15 April 2009

I Almost cry watching Desperate Housewife

Can you belive it? Hehe, ALMOST ye.. bukan dah cry ye. Aku nih akan tercongok depan TV setiap Selase kol 9.30mlm sampai 11.30mlm sebab nak tengok Ugly Betty and lepas tuh Desperate Housewife kat 8TV. Jangan la sesape kaco time tuh. Ehehe. And no SPOILER Pleaseee...

Hmm, semalam dah la aku agak emosi.. So, touching sket la bile sampai satu part nih , dalam cite Desperate Housewife tuh.. Gabrielle Solis (Gabby) memang feveret aku. Sangat suke character die sebagai seorang yang suke pakai baju cantik2 bermewah2 and cakap je ape die nak cakap.

Eva Longoria as Gabrielle Solis and Carlos, his hubby in this drama

Cam nih ceritenye, Carlos, si Husband Gabrielle Solis tuh dah boleh melihat semule (dah tak bute). Gabby tak sangke die boleh melihat semula sebab tuh la die jual banyak barang2 Carlos utk dapat duit. Bile dapat tau Carlos boleh melihat, So, Gabby nih terpakse dapatkan balik bola baseball Carlos yang die jual utk dapatkan duit bagi menyara kehidupan diorg bersame 2 org anak yag dah agak susah setelah Carlos bute. Carlos sangat sayang bola tuh. so, die suruh jugak Gabby dapatkan balik. So, Gabby nih kene la gi balik umah org yang beli bola tuh and kene menari sebagai syarat nak dapatkan balik bola tuh.

At the same time, kat rumah, Carlos jalan2 dalam rumah, die pon tengok la dalam almari Gabby nih sume baju2 cantik Gabby and jeweleries sume tak de dah yang mahal2. Tinggal sket sgt jek. Barulah die tersedar yang Gabby banyak korbankan barang yang die sayang sgt dengan menjualnye utk dapatkan duit. Tau je la kan, si Gabby nih dulu model, sgt suke dress yang mahal2, branded, kasut n jeweleries sume. But since Carlos bute and dah ade 2 orang anak, Gabby terpakse korbankan tuh sume demi famili die.

Then, esoknye, Gabby tengok dalam almari ade satu dress yang cantik. Die terkejut jugak la tengok. Carlos cakap "It is for you, I sold the baseball". Ek, aku tak ingat sgtlah exactly dialog die but something sounds like this la. Carlos cakap "Kenape awak tak cakap pasal semua nih pade saye?". Gabby cakap "Awak dah cukup tertekan bila menjadi bute, saye taknak menambahkan lagi tekanan awak." Then, Carlos peluk die.. Oh sangat terharu sebab part nih la.. Sebab, Gabby yang walaupon selalu cakap kasar ngan laki die tuh sebenarnye berhati baik dan sanggup berkorban untuk keluargenye.

Then Carlos cakap, "Tomorrow I will buy you shoes..I will sell my watch" Then Gabby cakap, "The one you wear is the fake one, I already sell it 2 years ago to repair the roof" Ahahaha memang berkesan. Sangat suke Gabby di atas keselambaan die nih..

Ok, aku tau banyak Spoiler boleh dpt dari internet nih, but aku tak nak tengok or bace dulu.. Still nak rase eager tunggu cite tuh ditayangkan setiap minggu..

ps: sorang lagi aku suke adelah Bree Van De Camp sebab die sangat perfectionist dan pandai masak dan suke kemas rumah.


*Yay, Me have a good time*

2 comments:

najiba said...

oh peminat tegar rupenye. aku tgk gak desperate housewife nih tp bkn big fan la so xdela faveret character. tp aku xsuke susan. ntah pape j sian kt mike. eh nape ade sorg lelaki tu cm b'dendam j ngan mike...

Afzan said...

Aku sangat suke gile tahap maximum. eheheh. Oh husband Edie si Dave tuh ade dendam sket ngan Mike, kerane Mike menyebabkan anak n wife die mati(rasenyelah). mMybe next episode akan menceritakan pasal hal nih.

Blog Widget by LinkWithin