09 June 2009

Sungguh busy menjadi blogger ni..

Wah, lame dah rase nye tak crite psl life aku.. ahaha, takde mase nak sentuh blog sendri. Asek dok busy ngan bisnes, update blog shop aku.. buat iklan, pos barang, pastuh dok bace blog2 lain, pastuh weken lak, jage anak, jage husband.. ahaha.

Okeh, meh la aku crite perjalanan hidup aku yang penuh liku2, ranjau dan duri di KL nih sepanjang minggu lepas. Ahaks.. (eh, kat KL ade ranjau (ranjau tuh ape?) dan duri ke? Yg aku tau penuh dengan Bangla, kerete, manusia & bangunan jek)

Oh, sepanjang minggu lepas, 3 hari aku bawak kete gi opis sebab nih kan cuti sekolah, aku agak, sure jalan tak jem. Rupenye memang tak jem sungguh. Lengang gile, laju je aku bawak kete (ceh, ape sangat lah laju aku tuh, setakat 60kmj~80kmj je). heavennye rase drive kete gi keje nih dibandingkan dgn naik LRT & Bas, dahla parking kat tepi jalan jek, tak yah bayar pun.. free je, tapi kalo kene saman, ha.. kenela bayar RM100. Aku tawakal je la letak kete situ. Gi keje pon kol 7 pagi, sampai ofis before kol 7.30pg lak tuh.. Aku suke cuti sekolah!! Tapi lepas abes cuti sekolah, jem balik la.

Oh, hari Rabu lepas, aku tak bawak kete, gi keje naik LRT cam biase sebabnye petang lps balik keje plan nak gi Hentian Putra, belikan tiket dari Kl ke Dungun utk husband ku. Aku kan tak tau jalan nak drive gi Hentian Putra tuh, so dengan bersusah payahnye la aku kene naik public transport di kala cuti sekolah yang jalan tak jem nih.

Dahla jauh gile jalan dari LRT PWTC tuh ke Hentian Putra. Jalan la aku sorang2 dgn baju kurung nye sambil pikul beg laptop yang berat, berpeluh2 satu badan di bawah matahari petang yang agak panas and kete yang lalu lalang.. Ye, semangat betul aku nak belikan tiket untuk Afat supaye kami boleh balik ke Bidor ngan kete aku, and die balik Kerteh nanti dengan bas je dari KL.

Sambil tunggu nak lintas jalan, sempat lagi snap gambar ngan henfon. Dahla segan, orang2 dalam kete dok tengok.

Dengan muke tak malu, amek gambar lagi.. Nih la The Mall (haha, kepade sesape yang tak penah gi KL)

Ok, akhirnye sampai jugak ke Hentian Putra. Penat tau jalan..

Pergi ke kaunter tiket and beli tiket bas untuk Afat. Yeah misi berjaye. Huhu, kene jalan balik ke LRT semule ke? Wahhh penat nye!!

Selepas itu, haha, walopon penat, bahu sakit bawak beg berat, tapi niat untuk window shopping di Sogo tetap diteruskan.

Gambar diamek dari atas platform LRT before masuk Sogo. Tengoklah betape banyak nye kete kat KL nih. Huish.. Camnelah mereka2 nih mengharungi jem tiap2 hari.

Wahh!! Sogo ade sale lak tuh. Tak tau pon ade sale.. Murah2 gile sume mende. Ade sale barang jename Polo kat tingkat bawah, kat Kids department pon ade sale gak.. usha2 gak baju untuk Affan tapi, takde yang berkenan nak beli. Ahaha, lagipon buat ape nak beli baju kat Sogo yang jename Anakku, Pigeon, Kiko tuh kalo mamanye jual baju branded.. (Ceh, berlagak) Padahal yang tak abes jual bolehla bagi Affan. Hehe, tapi so far, Affan pon x de lagi pakai baju yang mama jual. Sume sold out and tak sesuai utk Affan la..

Lame gak dok window shopping. Takdelah beli mende ape pon.. dah lapar sangat, gi food court atas, makan cendol. Mule2 macam sedap cendol die sebab santan pekat and ade kacang merah, tapi last2 cendol die keras(beku) bile kene ais. Huhu, merosakkan rase betulla.

Cendol RM2.50. Kene makan cepat sebelum cendol die beku kesejukan.

Lepas tuh, dah agak malam baru la sampai ke LRT Setiawangsa. Gi kat tempat aku parking kete. Dahla tinggal 2 bijik kete je kat situ. Dari jauh dah nampak kete aku terang dari dalam. (Macam ade cahaye keimanan wahaha..) Padahal....

Warghhh!! Rupe2nye aku lupe tutup lampu yang dalam kete tuh. Bayangkan dari kol 6.30pg lampu tuh terpasang sampai kol 10malam.. Huhu. Seb baik bateri tak kong. Ala, lampu kecik yg kat dalam kete tuh je, bukan lampu luar. (Kes kecuaian ke berape ntah)

Ok, sekian dulu cerite hari Rabu minggu lepas. Cerita hari2 seterusnya akan disiarkan esok. Ahaha, supaye korang tak jenuh nak bace panjang2 sampai bos lalu kat belakang pon tak perasan nanti kang. Huhu.

Eh, baru teringat point sebenar yang aku nak cakap adelah, sia2 jek aku susah payah naik LRT jalan jauh2 gi Hentian Putra tuh semate2 nak beli tiket, padahal, tempat tuh dekat gile kalo drive, on da way aku gi and balik keje je. Tiap2 hari lalu lak tuh, tapi boleh tak terpikir lak. 10min je pon kalo dr rumah or opis. Wargghh.. kalaulah aku nih berani sket nak explore jalan, sure aku takyah bersusah payah camnih.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin