pon kate nk pose gak, tapi tgh hari, dah kantoi sbb pedih perut.. Ahah, So, petang tuh, ajak die teman aku buka pose. Tau kat mane kitorg makan? Kat secret Recipe lagi!! Wahaha, 2 hari berturut2 makan situ. Tapi nih Secret Recipe kat Pusat Bandar Damansara lak. Siap sms Linda cakap "kitorg makan kat Secret Recipe nih, kempunan semalam tak dapat makan"..


Disebabkan nak bukak pose and nafsu makan bertambah, rase mcm Chicken Golden bleu tak cukup mengenyangkan, so order Chicken Chop yg ade nasik ni. Lagi pon die promotion set punye. RM15.50 siap ngan ice lemon tea lagi. Ok la kan. Tak cukup ngan tuh, siap order brownies lagik.. ahaha, tamak btul. Keropok tuh die bagi free, x mintak pon..

Okey, enough with Secret Recipe.. Cube kire berape kali aku type perkataan Secret Recipe nih. Huhu.

08 July 2009

Bus accident at Karak Highway

Ok, bukan aku yang eksidennye.. Cite nye camnih.. Ahd arituh, naik bas balik ke Kl cam baselah. Disebabkan lambat beli tiket (Sabtu petang baru beli,padahal nak naik bas hari Ahad), So, dapatla bas kol 5.30 ptg, seat belakang sekali. Huhu.

Perjalanan pade mulanya ok, But tetibe jem gile sebelum genting sempah tu. Panjang berjela2 jemnye. Bas pon siap masuk kat hentian rehat genting sempah tuh utk gi toilet sume. Yela x tahu bape lame lg nak jem. Maunye ade yg terkucil kang malam2 tuh.

Lepas terowong pon jem lagi. Memang merangkak2 tahap siput babi punye jem. Kete pulak banyak. Maybe sume dak u nak balik u kot.

Siput babi jalan pon lagi laju dari bas tu time jem tuh tau..

Aku punye la hangin jem lame gile nih.. bilelah nak abes jem nih. Dari kol 8 ke pukul 9 malam.. patutnye kol 9 mlm tuh dah sampai KL dah.. pastuh kol 10 mlm lak.. still merangkak2 lagi. Dok doa, kalo ade eksiden, cepat2 la jumpe eksidennye tuh. coz biasenye bile melepasi eksident sure dah x jem.

Last2 dah dekat nk sampai tok Gombak, tak silap aku kat Km25 cam tuh la, rupenye ade bas eksiden. Bas dari Temerloh ke KL. Gile rabak bas tuh. Bahagian belah kanan sume dinding nye tercabut. Nampak seat terlopong jek. Camne lah nasib org yg naik bas tuh.

Patutlah jem gile. huhu, lorong pon dah ditutup satu. Org dok slowkan kete utk tengok. Gile lah.. boleh jem 2 jam tuh disebabkan eksiden tuh jek.

Bile dah lepas je tempat kejadian, trus perjalanan lancar. bas trus tekan minyak laju2 cam lepas geram sbb b4 nih asek tekan brek je.Fuh lega gile dah tak jem. Kelegaan melepasi jem tuh bagaikan sembelit 4 hari, pastuh makan ape mende tu.. (ala, ade iklan "lepaskan saya.. bla2.. "t**k yg bercakap tuh), pas makan tuh terus pembuangan air besar sgt lawas dan lega. Ha camtuh la perumpamaan nye setelah terseksa stuck dlm jem lame gile, then tetibe boleh jalan dgn lajunye.. Huhuh.

Akhirnye aku, kol 11.30 mlm baru smpai KL. seb baik adik ipar aku amek. Takut LRT dah takde je. Lagipon nk amek kete kat Ukay Perdana, kat sane x de LRT dekat2. Kalo naik teksi kang takot die culik aku, atau charge mahal2.

Esoknye aku tgk paper, ade pon gambar eksiden tuh..seb baik x de yg mati..

Dasat btul bas tuh.. *rujuk Harian Metro tarikd 6/07/09.

Picnic di Kebun Durian

Hari Ahad weekend arituh, sedare mare kat kampung Bukit Rangin kat Kuantan tuh gak, buat makan2. Sajela nak picnic ramai2 kat kebun durian peninggalan arwah atuk.. Takdelah byk mane pon duriannye. Kat situ ade pondok besar gak la. Dalam tgh hari aku, mak ngan adik aku gi. Bawak Affan sekali.

Yang ade kat sane sepupu2 and makcik2. Diorg dok buat bubur lambuk. So, menunye bubur lambuk jela. Ehehe, budak2 la ramai.. anak sepupu2 sume.

Kitorg sampai x delah awal sgt. agak2 bubur dah nak masak baru sampai. Eheh, Affan mule2 pakai baju sexy, tapi bile dah sampai kebun tuh, banyak nyamuk, terus tukarkan pakai baju lengan panjang. macam nak tido la pulak. Tuh kepale pon tutup ngan baju die. Dahla nyamuk memang suke gigit Affan, so, mmg kene jage betul2.

Holohloloh.. comelnye pejam mate gitu. Rambut tuh memang pesen die gitu. Fringe ala ape ntah halus2 jek kat dahi tuh..
Oklah pakaikan topilah.. barulah nampak cam komunis masuk kebun sket..

Topi saiz M yang dulunye longgar sekarang dah muat.

Tuh mak teh aku tengah kacau bubur lambuk. Dok gaduh ade yg cakap satu periuk besar tuh banyak, ade yg cakap sikit. Takut tak cukup. Pastuh ade org nak pucuk paku banyak, ade yg x nak pucuk paku.. Hadoi la..

Org lain sume menunggu dengan penuh kesabaran. Masing2 dah lapo, asek dok tepuk nyamuk je dari tadi.

Nih antare anak2 sepupu aku yang tengah menikmati bubur lambuk panas2. Sedap woh.. (eh, rase kecur lak air liur aku bile teringat bubur lambuk. Dahla pose nih)

Tapi budak2 nih pi makan bubur nye je.. Lambok nye tak makan (sayur pucuk paku).. Hampeh. Aku punyela suke pucuk paku tuh.. Aku lak, habiskan pucuk paku, buburnye tinggal..

Pondok kebun durian nih 2 tingkat woo. Ehehe.. kat atas, anak sepupu dok main lompat2 sampai gegar n goyang2 pondok. Tengok Affan baik je dok atas riba maksu, x de pon gi main lompat2 lantai papan tuh macam dua pupunye yang lain..

Nih paksu Affan a.k.k pengantin baru arituh.. Menunjukkan skill sebagai menantu yang berhemah dengan mengopek sume durian. Dahla parang oanjang gile cam pedang samurai hape ntah. Tapi terer gak die kopek durian.

Aktiviti makan memakan dan mengopek durian juge berlangsung. Walopon ade 3-4 bijik je, jadi lah. Dah2 kecik tuh je yg byk makan.

Aku lak dok kembang2 tekak menahan loya bile bau durian. Seb baik leh tahan lagi, x muntah. Dahla baru lepas makan bubur lambuk..Huhu, sori, aku tak suke durian mahupon bau nye..

Afat mase nih dah gi keje.. Die kan keje hari Ahad, x leh la die join. So, abg.. tengok je la gambar kitorg nih ye. Sian abg tak leh makan bubur lambuk..

03 July 2009

Kawanku Yang Mengidam..

Wahh.. disebabkan harituh aku ade post entry ade taruk gambar Hershey's Kisses, hari nih bile aku chat ngan sorg kawan aku nih, die cakap die mengidam gile nak makan Hershey's tuh bile tengok gambar kat blog aku. Ceh, menyesal aku taruk gambar tuh. Ahaha.

Pastuh die suruh gak aku pos kat die sket, 2-3 bijik pon jadilah die kate. Dahla die dok Sarawak.. ahahha.. Aku dah makan separuh dah Hershey's tuh. Tinggal separuh lagi nak bawak balik Kuantan, Afat cakap die nak jugak coklat Maksu bawak dari US.. Ahaha, tapi takpe, byk lagi nih, boleh lagi bagi kawan aku nih..

Dengan ini, aku umumkan kawan aku, Anne (Nurul 'Ainn Wahab), tengah mengandungkan anak ke-3, dah 4 bulan lebih dah!!! Ahahah, mule2 die x nak aku bgtau org, tapi disebabkan die nak Hershey's tuh, so die izinkan aku kecohkan kat blog. Ahahah..Dah tak leh nak rahsie2 dah..

Okeh Anne, Isnin nanti aku pos ek.. ko sabar tau. Nih semate2 taknak kasik anak ko air liur meleleh nih. Aku dah berjaye cari kotak untuk pos cekelat ko. Sket pon jadik la ek. Ko tengok la dulu gambarnye nih.

Nih jelah yang mampu aku kasik..nanti kalo ade lebih lagi, aku tambah kan lagik ek Anne.. ade pape lagi ko mengidam nk makan, baik bgtahu boleh pos sekali..

Dah.. dah.. pasnih sesape yang pregnen atau mengidam, jangan nak claim Hershey's dari aku ye. Ahahha, aku nak makan sampai abis esok.. AHAHAHAHA, gelak jahat.

Cerita aku yang sangat kasihan..

Dah 2 hari aku tumpang umah member aku si ABidah kat Bangsar tu.. Semalam balik keje ingat nak gi umah maksu aku kat Ukay Perdana coz nak simpan Myvi kat situ sementare aku nak balik Kuantan weekend nih.

Dari Bangsar aku gi uk perdana. Bukak pose pon dalam kete mkn roti yg Abidah belikan je. Dahla tak tau jalan terus ke uk perdana, aku kene gi balik Setiawangsa dulu, then baru ikut jalan ke uk perdana yg aku tau. Ehehe. Lame gile drive, dah masuk area umah die silap masuk lorong lak, 2-3 kali gak la pusing. Padahal dah bape kali gi, asek sesat je.

Then dalam kol 10 mlm maksu ngan paksu hantar aku ke Bangsar. Kete tinggal umah diorg. Aku dah SMS abidah yang aku akan balik Bangsar. die x reply. Aku bawak sekali beg baju, beg sume sebab in case nak tido umah mak su aku ke, nak tido Bangsar ke, senang la, dah bawak beg, nak tido mane2 pon boleh. So, paksu aku turunkan aku kat bawah apartment tuh.

Aku call abie, die x angkat2. Aku dah agak, sure die takde kat umah coz die dah cakap nak stadi ngan kwn die sbb harinih die ade exam penting. (Lagipon die bajet aku tido umah makcik aku) Aku ketuk2 housemate die xde ngar kot. Umah pon gelap je. Huhu, Aku pon punggah sume beg, dok tunggu la kat tangge tepi apartment die..

Sampai kol 11 mlm aku tggu, then rase panas lak dok kat tangge, aku pikul la beg baju sume tuh, turun balik and gi kedai makan yg dkt2 situ. Malam2 bute bawak beg baju sume cam org nak lari dari rumah, eheh.

Mase sampai kat kedai makan, dak2 laki dok tengok je, ade siap nyanyi "Apalah nasib...." Hampehhss... nampak sangat aku cam orang pelarian takde rumah. ahaha. Buat bodo jelah. Amek port bawah kipas sket, order air je. Nak makan pon x lalu dah tgh2 malam tu. Bukak laptop, pasang broadband and start la blogging. sempat gakla update blog shop aku. Bateri henfon pon dah nak kong sgt, call abidah x dapat2 jugak. Siap suruh Afat tlg call kan jugak coz takut hp aku kong trus.

Dok la aku kat kedai tuh sampai kol 1 pagi. Bateri laptop pulak dah kong. So, tutup laptop and naik ke apartment Abie smule. Sure die dah balik nih. Kol 1 pagi dah kan. Sampai2 umah die, still gelap, call x angkat jugak. ketuk2 tingkap bilik die x menyahut gak.

