12 May 2009

Kes kecuaian ke 4

Oh Lupe, satu lagi kes 2 mggu lepas. Em, mase kat ofis, aku bg member ofis pinjam modem broadband tuh. Dekat2 nak waktu balik tuh, dah ingat dah, amek broadband dari Jai.. Tapi disebabkan rush sgt nak balik tepat kol 5 ptg nak punch kad, aku lupe nak amek broadband dari die. Huhu

Dahla harituh handphone tertinggal kat rumah (ceh, kes kecuaian ke 5 pulak). So, membe aku nih x leh la nak call aku nak pulangkan modem tuh. Sudah nye kat rumah baru sedar yg modem ade pade die. Hari tuh, hari jumaat. Dahla minggu depannye sepanjang minggu aku training kat luar. x masuk ofis seminggu.

Aku pikir, ish x leh jadi nih.. dahla modem baru dapat. Malam tuh lak Afat akan datang KLand bawak sekali laptop untuk bg aku. So, dengan gigihnye aku telah arrange untuk jumpe Jai kat stesen KTM KL dlm kol 9 mlm sbb die ade nak amek wife die kat situ.

Sudahnye, kenelah aku naik lrt malam2 tuh and jalan dari LRT Pasar Seni ke Stesen KTM KL. jauh gak jalan. Rupenye Jai tuh tggu wife die kat sebelah sane stesen. Dahla malam, gelap, x de org. Takut btul, berpeluh2 jalan, x jumpe lak si Jai nih. Last2 aku masuk dalam platform, suruh die cari aku kat situ. Akhirnye jumpe gak. Jai pon cakap "Anak ko tinggal tak?" (Huhu perli aku sbb asek lupe barang).

Then balik tuh, aku naik komuter je ke KL Sentral, then naik LRT ke Setiawangsa. Akhirnye dapat broadband.. and dapat Laptop malam tuh. Yeah.. so sekarang aku dah ade laptop sendri!! Dengan adenye broadband and laptop, yeah hidup aku sebagai blogger kini sudah lengkap. Ahahahah!

2 comments:

CadaLoRa said...

hamboiii..suke ko ye?? aku sunggoh jeles..heheh. cayang bangat Afat kt ko!! huhu..:p , betol kate Jai itu..kalo t'ttgl anak aku pon tak tau la..(duhhh!) mintak dijauhkan..

p/s: sila la mkn kismis or kurma bnyk sket ek?? aku yg sunggoh memahami ..wink:*

-azie-

Afzan said...

tulah. asek je lupe macam2. hari nih lupe bawak payung. basah lenjun gak la nak bas. Pastuh lupe bawak ubat selsema sbb semalam demam. and lupe bawak baju baby nak tunjuk kat org kat ofis. huhu.

Blog Widget by LinkWithin