05 March 2009

Kena Saman Pulak!

Aduss, apsalla nasib malas bertimpe2 ni. Mmg menguji kesabaran btulla. Semalam parking kete kat LRT Setiawangsa. Aku parking agak jauh gak. tak tau pon tempat tuh kene bayar parking (huhu, bleh ke x tau?). Semalam blk keje, dah la tgu bas lame. dari kol 5 lebih tgu bas, bas sampai penuh gile org, x leh nk naik. then jln jauh sket tgu bas kat bus stop yg lain. kol 6 setengah baru bas sampai. last2 sampai bangsar kol 7mlm. Dah janji ngan Abidah nk jumpe die. Sambil tgu die, dinner dulu kat kedai abg lalok tuh sorg2. Then Abidah sampai, ikut die gi pasar mlm. lps tuh gi umah die jap. Las2 kol 10mlm gak la naik lrt sampai Setiawangsa. Pastu naik la kete, sampai rumah baru nampak resit saman tuh kat wiper. Wargghhh!!! Sampai ati die saman Myvi AFV ku itu. Tensennye.. Saman kene bayar dlm mase 14 hari RM50!, lebih dari tuh, RM100 lak. Nampaknye aku akan menambahkan pendapatan Majlis Perbandaran Ampang Jaya la camnih.

Huh, hari nih aku parking baik punye. Betul2 dekat ngn lrt tuh. RM3 je rupe nye sehari. Pening la aku nih.. Asek bermasalah ngan parking je.. Nak jln je dari rumah kang, berpeluh2 lak pagi2. x de gune aku pakai perfume byk2,nnt busuk jugak. Tapi naik bas n lrt petang2, mak aaihh, bau sorg2.. Boleh melekat kt baju aku. Hoho.

(Aku tak suke wat entry x de gambar, tapi disebabkan skang nih gune website lain utk bypass proxy, and website ini agak hampeh sbb function utk upload gambar n editing option die jd disable, So x leh la nk upload gambar. Korg tgk, even nak justify kan text pon x leh nih. Apetah lagi nak kecik/besarkan tulisan n tuka kaler)

p/s: Kalo ade sesape tau website ot tool best utk bypass proxy supaye aku boleh login blogspot n post entry dgn jayenye, silelah jgn kedekut utk inform aku ye.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin