28 April 2009

My Celcom Broadband

At last! Aku decide nak amek jugak Celcom Broadband nih. Dah la start semalam proxy yang selalu aku gune utk surf internet dah kene block. So, totally tak boleh nak berBlog or ape2 sahaje yg menyeronokkan. Tinggal yang tak best je..

So, semalam balik keje, berusaha cari orang yg bukak booth Celcom tuh. Mule2 gi kat Stesen LRT Titiwangsa, pastuh patah balik gi KLCC, tapi rupenye kat dalam KLCC tak de Celcom Center. Pastuh patah balik lagi ke KL Sentral.. Last2 baru boleh register and die ckp boleh activatekan dalam mase sehari je.

So akhirnye aku sign up utk package Broadband Advance, Speed up to 3.6 Mbps, RM 98 per month. And aku beli USB Modem nye sekali. Modem sahaje harge RM333. Tapi modem jenis Huawei E156G nih boleh pakai untuk mane2 simcard. Juge tak terikat ngan ape2 contract, so boleh terminate bile2 and modem tetap menjadi milik aku.

At first ingat tak nak beli modem, plan nak gune henfon aku sebagai modem, tapi org Celcom tuh cakap, nanti lame2 henfon nye bateri cepat kong and software die pon jd bengong nnt. Paling lame 3 bulan je tahan, lepas tu sure KO punye. Betul jugak ckp die tuh, so tu yang beli modem trus tuh. Sbb mase aku try gune henfon arituh, mmg henfon jd panas gile. Lame kelamaan mmg la akan menjahanamkan henfon jugak.

Yes.. so, boleh berBlog ngan jayenye.. and bolehlah menjalankan BIG Plan aku tuh nanti. Apekah BIG Plan tu? Tungguuuuu!!!

P/S: skang nih pukul 11pg, broadband still tak activate lagi. Orang tuh cakap paling awal pon kol 2 ptg.. Wahh, tak sabarnye tunggu. Dah pasang nih kat Laptop, tunggu mase je ade signal..

*Dah boleh gune broadband nnt, baru boleh update blog Affan.

1 comment:

darkelyaz said...

Ha,rakan rakan;
tengok apa yg aku dapat bila anda send komplain ke Sialcom Berokband ni…

dont recived any solution since send 1st complaint.‏
From: Careline (careline@celcom.com.my)
Sent: Tuesday, 24 Nov, 2009 7: 18 AM
To: darkelyaz@hotmail.com (darkelyaz@hotmail.com)
Cc: darshan@nccc.org.my (darshan@nccc.org.my); aduanskmm@cmc.gov.my (aduanskmm@cmc.gov.my); nccc@nccc.org.my (nccc@nccc.org.my); fomca@fomca.org.my (fomca@fomca.org.my); admin@smartconsumer.my (admin@smartconsumer.my); ccd@cmc.gov.my (ccd@cmc.gov.my); info@cap.org.my (info@cap.org.my); info@muslimconsumer.org.my (info@muslimconsumer.org.my); news@tv3.com.my (news@tv3.com.my)
Dear Mr Mohd Elyas

Reference is made to your e-mail and the telephone conversation between your goodself and one of our officials on 13 November 2009.

Firstly, we wish to express our regrets on the service experienced by you.

In response to your concern on the Broadband service, a test was conducted by our Network Team and it was found that the situation occurred because the device is not permanently lock to 3G network.

On that note, please set the network manually to ‘3G Only’ and refresh your internet connection in order to stabilize the said connection.
One of our Careline officials had contacted you on 16 November 2009 and briefed further on the above.

We note the inconvenience caused with utmost concern and appeal for your kind understanding in this circumstance.

Best regards

Irma Aneeza Sani
Customer Interaction Management
Customer Service

cc : 1. Malaysian Communications and Multimedia Commission
2. National Consumer Complaints Centre
3. Federation of Malaysian Consumers Associations
4.Operations Director, Contact Centre Services

Sent:Sunday, November 01, 2009
To:Careline
From:darkelyaz@hotmail.com
Subject:dont recived any solution since send 1st complaint.

Hi;

Referred my previous complaint about my internet connection and until now I don’t received any solution to solve my problem.For your information,when I’m just surfing the web pages,a connection is perfect in 3G @ HSDPA mode BUT WHEN STARTED DOWNLOADING A LARGE FILE,IT BECOME TO EDGE MODE.IT MAKE A REAL NIGHTMARE FOR ME BECAUSE A FILE I ALREADY DOWNLOADING TAKES A LONGEST FOR COMPLETES.
PLEASE SOLVE THIS PROBLEM ASAP.DON’T MAKE YOUR COSTUMER DISAPPOINTING.

regard;

Mr Elyas

Hi;

I’m have a big problem here and need solution ASAP,as I mention above,this problem give me a big trouble and make me disappointing when I download a large file.
Before this all smooth until yesterday when I’m downloads some large file,a connection change from HSDPA to EDGE without inform me first,a the same time make a file I’m downloading be a longest time for complete,example if using HSDPA it just 15 minutes for file size 90mb,when used EDGE it turn to 4 hours for same size!After downloading complete,it change back to HSDPA connection as before.For your information,a weather is perfect and no a bit could at sky for entire day.
Hopefully your can solve my problem ASAP and all cooperation I’m deeplly appreciate.

Best regard;

Mr Elyas

ayat manis,habuk pon tarak…
JANGAN PAKAI SIALCOM BEROKBAND KALO RASA TAKNDAK DITIPO…

Blog Widget by LinkWithin