11 May 2009

Of Being So Careless

Kes Kecuaian Pertama

Dari hari nih sampai Jumaat Malam nanti kalo ade sesape yang nak call or sms aku, silelah gune no nih: 017-633****. (ops, aku telah dapat beberape call yang tak dikenali. terpakse rahsiakan no.) Tuh nombor sementare.. kerane.. henfon aku termasuk dalam beg baju husband ku dan dah terbawak ke Kerteh. huhu.. Jumaat nih je baru jumpe die.

So, pagi tadi kalut2 dok cari henfon aku, bile call ade dialing tone, tapi x de bunyi kat rumah tu. So, memang suspect nih mesti Afat terbawak nih. Call die, suruh die cari dalam kete, die cakap ade dalam beg. Tak tau camne termasuk dalam beg, Maybe aku termasukkan mase kemaskan beg die or camne ntah, x tahulah.

Kesimpulannye, seb baik adek aku ade henfon spare, so, pinjam yang die dulu. Tadi dari Kuantan gerak ke KL naik bas. Sampai stesen LRT Titiwangsa, beli simkad baru. huhu, lame dah tak beli prepaid2 nih. X pelah, dah terpakse.. But lepas dapat balik henfon aku, tak gune dah la nombor sementare nih. Bertahan sampai jumaat malam jek...


Kes Kecuaian ke-2

Hari Jumaat lepas, keluarkan duit kat mesin ATM kat LRT stesen, dah tekan jumlah yg nak dikeluarkan then kad pun keluar, aku tarik kad ATM and trus blah. Beberape langkah kedepan, baru teringat duit tak amek, melompat trus aku berkejar kat mesin ATM sambil terjerit sorang2. Seb baik duit tuh elok je lagi terpampang kat ATM mesin tu. Aku cepat2 amek, masukkan dalam purse.

Gilelah, kalo lambat sket, ntah sesape lalu, free2 jek dapat duit. huhu.. tuh la, asek berangan. Selalu buat keje dalam keadaan tak sedar.

Kes Kecuaian ke-3

Agak berkaitan dengan yang pertama. Berlaku 2 mggu lepas. aku kat Kuantan lagi, nak balik ke KL harituh. tetibe teringat kunci rumah still dalam kete Afat. And Afat dah selamat berade kat Kerteh. huhu, seb baik ade makcik aku yg dok dekat2 kawasan tuh yang ade kunci rumah jugak. So, die bagi kunci die yg dah duplicate. Huhuh kalo tak, merempat la aku kat memane..

Moral of the story:

1. Kalo husband anda keje jauh and jarang jumpe, jauhkan barang2 anda dari beliau. Ahahha
2. Sile buat keje dalam keadaan sedar setiap mase.
3. Care2 guna mesn ATM adelah, masukkan jumlah yang nak keluar, amek kad, AMEK DUIT then amek resit ye!
4. Kunci rumah pastikan letak dalam handbag je.

Kesimpulannye: Sayang husband aku sebab sanggup cakap nak balik ke Kuantan hantar henfon semate2, sebelum aku naik bas balik ke KL tgh hari tadi. Walopon kene drive 1 jam45 min one way dari Kerteh ke Kuantan. Tapi aku cakap x yah la sebab boleh pakai henfon Nuru and boleh beli simkad lain.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin