31 March 2009

Ramblings..

Tiap2 pagi rase mengantuk je sepanjang hari. Naik LRT mengantuk, naik bas mengantuk. Dahla ramai orang selalu tak bernasib baik, and kene berdiri je dlm LRT selame 20min, diikuti berdiri semase tunggu bas selame 15 min, and berdiri lagi dalam bas selame 20min. Setiap pagi. Then masuk ofis rase penat and lapar, trus kene breakfast makan roti yang dah beli siap and air suam je kalo x beli susu.

Pastuh pulak pagi2 selsema sbb ntah la, mmg asal bangun pagi je bersin2. Huhu, naik lrt bersin2, naik bas pon bersin2.. masuk ofis, aircond pulak sejuk, selsema pon melande ngn hidung mencair bagaikan ape ntah. abes 2-3 paket tisu waktu pagi jek. Pastuh dahage, selalu kene minum air. Bile byk minum air, selalu gi toilet.

Air cond sgt sejuk dan selsema sepanjang hari memakse utk memakai sweater or blazer. nampak poyo, tapi berjaye meningkatkan suhu dalam badan dan mengurangkan selsema. Huhu. Kol 11 lebih dah start rase lapar dan menunggu sehingge hampir kol 1 baru boleh kuar lunch. Bile lunch, kene cari makanan yang x berasaskan kasik. (Aku sedang diet nasik pade weekdays. Bermakne cume makan nasik waktu weken, bile balik Kuantan n mak aku masak. Memang x leh menolak kesedapan masakan mak aku ye..)

Tapi takde maknenye diet nasik bile asek makan pizza, burger, KFC, Roti yang pelbagai, ice cream, french fries, cup corn, waffles, kek coklat, air milo, Chipsmore dan sume lemak & kalori yang tak berkaitan. Huhu.

Oh, esok dah masuk bulan April, yeah, dah boleh gunekan Monthly Travel Card LRT yang dibeli dengan harge RM100. Huhu. Tapi best jugak, nanti boleh naik LRT sesuke ati nak turun/naik kat mane. And tak kisah bape kali nak naik pon. Memang tak rugi. Cume esok pulak nak bayar monthly parking pulak kat Setiawangsa yang berharge RM90. Semata2 nak dapatkan resit so that boleh claim. Gomen skang boleh claim sehingge RM90 utk monthly parking sahaje. Yang daily parking tak boleh.


Lagi satu, sabun Eumora yang sangat mahal lagi berharge dan pule sangat berkesan mengecilkan pori2 liang roma di muke ku dan membuatkan texture kulit lebih anjal, berseri dan lembut serta tidak berminyak walaupon baru memakai selama 7 hari, TELAH JATUH BELAKANG SINGKI dan tak boleh diselamatkan lagi. Puas aku korek2 nak amek sabun yg kecik amat tuh. Tapi gagal, make sangat bengang sbb tak dapat cuci muke ngan sabun yang amat ajaib kesannye terhadap kulit muke ku. UWAAA, hargenye sgt mahal ye, RM95 sekeping yg sgt kecik cam sabun hotel tuh. Baru cube gune, minggu lepas, ibu kasik satu portion yg 1/5 dari saiz asal utk try, ternyata berkesan! Maka, akan membeli, tapi kene tunggu gaji bulan depan la. WAAAA.. kenape sinki tuh kejam sangat telah menelan sabun ku....tsk tsk tsk..

Diulangi, sabun ini RM95 sekeping yg dalam paket kecik tuh. Dlm gambar nih agak tipu sbb nampak lagi besar, hakikatnye ia sangatlah nipis.

Aku bukan nak promote, tapi Eumora Facial Bar sangat berkesan and give instant result kat kulit muke aku setelah pakai baru beberape hari. Aku suggest sesape yg ade masalah kulit yg serius atau muke berkedut, (tolong eh, muke aku x berkedut mahupon ade masalah serius) atau sesaje nak lawakan lagi muke mereka (Mungkin ini reason lagi tepat utk aku. Eheh), anda bolehlah google sendri cari info pasal sabun nih. malas aku nak cari link die. Anyway kepade sesape yg jual Eumora nih, bgla aku harge diskaun sket x leh ke? huhu. Aku dah bagi testimonial baikk nih.

4 comments:

amiza said...

mahal ke sabunnya tu?

Afzan said...

Haah mahalla bagi aku. RM95 sekeping yg kecik tuh, dalam 25gram kalo x silap.

z|Ha_J said...

aku cuba poskan skit utk ko... tp.. tunggu yer.. tunggu kestabilan aku di setiu ni dulu.. haha..

Afzan said...

wahh.. tengkiu cik zaleha.. sukenyeee aku!

Blog Widget by LinkWithin