24 June 2009

Entry campur2 - Parking, Crocs, Pertukaran ke Kuantan, Maclaren

Mentang2 la hari tuh, taruk 2 entry sekaligus, trus semalam x update blog ye.. bukan ape x de gambar pon yang nk ditepek lagi kat sini.

Hmm, setakat aku parking sukahati kat teoi jalan nih, dah 2 saman kene. RM100 lak tuhsetiap satu. Huhu, nih pasal parking mahal sgt la. Aku tgk ramai je yg parking tepi2 jalan tu. Camry ponn parking situ. Abes sume kene saman. Berderet kertas putih atas windscreen sume kete. Huhu.

Aku bukan ape, sejak naik kete selame 2 minggu gi keje mase budak cuti sekolah n jalan lengang harituh, trus rase x mau naik LRT & bas dah. Tak larat woh himpit2, tolak2.. Naik kete sejuk je ade air cond. Sekejap je sampai. Masalahnye kos kalo bawak kete ngan parking kat tempat plg murah (RM9 sehari x 20hari = 180 sebulan) adelah sgt2 mahal. (Tuh baru parking je, minyak ngan tol x kire lagi). Kalo naik pengangkutan awam pergi balik baru RM8.10.. boleh katekan half je kos die.

Susah sgt nak dapat pass parking or nk parking bulanan kat sini. Ramai sgt org, crowded sgt2. Tapi hari nih, setelah usha2 port yg aku agak2 tak kene saman, tepi2 umah org.. tetibe rase takut lak kene saman gak. Last2 aku parking jela kat tempat RM9 sehari tuh. Huhu, nak wat camne.

Oh, ade sesape nak beli kasut crocsdgn harge murah? yg adult dalam RM80++, yang kids dalam RM49++ je ?? Kat butik Crocs die jual dlm Rm119 keatas kan? Aku ingat nak jual Crocs pulak la.. (Iklan sekejap)

Oklah, tak tau nak tulis ape sebenarnye. Sekadar nak update. anyway, tengah berusaha nak mintak tukar ke Kuantan nih. Aku dok call org JPA tuh sampai die tension ngan aku. Dahla kalo ckp ngan En. Yusran tuh sure aku menangis.. Mulelah die cuak dengar aku nangis. Huhu, tu yg aku malas nak call tu. Tengah nak cari kabel besar nih yg knal2 org JPA. Mak aku cadangkan gi je umah/pejabat/kediaman Dato' Seri Najib kat Pekan, Pahang tuh. AKu kan anak Pahang.. Uish.. bapak besar punye kabel tuh. Tgk la, kalo dah desperate, mmg aku akan buat jugak.

Anyway, En. Yusran kate bulan 8 nih ade kemasukan besar2an. Dalam 300 org PTM F41 akan diamek. So, korg2 yg ade interview tuh, buat elok2. Kekosongan byk, senangla nak dapat nnt. Maybe mase tuh nnt barulah senang aku nak mintak tukar pon. En Yusran soh sabar sampai bulan 8. Huhu. Sabar... sabar... sabar...

Crocs.. crocs... crocs.. anyone?? (Iklan murah, kuar tulisan je kat screen bawah)

Ha, kat Blog Shop aku, ade aku taruk gak barang2 yang nak let go. Ade Sterillizer, Bottle Warmer ngan Baby Carrier. Sume tuh pakai kejap je. Dari x pakai, dok je dlm stor tuh, baik jual. Boleh menambahkan dana aku nak meli Stroller Maclaren kat Affan nih. Ahahahaha. Stroller Affan arituh dah ade orang nak beli. Yeyeah..

Ahaha, berangan daripade pakai stroller Anakku, trus nak upgrade ke Maclaren tu. Macam Kete kancil eh Myvi upgrade beli Ferrari.. Hoho.

From left: Maclaren Quest Sport, Maclaren Techno XT, Maclaren Triumph

Ehehe, tapi kalo dana tak mencukupi, beli Combi jela.. huhu, kene downgrade sket mcm tukar kepade Camry je... Ahah, x pon beli yg second hand je. Pastuh, dah boring pakai, jual lak. Psatuh beli lain balik.. Sronok online shopping nih.

7 comments:

omey83 said...

wow.

cost untk ulang alik keje pon ngalahkan duit makan tiap hari ek..

Afzan said...

Haah.. mmg pon kos pengangkutan mahal. Makan apetah lagi.. sebab tuh la kalo makan, order air suam je. Hahaha. Jimat and boleh menjage kesihatan & kecantikan. Erra fazira suke minum air suam, petua die awet mude. Sebab tulah muke saye macam Erra fazira. wahahaha.

NHCH said...

Yela... mcm Erra laaa.... hahahahaha

Afzan said...

Tengok tuh, kawan sekolah saye NHCH (wani) pon mengaku muke saye cam Erra.. tuh die gelak tuh sebab die tgh tgk wonderpet, bukan gelakkan saye.

Omecool20 said...

Afzan, gue mmg berminat tentang crocs tu. Bagaimana ah ?

Afzan said...

crocs tuh skang ade yg kids je. Yg adult tgh tggu stok dari supplier. Kalo ade saye inform

aSwItA said...

kak afzan,
klo dah de stock crocs adult, please let me nor k...

email me at redpin_74@yahoo.com

Blog Widget by LinkWithin