27 March 2009

Holding On

Pagi semalam, mase turun bas, nampak this husband & wife yang aku kenal dulu2. Si husband ni penah jadi coach netball mase keje kat Caltex and wife die pon keje Caltex jugak. Diorg nih mmg loving & sweet couple la. Aku rase umur diorg dlm 45-50 or 50++ camtuh la. Dah agak tua la.

But yang aku nak cerite kat sini, mase aku nampak tuh, diorg berdua tgh berpegangan tangan nak melintas jalan. Lepas tuh pon diorang still jalan pegang2 tangan lagi. Sweet je aku tengok, walopon dah lame kawen and dah berusia, tapi still mesra kan. Diorg nih actually blom ade anak lagi. Mmg kemane2 berdue. And diorg nih sangat lah baik ngan kami2 nih yg jadi anak buah netball diorg.

Aku suke tengok kemesraan diorg. Nampak diorang bahagia walaupon tak dikurniakan cahaye mate. But they got each other to holding on. They got their love to live on. Kan?

Seronok tengok orang2 yang bahagia camnih. Harapnye kebahagian yang aku ade sekarang akan kekal and bertambah bahagie lagi bile dah tue nanti. Semoge suami, dan anak2 aku sentiase ade bersame aku bile dah tue2 nanti (Insyaallah..)

"Kebahagiaan itu bukan untuk di cari, tapi untuk dinikmati"

P/S: Tak sabar nak balik Kuantan malam nih. Bas kol 8 mlm.. dah bawak beg dah nih datang keje. balik kang trus g pekeliling je. Yeah boleh jumpe Affan! ..dan papanye.

Oh, Affan dah tak sakit perut dah. Nak tau lebih lanjut, boleh bace kat blog Affan, kat sini.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin