19 May 2009

Aku yang penat.. dah tak larat..

Hmm, tak tahulah kenape sekarang rase penat sangat kehidupan hari2. Bangun kol 6 pagi, pastuh dlm kol 6.30 (plg awal la), start kete gi stesen LRT, park kate. Naik lak LRT, orang ramai, kene berdiri sampai ke Bangsar. Pastuh turun LRT, kene jalan lagi tggu bas, beratur panjang2, naik bas himpit2 tak dapat duduk, bas laju, terhuyung hayang kene himpit lagi dan menghimpit orang. Pastuh balik pon camtuh jugak.. Berebut naik bas.. Balik rumah rase penat sangat2 penat. Sile rujuk entry ini: An Ordinary Life of a Public Transporter

Kadang2 kat stesen LRt pon dah tak larat nak naik escelator. Macam dah takde tenage dah. Aduh.. penat nye.. Bilekah la penderitaan nih nak berakhir. Tak tahan kepenatan sangat2.. aku dah tak larat dah nih.. Tolong laaaaaa.... aku rase aku perlukan vitamin la.

Hari Jumaat lak kalo nak naik bas balik Kuantan lepas balik keje, sure tak bawak kete gi LRT. Kene jalan gelap2 subuh, bawak beg berat, jln sorang2 berpeluh2 sampai ke stesen LRT. Pastuh balik keje, trus berkejar nak naik bas tepat kol 5 petang bawak beg baju dari opis so that sempat sampai Pekeliling. Jalan laju2 gile, berhimpit2 lagi dalam LRT, tukar naik LRT kat Masjid jamek lak. Kene jalan lagi. Huhuh, penat sangat sangat sangat.. rase nak pengsan sorang2 kat setesen LRT tuh.

Dah lah arituh galas beg laptop kat belakang, sampai stesen LRT, aku duduk jap, baru perasan zip beg dah terbukak, terngange camtuh je. Nih sah ade manusia kurang ajar cube nak mencurik, mencopet nih. aku benci KL! ramai orang jahat.. Then lepas tuh berlaku lagi. Zip beg terbukak lagi. ntah mase bile ntah.. anyway, x de mende berharge pon aku letak kat poket depan beg. Weh pencurik..Ingat aku bodoh ke nak letak purse kat situ.

Memang sesape bawak beg sandang (Back Pack), sile pastikan poket beg anda yg senang di access oleh sesape yg dok kat belakang korang tuh, x de simpan mende2 berharge. Kalo bleh galas beg kedepan or sandar kat dinding kalo naik LRT. Kalo ade org berdiri blkg korang dalam bersempit2 tuh, make sure korang gerak2 kan badan, jgn stay jek. So, susahlan die nak mencopet.

Wohoho, penat sungguh la dengan kehidupan kat KL nih.. banyak sangat cabaran.. Ramai sangat orang.. dan orang jahat di mana-mana. AND I'M ALONE..

3 comments:

mummy_ayu said...

sian awak! boleh dibayangkan..wish u cecepat dapat transfer..boleh ngan affan selalu kan?

a.m.a.l.l.e.a said...

hurmm.aku pon pnah rase trn naik bas n tuka2 lrt..sgt memenatkan..n aku sebenarnye xsuke dok kl..huhuhuhuhu..kalo la ade peluang dok kt kg..aku nk balikkk..hehehehe

Afzan said...

tula, tension tau dok KL. Afat tuh since dok Kerteh, mmg dah tak mau dah keje2 kat KL nih.

Blog Widget by LinkWithin