10 June 2009

Dapat award and kene wat tag

Dapat tag dari Mummy Qarissa.. Dah lame dah actually die tag, baru skang ade mase nk buat. Ehehe. Oh die siap bagi award sekali. Nah aku tepek kat sini.

Cute's Blogger Award? Nih Blogger tuh yg cute ke, blog nye yang cute? Eheh, kalo blog yang cute, rasenye tak layak aku nak terime, sebab blog aku tak cute langsung. Skema jek. Ahaha, Tapi kalo tuan punye blog (blogger) yang cute, boleh la terime award nih. Ahahaha!

Oklah, aku terima award yang vespa nih je la.

Ok, arahan award ni pulak:

1. Copy badge untuk diletakkan diblog anda -okeh siap

2. Link @ ceritakan siapa yang memberi award ini -
Mummy Qarissa (http://geniusqarissa.blogspot.com) yang bagi award nih. Or name sebenarnye Watie.. Aku sgt kagum dengat semangat die yang berusehe bersungguh2 nak jadikan anak die genius. Sangat komited and patut dicontohi oleh sume parents. Aku pon banyak dapat info dari die. Nak jugak Affan jadi genius cam Qarissa.

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda ditag)- Oh, 10 fakta je ke. No prob punye..

(Eh tapi aku rase same gak ngan Tag:16 Random Things About me yang aku penah buat dulu. Takpelah, taruk mende lain lak)

1. I love blogging! Sejak aktif bergiat dgn blogging nih mmg addicted betul. Banyak sangat yang boleh dibace, boleh dapat tau dari pengalaman orang, boleh shopping, boleh buat segale-nye dengan hanye dok mengadap pc. Sehari suntuk kat ofis, balik keje trus bukak laptop, sampaila ke waktu tido. Sampaikan dah tak hirau cite Ugly Betty hari selase. Tapi blog jela, Friendster, facebook tuh aku tak main la..

2. I'm an Amaxophobia- that is fear of riding in a car. Sangat kecut perut kalo orang bawak kete laju2 and kalo aku drive pon sangatlah berhati2 sampai kete belakang naik menyampah aku asek break n bawak slow gile or lembab gile nak kuar simpang, trus dipotongnye aku. Aku tak kisah. Asalkan aku or kete aku selamat.

3. I'm a weekend wife and mother. Aku keje kat KL, husband aku kerje kat Kerteh and anak aku dok Kuantan dengan mak aku. Tiap2 weken aku n hubby balik Kuantan untuk jumpe Affan yang comel tu.

4. Aku sekolah menengah kat Sekolah Tun Fatimah, JB. Memang cite2 aku mase darjah 6, kalo UPSR ok, nak skolah berasrama penuh yang sume pompuan je. Aku sangat benci budak lelaki mase tuh. Sumenye menjengkelkan. Mase tuh la. Walopon skolah jauh, dari Kuantan ke JB, tapi best je sebab cita2 aku tercapai and dapat buatkan parents aku bangge.

5. Mase kecik rambut aku kerinting. Ahaha, dah masuk skolah, mak asek suruh gunting pendek ala2 boy cut. senang nak jage katenye. Sampaikan aku pon terjadi tomboy kejap. But last2 bile panjang, rambut aku jadi lurus pulak.

6. Aku paling benci orang tipu aku. Sampai mati pon aku takkan lupe dan aku takkan percayekan orang tuh lagi. Once a liar, always a liar!

7. Aku tak suke bace buku. Mase kecik2 dulu sukelah. Dah tue2 nih mmg x suke langsung. Bace blog je aku suke.

8. Aku boleh buat idung kembang, gerakkan telinge dan menggulungkan lidah, tapi tak boleh melenturkan jari kebelakang.

9. Aku tak suke warna purple.

10. Kereta idaman aku ialah Peugoet 206 Coupe Cabroilet. Ade 2 seat and convertible. Best nye kalo dapat bawak ronde2 dengan affan tepi pantai petang2, dengan angin meniup muke.. Oh, tapi skang dah ade yang baru 207cc and 308cc. Nah amek gambarnye.

Yang nih yang Peugoet 206cc cabriolet


Latest one. Peugoet 308cc Cabriolet

(Ceh, padahal, penakut nak bawak kete or naik kete laju2 tapi ade hati minat kete2 gitu. Ahaha, aku nih suke designnye saje. Nanti kalo dapat aku bawak slow2 jela. Kalo laju kang, tercabut lak tudung kalo turunkan roof die.)

4. Pilih 6 orang penerima award seterusnya & nyatakan nama mereka diblog -
  • IbuAqeel
  • MamaAqish
  • Farah - Mummy Afif
  • Niza- Coretan Ummi
  • Mummy Ayu
  • Shaza -Wife Harith

2 comments:

Farah said...

tima kasihhh bg award ni..nnt saya tepek yer..:D

mmg cun peugoet tu..dapat sebijik mmg bes!

Afzan said...

mmg mang best. kalo ade bapak sesape yg ade kete nih tapi dah tak mau pakai, boleh la bagi free kat saye. Self collect. ahahah.

Blog Widget by LinkWithin