13 May 2009

Motivasi yang pendek

Balik dari Stesen LRT tadi, sempat la dengar Era kejap. Adel ak renungan di Era bersama Dato' Dr Fadzillah Kamsah.. Aku sgt suke ceramah motivasi die, sbb ringkas, senang paham and contoh yg die bg sangat selambe and kelakar.

So, kali nih die ade cakap pasal, kite kene jujur ngan setiap perkara dengan pasangan kita atau ngan sesape saje. Jangan ade simpan ape2 ketakpuasan hati walaupon sikit sebab kalo pendam lame, simpan jadi dendam bertahun2 bile gaduh akan jadi gaduh besar. And kalo suami isteri, tuh yg boleh buat bergaduh sampai suami pemurah nak bagi cerai talak 3 sekaligus. (Ahaha, tergelak gak aku dengar)

Die kate gak, lebih baik gaduh kecik2 dari simpan je, sampai satu mase, mende tuh beyond repair and keadaan dah tak leh diselamatkan and jadilah mende2 yang x patut. Tak kirelah, suami isteri ke, mertua menantu ke, kawan2 ke, orang2 sekeliling ke..

Jadi kesimpulannye, ape je yang terlintas kat ati, yang kite nak tegur ke, nak cakap ke, cakap je. Mungkin org tuh akan terasa, and mungkin akan gaduh kecik, but tu sementare je and lebih baik dari pendam lame2 sehingga sampai satu mase meletop tibe2..

Bagus2.. diharap ianya jugak dapat memotivasikan korang dan juge aku.. bye..

1 comment:

ayda abdullah said...

saye setuju3! - (heheh sje nyibuk kat blog org..)

Blog Widget by LinkWithin