06 March 2009

Serious Consideration..

Hari nih kene pikir dgn sgt serius wether nak teruskan keje Kerajaan nih ke, or benti and accept iPerintis offer utk keje kat Kerteh.

OMG the offer to work at Kerteh mmg sgt baik di saat aku kebuntuan dok kat KL menunggu punye tunggu bilela dapat balik ke Kuantan nih. Tu la, kalo dapat tukar pon, cume ke Kuantan jela. Kalo nk ke Kemaman or Dungun tuh mmg bertahun2 lagi lah.And katekan dapat tuka ke Kemaman or Dungun pon, kalo naik pangkat ke nnt, kene tuka dok negeri lain jugak. And will face the same prob i'm having now.

Tapi about the salary tu yg x berape best sgt, mmg la agak lebih dari keje gomen, tapi setakat RM200 naik nye, rase cam x berbaloi lak. Keje gomen cuti 25 hari setahun, Swasta, 14 hari je. Tak de pencen lak tuh. Keje lak, hmm sure kelam kabut n kene tekan je mcm keje kat IBM dulu. Sbb rasenye kene support application n maybe liase ngan vendor or client kot. Oh, sungguh malas nak melalui sume mende tuh lagi. But, kerje tu kat Kerteh! Oh, camne aku nak decide nih.

Mak Abah aku sure x kasik nye aku resign keje gomen nih. Katenye ramai lg org lain nk keje gomen, tp x dapat. Aku yg dapat nih, nak benti pulak. Lagi satu, once dah benti gomen, name kene black list n x leh keje ngan gomen lagi sampai bile2.

So, this is my only chance to accept or not to accept the offer utk keje dkt ngan hubby aku, dapat dok satu rumah ngan anak sekali. ooh... Any opinion anyone?

3 comments:

cerevisieae said...

btol la afzan..syg brenti...

Omecool20 said...

salam afzan.

Waa.. susah pilihan ni ..dua2 ada pro n kontra .. ginilah, awak bincang dengan afat secara dalam..pastikan kalian berdua setuju dgn decision awak dan expected consequences. Dua2 ada pro n con. Fikir long term tu betul juga, and in the end, it is up to you.

edot said...

buat istikharah

Blog Widget by LinkWithin