12 May 2009

Happy Mother's Day To Me

This year first time aku boleh sambut Mother's Day!! Tahun lepas tengah pregnan kan Affan. Afat cakap "Awak mane boleh sambut Mother's day, belum jadi ibu lagi". Huhu, mase tuh sedeh gak la die cakap cenggitu.. tapi takpe, tahun nih, dah bleh sambut.

Anyway, seb baik Hari Ahad arituh Afat pon cuti. Takdelah plan ape2 pon utk Mother's Day.. die pon cam buat tak tau jek.. Hehe, tengah hari Ahad tuh, ajak Afat gi East Coast Mall, nak beli Big Apple Donut. Dah lame teringin nk gune kupon yg beli 12 bijik donut, dapat 6 donut free.

Gi East Coast mall x bawak affan. Die baru baik demam. Mak tak bagi bawak gi tempat2 ramai orang. Mule2 jalan2 kat East Coast mall tuh, tak tau arah tujuan. ronde2 jek. Dahla aku asek muncung sbb tak dapat beli Donut sebab mesin die rosak. sebijik donut pon xde.. huhu, bengang..

Afat tanye nak hadiah ape untuk hari ibu.. Tapi tak tau nak cakap ape. Segan mintak2 nih. ehehe.. i tak biaselah.. Dah lame2 tuh, die asek tanye punye tanye..aku dah cakap dah, ikut die lah nak belikan ape.. asalkan iklas.. kang aku mintak kang, mahal..

Die cakap, hadiah untuk lahirkan Affan pon die lom bagi aku lagik.. So die suruh aku mintak je nak ape.. Eheheh, lagilah segan nak mintak nih... eheheh.. tapi nak. eheheh.. Malu tapi mahu..

Last2 die cakap, "Oklah abang pejam mate, awak bawak je abang masuk mane2 kedai" hahaha.. kelakar sungguh. Banyak kali aku tanye "Betul ni?" Pastuh jalan2, berhenti kat Kedai Wah Chan.. ehehe, ape lagi, ajak la die masuk situ.. Wah Chan pon jadi la. Alaa, kenape Kuantan takde Habib.. biasenye Habib selalu dok hantar2 SMS kat aku cakap ade sale.

Hati gembire tengah memilih yang menjadi idaman hati.

Muke senyum tak boleh dikontrol lagi, teruja Afat nak belikan hadiah..

Ehehe, then pilih punye pilih, dapat lah yang berkenan di hati. Banyak kali tanye die.. "Betul nih?" dah die cakap ok.. ok lah kan.. Lagipon die penah janji, kalo lahirkan die sorang anak, die akan bg somethingla. Bukan untuk sape pon, untuk wife die jugak kan.. Sebagai tande penghargaan, ape salahnye kan.

Lepas dapat tuh, muke asek senyum meleret je, tak leh tutup. Ehehehe.. Dah pompuan, camtuh la kalo dapat hadiah.. Tahun depan boleh bagi lagi ye..
* Muke senyum lebar ngan mate sepet bercahaye kegembiraan macam tuh memang jarang2 kelihatan terutama di saat hidup dirundung dugaan ini.. Ehehe, at least ade gak la mende yang menceriakan hari2 yang kesepian..

Yang pastinye aku sangat happy hari tuh, SUKE! SUKE! Serius tak plan pon apetah lagi berniat sebegitu.. dah die tanye kan.. aku rase tu yang paling worth nak beli pon. Value die akan kekal sampai bile2 and boleh pakai setiap mase and akan membuatkan aku ingat My First Mother's Day yang amat bermakne.

Thanks sayang. I really love it.. Love you till the end of my life and will be a good mother for our child(s)... macam nih, barulah semangat nak beranak lagi.. nanti.. ehehehehe..

*Takleh cakap beli ape.. tak baikk..

3 comments:

z|Ha_J said...

mak ai..bukan main ko senyum.... sib baik x nmpk telingaa..

Afzan said...

Tuh la pasal senyum lebar nampak gigi taring sume. ahahah

AsX said...

Hehe! Happy Mother's Day! Wow.. really look so happy!

Blog Widget by LinkWithin