14 April 2009

Luahan hati yang tak puas hati

Pasal surat aku nak mintak tukar Kementerian tuh, semalam dah cek ngan HR diorang tak proses lagi pon borang aku. Mase aku tanye, baru kalut2 nak cari kat mane borang aku. Tu pon tak jumpe2. Dah sebulan aku hantar. Gile lah. Tu belum lagi nak tunggu HR proses, pastuh hantar kat JPA. Pastuh kene tunggu pulak JPA proses. Memang macam nak matilah aku tunggu macam nih. Tensionnyee..

Pasal Exam minggu depan lak, skang tengah dok collect past years punye soalan. Nak buat betul2 nih, kalo boleh taknak la kene repeat. Setelah dipikirkan, ingat lagi bagus kalo amek exam tuh kat Kuantan. Tapi dah call orang JPA, diorang kate tak leh tukar tempat exam lak. Huhu, silap jugak tak apply exam kat Kuantan hari tuh. Kalo tak, boleh cuti lame kat Kuantan. Hmm, terpakselah..
**********************************

Hmm, runsing betul pikir macam2 dalam idup nih. Ntah la.. Pasal keje, pasal orang yang terlibat dalam idup aku, pasal mase2 yang lepas, mase akan datang..

Sometimes don't know how to react or respond to some condition yang aku sendiri tak expect. Life is full of unexpected things and people.. Even kalau kite berbuat baik kat orang, belum tentu orang tuh buat baik kat kite. Bukan lah aku mengharapkan balasan setelah berbuat baik, tapi bukan kah tak patut, kalau kite dibalas dengan perkara yang tak baik atau perkara yang tak ingin kite berlaku? Ntah lah, kadang2 lebih baik tak tahu kebenaran sesuatu daripade tahu, tapi lepas tuh hati merana memikirkan ape yang dah terjadi, dan betapa bodohnye kite sebab kebenaran tuh terselindung selama ini.

Aku mengharapkan mase dapat memadamkan semuanya, menghilangkan kenangan2 yang tak ingin diingati dan mengubat luka-luka dihati, tapi nampaknye hati ni degil sangat nak terima kebenaran, memaafkan atau melupakan. Salah ke? Ntah lah.. Mungkin salah aku sebab tak nak terima kenyataan, mungkin salah aku sebab menyimpan semuanya dalam hati, tapi apekah salah aku sehingga sampai hati orang buat aku macam nih? Dari dulu aku mencari jawapan sampai ke hari ni tak terjawab. Patut ke aku lupakan dan teruskan dengan kehidupan sekarang? Aku cuba, tapi ingatan tuh terlalu kuat, sehingga tak dapat dilupakan walau sedikit, walau sesaat. Aku cuba, bukan tak cuba..

Hati kecil juge kadang2 berkata, Terimalah Qada dan Qadar Allah, Afzan.. Barang yang lepas usah dikenang.. I WISH. I WISH..

Teringat someone from Oprah show pernah berkate, "If you keep thinking of the PASS and worried about the FUTURE, then you can't survive NOW."

Yes, I will try.. harder this time..

*Entry emosi dari Aku. Harap anda mengabaikannye sebab takde kaitan dengan anda sekalian*

DAN SILE JANGAN TANYE AKU KENAPE.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin