12 June 2009

Balik Bidor pulak

Harinih aku balik ke Bidor. Pas keje nanti balik ngan adik ipar aku.. pastinye untuk jumpe Affan. Papa tak ikut balik Bidor minggu nih. Huhu, x dapat la die jumpe Affan minggu nih. Takpe, yang penting mama nye ade.

Hmm, minggu depan adik aku nak kawen.. 20/06/09.. Hari Sabtu. Dengan orang sebelah rumah. Ehehe. Sebenarnye kat seblah rumah tuh rumah dak bujang.. tah camne, boleh tersangkut lak adik aku nih. Tapi diorg nih baik2 budak nye. But skang tunang adik aku sorang je dah dok seblah tu. Nanti, lepas kawen, adik aku trus dok sebelah rumah la. Dahla rumah teres.. Boleh pecah dinding je.. Ehehe, masalah nye rumah seblah tu rumah sewa. Kalo rumah sendri, mmg pecah dinding je trus barula luas sket. Tuan rumah tu tak mo jual lak.

So, minggu depan aku cuti panjang la. Maybe dari rabu sampai jumaat. Aku jelah orang harapan nak buatkan hantaran kawen adik aku tuh. Sian die, dahla dah 2 minggu aku x balik kuantan tlg persiapan die. Pastuh mak aku kan baru lps operate.. Tapi mak aku gagahkan jugak untuk setelkan sume persiapan tuh. So, nanti diharap kepulangan aku leh la tlg2 ape2 yang patut. Lagipon mase aku kawen arituh, adek aku lah yg jadi org kuat nye. Kemane2 die je yg drive, kemas rumah sume, tlg mak aku wat persiapan sbb aku kan dok KL. Die je la org harapan yg dok kat umah same ngan mak dari dulu sampai skang. Nih kawen pon kene dok seblah rumah. Ahahha.. terpakselah.. dah anak bongsu kan.

Nanti adik aku dah kawen, sian Affan takleh tido ngan mak su nye lagi. Ehehe, biasenye Affan tido ngan adik aku je malam2.. Lepas nih kene lah die tido ngan nenek. Masalahnye die tuh tak suke bilik nenek, sbb bilik kecik. Nak bilik yang besar je.

Okeh la, kesimpulannye hari nih lepas keje balik ke Bidor, and orang sebelah umah mak mertua aku kat Bidor tuh pon kenduri esok. Banyak betul kenduri time cuti sekolah ni. Yang tak best nye, sume kenduri kawan2 aku, x dapat pegi. Huhu, maafkan aku.. nak sangat pergi, tapi apekan daye banyak sgt aral melintang, menegak, membujur lalu, melintang patah..

Walobagaimanepon, selamat pengantin baru kepade:
Isnol & Wife
Amalia & Iwan
Huda & Rashid
Nurul & Husband
And sumelah kawan aku yang baru kawen tu. Selamat menempuhi alam perkahwinan yang penuh cabaran nih.. Huhu..

2 comments:

ibu_umairah said...

pandai buat hantran...mest nampak cantik nanti!!!!jgn lupa amik gambar banyak2 yer!!!!

Afzan said...

eheh, mmg minat buat2 hantaran ni..insyaallah.. nnt sure amek gambar dulu

Blog Widget by LinkWithin