22 April 2009

Exam Dan Demam

Pokok mempelam depan rumah mak aku yang tengah berbuah lebat. Tapi tak masak lagi.


Last week, hari Jumaat lepas keje terus balik Kuantan ngan Afat. Dalam kol 8.30 malam dah sampai Kuantan dah. Kesian Affan, die demam.. Nampak susut dah pipi die tuh. Mase sampai tuh, baru la die nak minum susu. Mak kate hari tuh baru 2 kali je minum susu. Asek muntak je kalo minum susu. Kesian die.

Kat klinik

So, malam tuh jugak gi bawak die gi Klinik. Punyela ramai orang kat Klinik. Kali nih gi Klinik Asmara lak. Dekat ngan Megamall Kuantan tuh. Walopon jauh sket dari Klinik Ar-Razi tuh, tapi Klinik Asmara nih lagi bagus. Dokter die cek bebetul and ubat die lagi ok.

Affan ni kalo demam mulelah merengek je. Manje betul. Pastuh asek nak dukung je. Tak mau langsung orang letak kat bawah. Malam tuh lak kitorang tak leh tido, kejap2 die nangis.. tutup air-con je nangis. Tapi takut lak makin teruk selsema kalo sejuk. Pastuh kejap2 masuk bilik, keluar bilik, nanyi lagu, macam2 la nak suruh die benti nangis.. Sian die tak selesa badan kot. Minum susu pon sikit2. Takpelah asalkan die minum jugak. Hmm, baru tau maybe camtu la yg parents lain hadapi ngan baby yang menangis malam or colic.. Seb baik la Affan nih time demam je die meragam sikit2. Kire ok lah tu..

Hari Sabtu pon die masih selsema lagi. Badan tak panas sangat. Cuma berkahak sket. Tu yang buat die cepat rase nak muntah kalo minum susu tuh. Nak bagi ubat punyelah susah pulak tuh. Kene ade 2-3 orang pegang baru boleh. Meronta2 die. Pastuh masuk je ubat, mulelah macam nak muntah. Kadang2 keluar sume susu ngan bubur die minum. (Part muntah nih, memang abes baju, lantai, ngan orang2 yang ade dekat2 tuh, sume pon kene muntah. HUHU).  Memang kesian tengok. Tapi terpakselah bagi ubat jugak, kalo lambat hilang kahak tuh kang jadi lelah pulak. Tak nak la camtuh.. Biarla die muntah takpe, lagi bagus, sebab nanti kahak keluar sekali.

Hmm, sabtu petang tuh, aku pulak gi Klinik sebab demam. Asal Affan demam je, aku pon mesti demam jugak. Last time pon camtuh. Kesian Affan dahla die demam, mamanye pon selsema2, nak pegang2 die pon tak leh sangat. Die kene tido ngan nenek jugak.

Hmm, hari Ahad pun same jugak masih berkahak lagi Affan tuh. Aku pulak, badan makin panas, demam teruk jugak. Kalo ikutkan malas betul nak balik KL, tapi terpakse jugak sebab ade exam hari Selase and buku pon ade tinggal kat Ofis. Then balikla aku ke KL meninggalkan Affan yang demam dengan aku pon demam sekali.

Hari ahad, Affan walopon demam, tapi taknak duduk dalam rumah. Asek nak keluar je. Suke sangat dia dapat naik basikal. Sebelum nih asek tengok je kalo nampak budak2 main basikal.

Balik Kl pulak, dok stadi bace buku tebal2 tuh untuk exam. Macam zaman kat U la pulak. Hari Isnin, gi keje. Buat stadi group ngan Azrai & Zaleha kat Library. Memang pulun2 abes la. Ahahaha.

Buku2 yang dah siap tagging.

So, semalam, dah jawab paper tuh. Gile lenguh tangan menulis non-stop for 3 hours. Seb baik sempat jawab sume soalan. Banyak jugak soalan tahun lepas2 yang masuk.. Mintak2 la lulus..


Kalo nak tengok banyak lagi gambar Affan sepanjang weekend nih, boleh tengok entry ini dan ini

2 comments:

mummy_ayu said...

salam perkenalan! comel nye Affan.macam muka u, putih plus tembamnye...sian demam! biasa la nak besarkan.keja kat mana PBD? my sis keja kat sana gak...LPP.

Afzan said...

Hi Mummy_ayu. Slmt berkenalan.. Thanks bace blog nih. Affan pon ade blog die sendri. I keje kat KPKT.

Blog Widget by LinkWithin