30 March 2009

Bestnye Dapat Jumpe Affan

Affan dengan Kak Nurin. Tengok tuh kalo dok dalam stroller skang x nak baring dah, nak duduk je. Eksyen sungguh. Terpakselah letak bantal sekeliling die taknak kasik tumbang. Duduk pon tak stabil lagi.
****************************

Seperti biase setiap weken sure jumpe Affan nye lah. Jumaat arituh aku naik bas je dari KL. Hmm, sampai rumah Affan yang tengah tido pon bangun nak sambut mama die balik. Pastu aku bagi susu elok lak die minum. Biasenye punyelah susah nak bagi die minum susu.

Tengok badan die mcm dah susut skit. Pipi pon dah tak berape tembam. Sian anak mama ni. Mak aku cakap since dah tukar susu nih, barulah berselera sket die minum takdelah nampak botol susu je menjerit mcm arituh. Hmm, dalam 2 hari weken tuh, memang die menyusu ikut time die dah. Walopon kene sumbat banyak2 kali and kene nyanyi mcm2 lagu baru die minum, tapi akhirnye habis gak sebotol. Die suke lagu Twinkle2 Little Star..Semalam mase tinggal die, nampak naik sket dah part pipi tuh.

Hmm, tak sabar nak jumpe Affan lagi ujung minggu nih. Geram betul budak kecik nih, dah la asek menyengeh je memanjang. Suke wat lawak lak tuh. Mende yg tak lawak pon die gelak gile2. Bagus betul dak nih, gembire je memanjang. Nak dengar die menangis memang jarang sekali. Seb baik lah tak terikut mama nye yang agak tensen, tekanan, asek marah2, sedeh2 mase mengandung arituh.

Cayang Affan anak mama yang hensem nih..

No comments:

Blog Widget by LinkWithin