30 June 2009

Majlis Bertandang ke rumah pengantin lelaki pulak

Wah.. Jumaat lepas, aku balik Kuantan la cam biase kan naik bas..

Beg laptop yg juge disumbat segale macam mende berharge/takberharge, pastinye di lock sentiasa. Padan muke pencuri takleh dah bukak zip beg aku.

Okeh, Due bijik beg pon dah siap. Memikirkan yg aku akan bawak 2 beg gile berat sekaligus dgn berjalan kaki kol 6.30pagi mase nak gi keje hari Jumaat, tu yg aku decide, satu beg bawak hari khamis dulu. Satu lagi hari Jumaat baru bawak. Fuh, mmg kene buat byk perancangan aku nih. Kalo x, sume mende lupe.

Okeh, sampai di Kuantan, Affan tengah tido pulak. Muke sememeng baru bgn tido.

Masukkan die dalam bilik soh tido, tetibe mate segar, nak main2 pulak. Huhu..

Esoknye, kami sume bangun pagi2 sebab wedding adek aku tak abes lagi. Sabtu lepas bertandang umah lelaki lak, kat Temerloh..

(anak cine sepet putih gebu rambut halus-halus)

Affan yang tak mau dok diam dalam kete. Huhu, penat woh layan die. Kalo nak tengok lagi ke"panjang akal"an die didalam kete, bolehla click sini.

Then 2 jam gtu sampai la temerloh, dalam kol 1 lebih. Singgah jap umah nenek nye pengantin lelaki, makan2 alas perut dulu..

Lepas tuh baru berarak jalan kaki ramai2 ke rumah pengantin. Sampai je dekat2 ngan umah pengantin, diorg tembak2 ngan pistol. Kuss semangat terkejut aku. Bukan tembak kitorg ye.. tembak ke atas la.. sebagai menyambut ketibaan rombongan pengantin la kot. dasat woh.. pistol betul tuh.

(Affan terkejut dengar bunyik tembakan pistol beberape das)

Sampai je umah pengantin, masing2 mengambil tempat utk makan. Hoh, x sesabo dah nak makan. Aku dapat dok meja pengantin. Hehe, Afat jadi photographer.. Affan lak, ntah sape ntah yg dukung jage die mase mama nye makan x hengat anak..

Dessert die sedap gak.. Hiasan lauk pengantin nye gempak gak. Bagus2..

Dari kiri: Abah aku, Cai (pengantin lelaki), Adik aku(Nuru), Abg aku(Apis), Pak ude..

Dari kiri : Aku, Affan, Adik aku

Lepas makan lame gile kat meja pengantin, masuk umah lak untuk sejuk2 badan and sessi bergambar yang pengantin lelaki sendri jadi photographer nye. (Dah die mmg photographer pon)

Lepas amik2 gambar, trus balik ke Kuantan.. Hantar maksu aku yg tumpang sekali dalam kete, then kitorg bertige gi Klinik asmara kat seblah Megamall Kuantan tuh, nak bawak affan jumpe doc sbb rashes die truk sgt. Kat tangan la yg teruknye.

Budak nih sesah betul nak menyusu sepanjang perjalanan gi n balik Temerloh tuh. Nih dalam klinik baru die minum susu, tu pon sebab aku tunjuk kipas yg pusing2 kat dinding tuh. Suke benor tengok kipas..

24 June 2009

Entry campur2 - Parking, Crocs, Pertukaran ke Kuantan, Maclaren

Mentang2 la hari tuh, taruk 2 entry sekaligus, trus semalam x update blog ye.. bukan ape x de gambar pon yang nk ditepek lagi kat sini.

Hmm, setakat aku parking sukahati kat teoi jalan nih, dah 2 saman kene. RM100 lak tuhsetiap satu. Huhu, nih pasal parking mahal sgt la. Aku tgk ramai je yg parking tepi2 jalan tu. Camry ponn parking situ. Abes sume kene saman. Berderet kertas putih atas windscreen sume kete. Huhu.

