13 March 2009

Bayar Saman

Resit Saman

Wang Pos RM20

Ingat x korg psl aku kene saman parking harituh? Yeah, 10 hari dah berlalu and selagi aku tak bayar aku asek dok terpikir yg "saman blom baya, saman blom baya". Sgt la tak tenang idup ye bile pikir mende cenggitu.

Dari slip saman tuh, die ckp boleh bayar melalui wang pos. wah, sgt bagus. Aku mmg x hingin la kan nak drive ke MPAJ Pandan Indah semate2 nk bayar saman. So, wang pos yg di pos ke MPAJ adelah the best solution.

So, aku tetibe menjadi good citizen, dan menelefon MPAJ untuk membayar saman yg tertulis RM50 jika bayar dlm mase 14 hari itu. Just nk konfem, bleh ke pos je. Die kate bleh and cume bayar RM20 je sbb still baru lagi. Yess.. aku sgt gumbire. Ingatkan hangusla duit aku RM50. Rupenye kalo baya cpt, kene RM20 je. Sungguh sronok. Duit lebih tuh boleh beli susu Affan.

So, td dah gi pejabat pos and beli wang pos n pos kat MPAJ. Die kate akan pos kan balik resit ke rumah.

Sekian.

Mora Of the Story:  Sile la bayar saman cepat2, dapat diskaun.

PS: Tige saman Speed trap aku dulu2 still x berbaya. huhu. byk sgt tuh. tak mampu.


----------------------------------------------------------


Info: Tidakkah anda pelik camne saye boleh pos gambar ini? (Maklumla, ade proxy and b4 nih cume boleh post plain text sahaje.)

Jawapannye, post blog entry using EMAIL ye kawan2. Bagaimana caranya?
1. Dalam Blog anda, klik Customize, gi kat 'Setting' then klik tab 'email'.
2. Then create an adress to post entry directly to your blog.
3. Pastuh gi kat korang nye email, type la pape, attach kan gambar (mcmkorg nk bg email kt orang), pastu pos la kat address yg korg create td. Siap.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin