18 May 2009

A weekend with Bowling and Shopping

Sabtu arituh bangun pagi2 gile. Affan dah terjage nak susu, bagi die minum, pastuh bawak die kuar jalan2 depan rumah pagi2 hari. Suke sangat lah die. Kak Roza, Jiran selang beberape buah rumah pon keluar bawak baby die. Lepak2 la kat depan rumah sambil tunjuk2 stok baru baju2 baby yang dibawak balik ke Kuantan.

Kol 9.30 pagi dah gerak ke Megamall Kuantan sebab Afat ade bowling nye game ngan staff IPerintis. Lame dah die tak main bowling. Bagi can la sket kan. bawak Affan sekali..

Affan ngan papa. Muke muncung sbb x puas tido, trus angkat masuk kete sbb papa nak cepat gi Megamall.

Ramai btul kwn2 ofis papa nih. Baby2 pon ramai jugak. Suke la Affan dapat jumpe baby girl comel2.

Sejuk kat situ, takut Affan demam lagi. Kene pakai sweater ngan topi je all the time. Kadang2 die rimas, die cabut gak topinye.

Ehehehe..anak mama yang sorang nih..

Boring2 dok situ lame2, mase Affan tido, aku gi jalan2 kat Megamall tu sorang2. Then Afat call cakap Affan dah bangun. Pastuh naik jage Affan. Tapi lepas tuh gi shopping lagi dengan menolak stroller Affan sorang2 round2 satu Megamall ngan Affan.

Ade je orang tegur Affan, cuit2 die and sape yg lalu sure benti tegur die. Kalo dlm lif asek kene puji je Affan nih, ehehe. Baik je Affan dok dlm stroller teman mama shopping tengok baju tu, tengok baju nih, try lipstick.. Tapi kadang2 die nangis gak nak dukung. Penat agaknye duduk je dlm stroller. But biasenye mase aku tgh pilih2 mende, selalu je Shop asssistant tolong jage and main2 ngan Affan.

Nih dah abes main bowling, tengah tggu result.

Affan gembire tak pasal2..

Oh result dah kuar and Afat dapat 3rd place individu.. Dapat la beg satu. Huhu. Hadiah tak best. Affan pulak dah tertido kepenatan. So, kitorg trus decide nak lunch sementare die tido nih.. Dah dekat kol 3 tak makan lagi. Lapo gile.

Affan tido je. Jadi kitorang dapat makan dengan aman.

Tetibe Afat nih beria lak ajak makan pizza. Padahal die tak berape mkn sgt, Tapi akula yg suke gile pizza kan..

Muke serius dapat makan Cheezy Lava. Sebenarnye gambar yg muke tak serius nampak gemuk. jadi, taruk gambar nih.

Lepas tuh gi Tunas Manja (nama supermarket) nak beli susu Affan. Tapi dah abes, takde stok langsung, Kat Nirwana pon dah abes. Kat tempat2 macam nih Enfalac dalam RM69 je.

Affan skang dah boleh duduk dlm troli. Yeah, dah tak yah dukung or bawak stroller die. Senyap je die dlm troli tuh. Kadang tangan nak mencapai gak barang2 kat atas rak.

Lepas tu kene la pusing balik gi Giant. Harge susu kat sini RM76. Mahal sekt, but kene gak la beli. Pastuh beli gak diapers Affan. Kali nih nak try pakai Huggies Pull-Ups-Pants lak. Comel je design die ade kartun2. Sbb Affan skang susah sgt nak dipakaikan pempers, asek pusing2 je. Pakai yg pants nih snang sket.

Nih dalam troli kat Giant lak. Papa tolak laju2.. dah dapat Huggies due, susu satu tin, then balik rumah la.

Papanye trus terbongkang tido kepenatan sbb main bowling..

4 comments:

najiba said...

la aku ingtkn kt tmpt aku j ade tunas manja tu. ade gak kt tmpt lain rupenye...

Afzan said...

kat Kuantan memang femes Tunas Manje nih.

mummy_ayu said...

suka tengok Affan, montel sangat plus putih gebu! mesti sedih tiap kali nak tinggalkan dia.. semoga cepat-cepat dapat transfer yer!

Afzan said...

mummy_ayu-> memang la sedih nak tinggal anak. dahla comel gitu. ehehe, comel ke x comel ke, tetap sedih juge.

Blog Widget by LinkWithin