Aku bukan ape, sejak naik kete selame 2 minggu gi keje mase budak cuti sekolah n jalan lengang harituh, trus rase x mau naik LRT & bas dah. Tak larat woh himpit2, tolak2.. Naik kete sejuk je ade air cond. Sekejap je sampai. Masalahnye kos kalo bawak kete ngan parking kat tempat plg murah (RM9 sehari x 20hari = 180 sebulan) adelah sgt2 mahal. (Tuh baru parking je, minyak ngan tol x kire lagi). Kalo naik pengangkutan awam pergi balik baru RM8.10.. boleh katekan half je kos die.

Susah sgt nak dapat pass parking or nk parking bulanan kat sini. Ramai sgt org, crowded sgt2. Tapi hari nih, setelah usha2 port yg aku agak2 tak kene saman, tepi2 umah org.. tetibe rase takut lak kene saman gak. Last2 aku parking jela kat tempat RM9 sehari tuh. Huhu, nak wat camne.

Oh, ade sesape nak beli kasut crocsdgn harge murah? yg adult dalam RM80++, yang kids dalam RM49++ je ?? Kat butik Crocs die jual dlm Rm119 keatas kan? Aku ingat nak jual Crocs pulak la.. (Iklan sekejap)

Oklah, tak tau nak tulis ape sebenarnye. Sekadar nak update. anyway, tengah berusaha nak mintak tukar ke Kuantan nih. Aku dok call org JPA tuh sampai die tension ngan aku. Dahla kalo ckp ngan En. Yusran tuh sure aku menangis.. Mulelah die cuak dengar aku nangis. Huhu, tu yg aku malas nak call tu. Tengah nak cari kabel besar nih yg knal2 org JPA. Mak aku cadangkan gi je umah/pejabat/kediaman Dato' Seri Najib kat Pekan, Pahang tuh. AKu kan anak Pahang.. Uish.. bapak besar punye kabel tuh. Tgk la, kalo dah desperate, mmg aku akan buat jugak.

Anyway, En. Yusran kate bulan 8 nih ade kemasukan besar2an. Dalam 300 org PTM F41 akan diamek. So, korg2 yg ade interview tuh, buat elok2. Kekosongan byk, senangla nak dapat nnt. Maybe mase tuh nnt barulah senang aku nak mintak tukar pon. En Yusran soh sabar sampai bulan 8. Huhu. Sabar... sabar... sabar...

Crocs.. crocs... crocs.. anyone?? (Iklan murah, kuar tulisan je kat screen bawah)

Ha, kat Blog Shop aku, ade aku taruk gak barang2 yang nak let go. Ade Sterillizer, Bottle Warmer ngan Baby Carrier. Sume tuh pakai kejap je. Dari x pakai, dok je dlm stor tuh, baik jual. Boleh menambahkan dana aku nak meli Stroller Maclaren kat Affan nih. Ahahahaha. Stroller Affan arituh dah ade orang nak beli. Yeyeah..

Ahaha, berangan daripade pakai stroller Anakku, trus nak upgrade ke Maclaren tu. Macam Kete kancil eh Myvi upgrade beli Ferrari.. Hoho.

From left: Maclaren Quest Sport, Maclaren Techno XT, Maclaren Triumph

Ehehe, tapi kalo dana tak mencukupi, beli Combi jela.. huhu, kene downgrade sket mcm tukar kepade Camry je... Ahah, x pon beli yg second hand je. Pastuh, dah boring pakai, jual lak. Psatuh beli lain balik.. Sronok online shopping nih.

22 June 2009

Father's Day untuk Papa

Semalam Father's Day!! (21/06/09) This year, My hubby, Encik Afat celebrate Father's days nye yang pertama setalah menjadi papa kepade Affan nih. Just bagi hadiah je kat Afat. Tak leh la nk gi kuar makan ke, spend mase together2 sbb baru pas kenduri and aku dah nk kene balik KL kan..

Papa yang sayang Affan sama macam Mama sayang Affan

Kadang2 orang kate muke Affan cam Papa, kadang2 cam Mama..

Nih hadiah Father's Day untuk Papa dari Affan ngan Mama.. Baju keje ngan seluar siap ngan stokin lagi. Nak beli spender, tapi rase cam dah ade byk.. ehehe. Lepas nih, jgn hilangkan baju lagi tau. Sian papa dok membujang, ntah camnelah pakai baju gi opis.. huhu.. terpakselah berdikari basuh n iron baju sendri..

Okeh, setelah menjadi Papa nih, mama harap Papa menjadi Papa yang baik, bertimbang rase, bertanggung jawab, pandai menguruskan duit, pentingkan keluarga dari mende lain, benti merokok sebab dah janji nak stop smoke bile baby lahir, tapi sampai skang tak stop2 lagi, lebih rajin menguruskan Affan, boleh harap untuk jage Affan, basuh berak, mandikan n buat susu.

Harapnye kite boleh dok bersame bertige. Supaye boleh jadi mama and papa yang sempurna untuk Affan.

Thanks for all your sacrifices of being a father and a head in our family. Thanks sebab sanggup tak gi bowling and tak kuar ngan kawan malam2 untuk spend lebih mase dgn mama n Affan, Thanks sebab sanggup cancel nak gi wedding kawan bile Affan demam, Thanks sebab bawak mama & Affan gi klinik bile sakit malam2, Thanks sebab sanggup drive gi sane sini, drive balik kampung sume(walopon lom bawak gi Genting Highland andPulau2 yg mama nak sgt gi), Thanks belikan susu dan sume keperluan Affan, Thanks sebab penuhkan tangki minyak kete mama, gi hantar car wash, gi service..Thanks sebab buatkan susu Affan tengah malam bile berjage tengok bola (mmg awal2 lagi dah offer nak buatkan susu Affan kalo die terjage semate2 nak mama izinkan tgk bola). Okeylah, terime kasihla atas ape yang papa dah buat..

Tapi kalo korbankan rokok demi Affan memang kami amat lah bertrime kasih sampaikan mama akan bagi sorang lagi baby kalo Papa benti isap rokok. Ahahah. Marilah kite same2 doakan Papa Affan benti isap rokok..

Anyway..I love you sayang.. no matter how..

Selamat Hari Bapa juge kepade sume Ayah2, Abah2, Daddy2, Papa2 sekalian termasuk Abah ku dan Abah mertuaku. Pengorbanan anda semua membesarkan kitorg nih sangatlah tak terbalas.

Laporan lengkap - My sister's wedding

Ahaha, tajuk "laporan lengkap" poyo tak hengat.. Oklah, setelah lame tak betul2 taruk posting yang bermakne.. meh la aku merajinkan diri mengarang dan menampal gambar kat sini. silakan bersedia untuk scroll panjang kebawah sbb banyak gak gambar nih.

Selase, 16/06/09..
Aku dah bawak beg siap2 ke opis. Beg baru. Lebih besar. tapi lagi berat la sebab sumbat lagi banyak barang. Dari Opis, naik teksi ke Bangsar sebab beg berat and tak nampak lagi batang idung bas. Takot lambat sampai lak. So naik teksi jela. dari Bangsar naik LRT ke Masjid Jamek.

Kat Masjid jamek kene tuka naik Star LRT lak nak ke Titiwangsa. Bile dah sampai kat Masjid Jamek, setakat nak naik LRT ke Titiwangsa, amek masa beberape minit je. So, aku makan dulu. Mcm biaselah, singgah Burger King. (Time nak naik bas balik Kuantan jela aku mkn Burger King nih, sbb tuh je yang ade kat sekitar Masjid Jamek tuh)

Burger King ade promotion lak, Beli satu, free satu burger.. Bagus. Makan sebijik, tapau lagi sebijik. x larat nak habiskan semua.

Okeh, makan punye makan, tak perasan dah kol 6 lebih.. ahaha. nak naik bas kol 6.30. Pastuh mulelah kalut. seb baik sempat sampai Pekeliling tuh tepat2 kol 6.30. Seb baik bas pon lambat sket geraknye. Naik Plusliner Extreme.. Bas double decker. (harge same je) dahla baru, cantik.. wangi.. macam naik flight business class (padahal x penah naik). Aku dok tngkat bawah. siap ade 2 tv. dah tak x ramai orang (yelah har selase kan) 2 seat conquer sorang2. siap driver die buat pengumuman "Selamat datang..bla2, kita akan berolak ke Kuantan.. bla2, perjalanan akan mengambil masa 3 jam bla2.." macam dalam flight jugak. seb baik x de stewardess tunjuk care pakai jaket yg kene tiup2 kalo jatuh dalam air tuh. ahhaha. Jadi, aku bersandar baik punye.. sambil tengok movie dan tido.. dan sampai la ke Kuantan dengan selamatnye.

Sampai kat Kuantan, benti tepi jalan je, tunggu adek aku amek kat bus stop tu. Siap call byk2 kali cakap "Weh cepat la datang, ade bau durian nih". Hoho, ade gerai durian dekat situ. Aku kan tak makan and tak suke bau durian..

Rabu, 17/06/09
Pagi2 mak pakse bangun. Die soh tambah manik2 dan berlian2 kat baju die yang x de berlian2 tuh. Mak aku nih, mmg camtuh, pantang kalo baju die takde manik2, berlian2.. aku jugak la jadik tukang jahitnye.. Dari pagi sampai kepetang aku menjahitnye. abes due baju tuh menjadi glamer setelah 2000 kali kelip mate.

Dalam gambar nih tak berape nampak la pulak. Cet, penat aku jahit. Dasar henfon buruk outdated. Memang nak kene pakai henfon yang ade GPS leh Garmin nye software nih.

Diwaktu malamnye pulak, operasi memasang langsir.. Langsir baru woh..beli kat Nagoya KL. Mendapat pujian dari kalangan yang berkunjung. Mak aku senyum meleret, berbaloi, sanggup beli set langsir nih walopon dah beli dah 35 meter kat Kuantan, tapi bile tiba di KL dan ternampak langsit corak sgt cantik ni, sanggup beli lagi, dengan mengeluarkan modal sendiri. Dan kitorang terpakse heret langsir berat tuh disepanjang Jalan TAR, Semua House. Hoho, lagi best. Upah nye jugak lagi murah sebab suruh sedare yang jahitkan. yang penting cantik dan puas ati. Ye, kitorang memang macam tuh, sanggup beli lagi kalo mende yang dibeli rase2 tak puas ati. Hoho.

"Hoh.. come langsir aku nih" kate mak aku..

Tapinye langsir tuh tak cukup lagi 5 meter. So kat tingkap dapur tak leh buat. Mak aku dah pesan soh beli, aku boleh lupe langsung. Die, dah siap cakap kat tukang jahit, "Nanti Kakyong beli lagi 5 meter tu, die balik selase nih, sempat la jahit nak pakai kenduri nanti".. Ahaha, boleh lak aku lupe gile nak beli. Keciwa mak aku. Tak tau la ade lagi ke tak kat Nagoya tuh.

Khamis 18/06/09
Khamis pulak, setelah mak aku asek membebel aku tak start2 buat hantaran lagi and asek dok mengadap laptop dok berbisness je, akhirnye, lepas mak aku balik dari pasar belah petangnye, aku cepat2 tutup laptop and trus ke department untuk membuat barang hantaran ye. huhu, walobagaimanapun, laptop lambat nak shut down, jadi, kantoi gak ngan mak aku, yang aku dok mengadap laptop and keje x jalan2 lagi. Kenelah dengar Pot pet pot pet.. buat bodo jela..

Dengan gigih, aku dok buat hantaran belah lelaki nak bagi pompuan. Bertema keler Coklat, menggunakan unsur semulajadi iaitu sarang burung, dan balang-balang kaca. Eheh, strategi kitorg, yg belah laki bagi pompuan, barangnye best2 sebab nnt kitorg yg dapat, Leh simpan EHEH. Jahat tak.
Cobaan pertama membuat bunge ros dari duit RM1 untuk mas kahwin. Ade gak la rupe sket.. Ikut step2 dalam buku.

Selepas tu, belah malamnye pulak, dok taruk inai kat tangan ngan kaki adek aku. kol 3 pagi baru tido. dahla tak mandi lagi. Kol 3 pagi mandi tuh. huhu.

Corak kat kaki. Aku lagi senang kalo lukis ikut suka aku. kalo tengok2 gambar nnt lagi susah. Sure tak jadi macam lam gambar.

Corak kat tangan. Ahaha, agak comot and halus sangat, x nampak lak. Kene wat 2 kali.

Jumaat 19/06/09
Sedare mare dah start datang. Jiran2 pon dah ramai menolong kat dapur. Aku tolong masukkan telur dalam bunge telur nih. Afat pon tolong gak. lepas buat beberape belas bijik, ilang ntah kemane. Yang penting ade gambar die wat keje sket. Huhu.

Inilah keje yang tak memerlukan tenage sangat dan dapat duduk je, x berpeluh.

Beginilah hasilnye. Lepas setengah besen penuh, aku pon cabut gak.. Oh, sebab Lapar nak makan.. pastuh Affan lak sampai dari Peran ngan tok ibu die sume. Trus keje nih di sub con kan kepade orang lain.

Sabtu, 20/06/09
Bagun pagi jugak. Dengan baju kelawarnye, tolong2 sket menyibukkan diri, takot mak aku membebel lagi. Kang naik darah tinggi die. Lepas tuh, mak andam cakap die tertinggal lapik alas duduk untuk akad nikah nanti. Kenelah gi umah die utk amek. Hanye aku, mak aku, n adik aku yg tau jalan umah die. terpakselah aku jadi penyelamat. So, aku mandi2 and siap2 ngan baju baru, yang lagi banyak manik dari mak aku, dan bersame encik Afat yang tak mandi lagi, gi umah mak andam tuh, Jauh gak. Seb baik x sesat. Sampai umah die, bg salam x de orang menyahut, pintu pon x kunci, trus amek mende tuh n blah. ahhaha, misi berjaye. Sukelah Afat tuh, buat keje penyelamat2 dunia camtuh, dapat duduk dalam kete ade aircon. kalo x, kene ikut gi tolong2 wat keje berat, mmg die x mau. Hahah.

Lepas tuh, aku n famili gi masjid utk acare akad nikah. Afat gi kemudian sebab nak mandi dulu and amek Affan pulak.

Nih gambar setelah selesai acare akad nikah. Alhamdulillah.. selamat dengan sekali lafaz.. Kat masjid ni gak la aku kawen arituh..

Selamat Menempuhi Alam Perkahwinan : Nurul & Faisal..

Selamat la korang bergaduh hape nanti..Dahla dok sebelah umah mak, cover2 la sket kalo gaduh ye. Hahaha. Oh, cepat2 dapatkan cousin utk Affan nanti.

Kat sekitar masjid. arituh gambar kawen aku ade amek gambar kat dinding lubang2 nih.. Ahaha, mane ntah gamba tuh.. kene cari balik. Skang dah ade Affan pon.. ahah. Comel jek Affan posing. affan pakai baju melayu same ngan Papa. Kiut jek. famili kitorg pakai baju tema coklat. Tapi wedding tema kuning diraja.

Lepas akad nikah, kat umah lak ade majlis doa selamat, bacaan yassin, marhaban semua..

Aku tukang bagi paper bag kat semua yang datang marhaban. Mase salam2 ngan makcik2 tu and cakap terima kasih sbb datang, ramai yg cakap, "oh nih ke pengantin.." "eh, tak la, saye kakak pengantin"..Iye, adela dekat 4-5 orang cakap aku pengantin.. huhu, kan aku dah cakap baju aku lawa.. ade banyak manik2.. ahaha

Eh, mane gambar adik aku sanding pakai songket sume? Huhu, lupe nak amek ngan henfon aku. Aku jadi tukang bagi bunge telor. Dok berdiri sebelah mak ngan abah aku. Kalo ade orang salam, aku bagilah bunge telor. kitorg gunekan konsep, kalo org datang salam ngan tuan rumah, baru bagi door gift. Malas nak bagi terus dari meja ke meja, nanti org masukkan dalam beg, pastuh cakap x dapat lagi.
Nih gambar mase belah petang. Acare potong kek. Ade gak flower girl nye..

Okeh, nih lak gambar hanratan yang sempat aku amek gambar, Hampir2 terlupe nak amek gambar. Nih jela yang tinggal. Ade yang dah dibawak balik oleh belah pengantin lelaki.

Handbag & kasut, dalam dulang kaca.. Pesal gambar dalam nih x nampak cantik. Huhu. sebenarnye lawa tau.. penat aku buat cenggitu.

Nih mas kahwin ngan cek hantaran.

Nih barang mekap

Sarang burung nih lawa jugak (ceh, puji sendri yg buat. masuk sarang burung angkat sendri).. ade pulak sarang2 burung kecik2 sekelilingnye. Burung tuh bertelur emas. Patutnye ade 3 telur dalam 1 sarang.. ntah ngape dah tinggal 1, 2.. dah menetas kot..

Nih telekung sembahyang. Masukkan dalam balang kace gak. (balang tuh nanti boleh simpan, wat taruk ikan emas)

Nih hantaran dari belah pompuan.. aku gak yg buatnye. Tema Kuning.

Jam, wallet, belt..

Baju, seluar

Eh, abes dah.. tu jela gambar yang aku amek ngan henfon aku.. kesimpulannye, ramai jugak org datang.. x putus2.. penat tau dok berdiri bagi bunge telor. Peluh mencurah2..sakit belakang tau..
Oh, kawan aku, Raheela pon datang bawak anaknye..

Baru aku perasan, gambar aku sepanjang majlis kawen nih x de pon dalam henset aku. Cet! asek amek gambar org je. gambar sendri terabai. Padahal pakai baju lawa, sampai penat nak jawab org tanye beli kat mane, ape sume.. huhu.

Nih gambar ari ahad.. Affan sukelah tuh naik moto.. Papan tande sume dah di cabut dari jalan..

Mama pon nak balik KL dah tinggal Affan. Papa ade lagi. Isnin pagi baru papa balik Kerteh. Skang Affan ditinggalkan kat Kuantan pulak. Mak aku lak jage lepas nih. Kesian tok ibu, dok sedeh Affan dah x de kat umah die. takpe.. len kali tok ibu jage affan lagi ye. Mekasih tok ibu jage Affan.. dah pandai macam2 dah dalam mase 3 minggu..

Sekian laporan aku setalah 2 jam mengarang..

19 June 2009

Update ..Kenduri

Wahh.. penat betul, semalam tido kol 3pagi. Nih mende yang dah dibuat oleh aku:

1. Hantaran untuk kedua2 belah pihak.
2. Cekak rambut n hair clip utk flower girl.
3. Pakaikan Inai and lukis inai untuk adek aku (tu yg sampai kol 3 pagi tuh).
4. Lagu2 selamat pengantin baru, and lagu2 jiwang utk pengantin
5. Jahit n tampal manik, batu berlian kat baju mak. Untuk menambahkan ke'makdatin'an bajunye.

Okeh.. tu jelah keje2 aku yang berunsurkan kreativiti jek.. yang memerlukan tenage atau kepakaran memasak, atau kerje2 dapur x de yek.. ehehe.

Ok, x leh online lame2. mak aku asek membebel je tengok aku mengadap laptop.

Esok, baru kendurinye. Affan dah on da way datang Ke Kuantan ngan Tok Ibu die.

17 June 2009

Affan dan Mama yang selalu terpisah..

Aku skang kat Kuantan. Sume orang x de kat umah lak nih. Mak gi bandar cari tudung nk matching ngan baju glamer die tuh, abah gi mane ntah psl nk wat persiapan nih, adik aku keje lagi. Patutnye mak aku suruh gi siapkan hantaran adik aku tuh. Tapi mengulor kejap update blog. Dari pagi tadi dok menjahit manik n letak bling2 kat baju mak aku. Mak aiih.. mak pengantin nih, mengalah kan pengantin betul..

Saje nak taruk mane gambar yg lom upload lagi. Nih sume gambar kat umah tok ibu, mase aku balik weeken untuk jenguk Affan.

Nih 2 minggu lepas nye gambar. Mama dah nak balik Kl, tinggalkan Affan

Cayang anak mama, minggu depan jumpe lagi ye..

Ololoh, tak sanggup nak tinggal Affan nih. Nanti rindu la kat Affan..

Affan : "Ye yeay.. mama takde nanti Affan boleh gi main basikal ngan budak umah belakang"

Mama: "Epp, merangkak pon tak ret lagi, ade ati nak main beskal ye.."
Affan: "Ala, mama belikan la dulu basikal, baru Affan nak merangkak"

Papa: "Affan, tengok sane tok Abah nak amek gambar"
Affan; "Ye la tu papa nih, Affan nak mama dukung la.."

Nih gambar minggu lepas lak..

Affan: "Mama, tuh ade jerawat kat pipi"
Mama: "Eii, pandang camera la"

Mama: "Jap nak tengok pipi mama ni..mane ade jerawat, takde pun.. Ha kan dah nampak separuh je muke Affan"

Mama: "Okey, mama dah nak balik. Affan denga cakap tok ibu tau. Behave ye..Nanti mama ngan papa selalu call Affan ek"
Affan: "Ala mama ni... Affan nak Mama.. Affan nak Papa.."

(Dialog cipta sedri, saje nk wat sedeh2. Ahaha.. Padahal Affan punyela galak gumbire sangat suke hati dok umah tok ibu sampai dah pandai merangkak, tumbuh gigi, makan biskut, lambai tangan, buat mulut ikan, main suis lampu, minum susu x cukup dah botol kecik..)

Ok, sekian laporan dari Kuantan.

Oh, sekarang Affan dengan Tok Ibu, Tok Abah n Pak Ngah die kat Cameron Highland.. amboi, best nye anak mama tuh gi Cameron. Mama ngan Papa pon lame dah tak gi. Hari Jumaat nih baru Affan balik Kuantan. Yeay Jumaat nih jumpe Affan.

Ok, sekarang barulah sekian laporan dari bilik berita.

16 June 2009

Balik Kuantan Pulak

Ahaha, sori tak sempat lg nk upload gambar. Ala, gambar2 affan je yg byk pon. Kat bloh die pon aku dah update kan semalam kan. Okeh, ni aku nak balik Kuantan kol 6.30 ptg lps abes keje nih. Beg berat gak, huhu, dahla kene jln kaki dari umah gi LRT. Penat gile nak mampus.. berpeluh2 sakan. dahla lambat, pastu naik teksi je dari LRT Bangsar ke Pusat Bandar Damansara. Rm5.60 tuh naik teksi. Kalo bas, RM1 pergi balik.

So, nih nak balik nih, cam nak naik teksi jugak je. Tgk la dulu, kalo ade bas, aku naik bas... Kalo x de naik teksi je la. Huhu. Au cuti 3 hari, esok smpai jumaat.. Sesape yg dkt2 kuantan tuh meh la dtg umah, aku belanje makan.. kenduri kawen adek aku. eheh.

15 June 2009

Sabar ye tunggu update

Agak busy pagi nih nak update blog Affan ngan Blog Shop aku. Si Papa Affan la tak sabar2 dari semalam lagi dok nak tengok gambar Affan merangkak. Jenuh nak melayan nye. Asek2 call, asek2 call, Tau la rindu Affan ngan Mama Affan..

Okeh, Stok baru baju2 baby n kanak2 dah sampai. Aku nak gi upload gambar n update. Akan mengambil mase lame. So, x de mase lg nk update blog aku. Pergi jela tengok blog Affan tu.

Dahla tertinggal henfon hari nih. Bengang betul. Customer punye order sume dalam tuh.

12 June 2009

Balik Bidor pulak

Harinih aku balik ke Bidor. Pas keje nanti balik ngan adik ipar aku.. pastinye untuk jumpe Affan. Papa tak ikut balik Bidor minggu nih. Huhu, x dapat la die jumpe Affan minggu nih. Takpe, yang penting mama nye ade.

Hmm, minggu depan adik aku nak kawen.. 20/06/09.. Hari Sabtu. Dengan orang sebelah rumah. Ehehe. Sebenarnye kat seblah rumah tuh rumah dak bujang.. tah camne, boleh tersangkut lak adik aku nih. Tapi diorg nih baik2 budak nye. But skang tunang adik aku sorang je dah dok seblah tu. Nanti, lepas kawen, adik aku trus dok sebelah rumah la. Dahla rumah teres.. Boleh pecah dinding je.. Ehehe, masalah nye rumah seblah tu rumah sewa. Kalo rumah sendri, mmg pecah dinding je trus barula luas sket. Tuan rumah tu tak mo jual lak.

So, minggu depan aku cuti panjang la. Maybe dari rabu sampai jumaat. Aku jelah orang harapan nak buatkan hantaran kawen adik aku tuh. Sian die, dahla dah 2 minggu aku x balik kuantan tlg persiapan die. Pastuh mak aku kan baru lps operate.. Tapi mak aku gagahkan jugak untuk setelkan sume persiapan tuh. So, nanti diharap kepulangan aku leh la tlg2 ape2 yang patut. Lagipon mase aku kawen arituh, adek aku lah yg jadi org kuat nye. Kemane2 die je yg drive, kemas rumah sume, tlg mak aku wat persiapan sbb aku kan dok KL. Die je la org harapan yg dok kat umah same ngan mak dari dulu sampai skang. Nih kawen pon kene dok seblah rumah. Ahahha.. terpakselah.. dah anak bongsu kan.

Nanti adik aku dah kawen, sian Affan takleh tido ngan mak su nye lagi. Ehehe, biasenye Affan tido ngan adik aku je malam2.. Lepas nih kene lah die tido ngan nenek. Masalahnye die tuh tak suke bilik nenek, sbb bilik kecik. Nak bilik yang besar je.

Okeh la, kesimpulannye hari nih lepas keje balik ke Bidor, and orang sebelah umah mak mertua aku kat Bidor tuh pon kenduri esok. Banyak betul kenduri time cuti sekolah ni. Yang tak best nye, sume kenduri kawan2 aku, x dapat pegi. Huhu, maafkan aku.. nak sangat pergi, tapi apekan daye banyak sgt aral melintang, menegak, membujur lalu, melintang patah..

Walobagaimanepon, selamat pengantin baru kepade:
Isnol & Wife
Amalia & Iwan
Huda & Rashid
Nurul & Husband
And sumelah kawan aku yang baru kawen tu. Selamat menempuhi alam perkahwinan yang penuh cabaran nih.. Huhu..

10 June 2009

My darling baby Affan

Jumaat tengah hari minggu lepas, aku n Afat gerak balik ke Bidor.. Untuk jumpe anak kesayangan nih.. Sejam suku je dari Setiawangsa ke Bidor. Laju tak?? Huhu.. lagi cepat compare to Kuantan ke Kerteh.

Si budak yang tahu sengeh je nih..

Sangat best spend mase jage Affan. Dahla makin panjang akal nye. Asek nak main je. Tapi taknak toys, nak main ngan orang je..

Hepi lah die Mama ngan Papa ade.. Dah tak mau kat orang lain dah. Nak ngan mama je. Ngan papa pon tak mau sangat. Huhu, tu lah papa malas sangat nak dukung2 die bawak main. Asek duduk tengok tv je.

Buat muke gembire nak mintak mama dukung la tu..

Okeh, nih lak gambar papa mandikan Affan. Nak masuk bilik air sempat lagi soh aku amek henfon, snap gambar die.

Untuk lebih byk lagi aksi Affan dimandikan oleh papa, sile tengok kat blog Affan ye. (Akan diupdate kemudian)

Then tibalah hari Ahad, mama ngan papa dah kene balik KL. Huhu sedeh sungguh la nak meninggalkan anak kesayangan ku nih.

Muke blurr bangun tido. Suruh senyum pon buat derkk je.

"Affan senyumlah sikit.. mama dah nak balik KL nih.. Affan nak ikut mama tak? Nanti mama rindu kat Affan la"

Affan: "Mama, mama jangan la tinggal Affan.. Affan nak main ngan mama lagi.."

Sob.. sob.. sedeh tau tinggal Affan.. T_T
Tapi seperti Afat kate.. He's in a safe hand. Jangan risau.
Aku bukan ape, tak tahan rindu kat die je.. rindu keletah die..
Rindu gelak ketawe die.
Dahla selalu cium mama tibe2. Cium lame2 lak tuh..
Saaayang anak mama..
Blog Widget by LinkWithin