Aku dah putus ase dah. mane nak tido malam2 nih. Nak mintak tolong sape, kol 1 pagi sume org dah tido. Kalo nak tido kat tangge aku takde masalah sgt, tapi aku nak terbuang air kecik sgt. camne tuh? Dok la aku kat balkoni apartment nye sambil mengenangkan nasib yang malang kene tido kat luar, sambil tahan nk terkucil. Huhu, sedeh woo time tuh, rase nak nangis pon ade. Inilah nasib aku yang malang..tak de rumah..takde husband disisi.. huhu.. Dalam ati dok doa mintak2 la abidah nih tengok henfon die n call balik or ade housemate die terbangun.

Tetibe bunyi suare abi dari dalam, panggil "Afzan.." pastuh aku pon panggil die, and die bukak pintu. Rupenye.. RUPENYE.. die ade je dalam bilik tuh, die tertido awal gile and silent henfon. Aku punyelah ingatkan die gi stadi kat luar mane2 ke. Malas nak kaco die.. Huhu, kalolah aku ketuk tingkap bilik die awal2 lagi kol 10 mlm tuh, sure aku dah dapat tido dah mase tuh. 3 jam woo aku tggu kat luar. Huauauauaua, dapat masuk je rumah, trus gi toilet, tuka baju n tido..

Oh, b4 tido sempat tanye Abidah, camne leh terbangun lak. Die kate "cam ade instinct je.." Ahaha, aku cakap yelah kot, aku kat luar bilik die je tadi and dalam ati dok doa supaye boleh masuk umah. Maybe sebab jarak antare aku and die dekat je (cume dipisahkan ngan dinding, so gelombang tuh sampai.. ahaha), B4 tuh aku dok kat kedai makan, gelombang doa dalam ati tuh tak sampai kat Abie sbb jauh sgt..

Pagi nih, sangat mengantuk gi opis..

Moral of the Story..

Ntah aku pon tak tau ape moralnye. Sungguh kasihan hidup aku ini..
Anyway, nothing can take me down kan this week (sila rujuk entry A "Sweet" treat). So, aku hepi jek.. ok je.. aura gembira masih menyelubungi. Ahaha.

Eh lupe lak, Happy Birthday Abidah.. Hari nih beday die 3rd July.. Masuk2 bilik die smlam trus wish hepi beday. Abie nih best friend idup dan mati nih.. Dari STF, ke UPM ke Praktikal kat Telekom, ke Caltex, Ke Bangsar, Ke PBD sumelah ngan die jek. Die la tempat nak menumpang kasih dikale aku berjauhan ngan famili nih. Love u fren..!!

02 July 2009

Lagi Gambar Kenduri Kawen Adik aku kat Kuantan

Nih sume gambar mase kenduri kat umah aku Kat Kuantan. Gambar nih amek dari camera abah mertua ku. Yg sebelum2 nih, gambar dari henfon aku je.

Kami bertige bakai baju tema kaler coklat. Dah siap nak gi akad nikah. Sabtu pagi. Aku gi dulu ngan pengantinnye. Affan ngan papanye gi kemudian.

Nih adik aku yang dah ready untuk dinikahkan.

Pengantin lelaki, Cai yang menunggu penuh debaran. Cewah.

Wajib la kan amek gambar tengah salam tok kadi nih.
Tok kadi: "Sah?"
Abah Aku: "Sahkan je lah.." (Dialog cipta)

Affan yang muke monyok sebab kene bangun pagi2. Pastuh lak, sampai je kat masjid, die berak rupenye. Tok abah nye la yg bertungkus lumus basuhkan beraknye sorang2 kat toilet.

Nih muke pengantin lelaki yang terkejut antare rela dengan tak rela nak menyerahkan mas kahwin RM25 dan hanratan RM8888 tuh. Ahahah.

Cai: "Ampunkan saye mak, saye telah mengurat anak mak"
Mak: "Ape, ko ingat dengan RM8888 tuh dengan gelang n cincin tu, aku bleh maafkan dikau?? Lainlah ko bagi sekali hantaran kat aku serba satu, siap ngan hand bag Coach, ngan gelang mas 50g.."
Cai: "Tapi mak.."
Mak: "Tak ade tapi2" (Ayat tipikal drama melayu)
(Drama sebabak ERA, *cipta)

Harusla bergambar beramai2 satu famili.
Dari Kiri, Afat, Affan, Afzan, Apis, Cai, Nuru,Abah aku, Mak Aku.

Nih adik berdik mak aku yang satu mak and satu ayah. Dari kiri, mak aku (kakak sulung), Mok Ngoh (Masih single) and Mok Su (dok ganu nih).

Mokngoh juge dimasukkan dalam gambar famili.

Okeh, selepas acare akad nikad, balik la ke rumah utk siap2 nak berkenduri tgh hari nye. Affan pon dah tuka baju, pakai yg x panas je.

Tok ibunye la yg jage. Dah kitorg sume dok bz melayan tetamu yg x putus2 datang. Yela, kot ade yg putus ( tangan, kepale) datang, mau cabut lari sume org.

Nih adik aku yang telah dimekapkan.. putihnyeee..

Maka, Pengantin lelaki nye pon datang dengan berkeris dan tengkoloknye, dalam persalinan serba kuning diraja..

Tengah tengok silat nih. Takde pulak gambar org dok silat..

Ops.. aku ingatkan sapela hok gemuk ni. Rupenye aku... Huhu, kenape nampak gemuk nih? huhu..nyampah la.

Meja makan beradap. Mak aaii lawo sungguh. Aku pon x sempat tengok real. Tangok dalam gambar nih je. Punyela bz aku.. amboi2 adek aku nih, kalah wedding aku dah..

Dan mereka pon makan lah..

Nih lah hantaran belah pompuan nak bagi laki, yang aku buat (Ceh, bape kali ntah nak mention..ehehe). Bunge telor yg kuning tuh pon aku buat sendri. Penat woh, berbulan2 nak siapkan 120 kuntum. mane aci camnih wedding adik aku lagi Vogue dari wedding aku.

Ok tuh jela gambar yg aku ade sekitar wedding adik aku hari Sabtu 20 June 09..

Dan akhir sekali, acare penyerahan Affan kepada Mak abah aku untuk dijage di Kuantan lak, setelah 3 minggu Tok Ibu ngan Tok Abah jage kat Bidor.. Sian tok ibu, sedeh la tuh..

01 July 2009

A "Sweet" Treat

(Hershey's Kisses from US only $2.50 for 300g pack. Equal to RM9 only. Huhu, i remember bought at KLIA last year for RM29 for the same pack.. Giloss..Tapi mase tuh tgh pregnant kan, so, Afat dgn rela belikan jugak..)


It's so nice when people treat you very2 nice when you least expect it kann?
I'm so surprise and happy and can't stop grinning till now coz someone just give me something really really really special.. Its something that every woman craze (eh, ke crave?)!! Didn't expect it at all.. And i'm very verrryyy happy. It makes my day! oh no... not a day, I can say it's really make my year.. Despite all trouble, difficulties and sacrifices I've been through this half year, its really a pleasure when i've been rewarded with something I never expect and its bring so much joy and lite up all the gloomy & cloudy spaces in my life. Ahahaha.. its that special u know... Lucky me!

Nak tahu ape?? Ask me personally la. Hehe, regret that I can't reveal it here..
(bukan Hershey's tuh, tapi tuh pon suke sangat2 jugak, sampai ketagih x leh benti makan.)

Anyway, I'm so happy and nothing can take me down this week. Not even a pricey parking ticket, fussy pak guard, Messy MyVi, lost on my way to Bangsar, forget car key at office, forget to pick parking ticket from the ticket machine.. Haha..nothing can bring down my happiness now.
Blog Widget by LinkWithin