30 June 2009

Majlis Bertandang ke rumah pengantin lelaki pulak

Wah.. Jumaat lepas, aku balik Kuantan la cam biase kan naik bas..

Beg laptop yg juge disumbat segale macam mende berharge/takberharge, pastinye di lock sentiasa. Padan muke pencuri takleh dah bukak zip beg aku.

Okeh, Due bijik beg pon dah siap. Memikirkan yg aku akan bawak 2 beg gile berat sekaligus dgn berjalan kaki kol 6.30pagi mase nak gi keje hari Jumaat, tu yg aku decide, satu beg bawak hari khamis dulu. Satu lagi hari Jumaat baru bawak. Fuh, mmg kene buat byk perancangan aku nih. Kalo x, sume mende lupe.

Okeh, sampai di Kuantan, Affan tengah tido pulak. Muke sememeng baru bgn tido.

Masukkan die dalam bilik soh tido, tetibe mate segar, nak main2 pulak. Huhu..

Esoknye, kami sume bangun pagi2 sebab wedding adek aku tak abes lagi. Sabtu lepas bertandang umah lelaki lak, kat Temerloh..

(anak cine sepet putih gebu rambut halus-halus)

Affan yang tak mau dok diam dalam kete. Huhu, penat woh layan die. Kalo nak tengok lagi ke"panjang akal"an die didalam kete, bolehla click sini.

Then 2 jam gtu sampai la temerloh, dalam kol 1 lebih. Singgah jap umah nenek nye pengantin lelaki, makan2 alas perut dulu..

Lepas tuh baru berarak jalan kaki ramai2 ke rumah pengantin. Sampai je dekat2 ngan umah pengantin, diorg tembak2 ngan pistol. Kuss semangat terkejut aku. Bukan tembak kitorg ye.. tembak ke atas la.. sebagai menyambut ketibaan rombongan pengantin la kot. dasat woh.. pistol betul tuh.

(Affan terkejut dengar bunyik tembakan pistol beberape das)

Sampai je umah pengantin, masing2 mengambil tempat utk makan. Hoh, x sesabo dah nak makan. Aku dapat dok meja pengantin. Hehe, Afat jadi photographer.. Affan lak, ntah sape ntah yg dukung jage die mase mama nye makan x hengat anak..

Dessert die sedap gak.. Hiasan lauk pengantin nye gempak gak. Bagus2..

Dari kiri: Abah aku, Cai (pengantin lelaki), Adik aku(Nuru), Abg aku(Apis), Pak ude..

Dari kiri : Aku, Affan, Adik aku

Lepas makan lame gile kat meja pengantin, masuk umah lak untuk sejuk2 badan and sessi bergambar yang pengantin lelaki sendri jadi photographer nye. (Dah die mmg photographer pon)

Lepas amik2 gambar, trus balik ke Kuantan.. Hantar maksu aku yg tumpang sekali dalam kete, then kitorg bertige gi Klinik asmara kat seblah Megamall Kuantan tuh, nak bawak affan jumpe doc sbb rashes die truk sgt. Kat tangan la yg teruknye.

Budak nih sesah betul nak menyusu sepanjang perjalanan gi n balik Temerloh tuh. Nih dalam klinik baru die minum susu, tu pon sebab aku tunjuk kipas yg pusing2 kat dinding tuh. Suke benor tengok kipas..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin