10 February 2009

Aku yang dah tak kusut

Aku dah dapat berite yg gembire. Skang dah x kusut lagi dah. Sebabnye, Aku akan dapat tukar ke Kuantan nanti. Kebetulan Sorang Pegawai Teknologi Maklumat yg kat SUK Kuantan tuh nak tukar ke Sarawak, so, aku boleh isi kekosongan tempat die tuh nnt. Bile? belum tau lagi. Tapi PTM tuh dah hantar application form tuh sume. tggu approval je. Once die kuar, aku leh masuk. Bestnye dapat keje kat Kuantan. Setel sume masalah. Xdelah berjauhan ngan Affan lagi.

Mmg rezeki la. Arituh aku sendri ade call PTM yg kat SUK tuh, aku tanyelah die kot2 die nak tukat ke Kelantan, then aku ganti tempat die kat Kuantan, (memandangkan die bujang lagi n lekaki, sure x de masalah). Tapi die x nak, die ckp jauh nk gi airport nk balik sarawak nnt. But, later dapat tau yg die nak pindah balik Sarawak, n die pesan kat sorg officemate kat sini yg baik ngan die soh bgtau aku yg aku boleh la memohon utk ganti tempat die bile die balik sarawak nnt. And aku dah pon jumpe bos last week. Die bagi aku tuka ke Kuantan. Wah!!! gembire amat aku. mmg nasib baik betul. Harituh rase mcm kusut sgt, tapi Alhamdulillah berkat doa sume org, terbuke gak jalan utk menyelesaikan masalah aku nih. Syukur sgt.

But for the time being, sementare tgu posting ke Kuantan nih, aku diarahkan keje kat Jabatan Bomba & Penyelamat Putrajaya. Ye, Bomba ye.. Kat sane nk pakai PTM urgent so, aku n 2 org lagi PTM kene hantar kesane. Tapi sementare jela, bos cakap kalo kosong je kat Kuantan tuh, aku dah boleh balik Kuantan. So, ok gak la. dok Putrajaya sementare pon ok gak. Nanti maybe aku dok rumah Linda kat seri Kembangan. Umah die katenye dah complete ade mesin basuh, astro ngn peti Ais. ehehe, ok sesgt la tuh dok ngan linda. xde la aku keseorangan dok kat Setiawangsa. Lagipon area Seri Kembangan tuh aku dah familiar sgt, area umah lame aku gak.

Hmm, geng PTM yg same batch ngan aku arituh, 2 org dah kene posting ke Melake.. Tinggal 6 org lagi kat sini. Azrai dah gi Majlis daerah Alor Gajah, Farhan lak gi majlis Daerah Jasin. Aku ngan Zaleha nnt gi Bomba Putrajaya.

Kami yg macam byk keje.. macam je..

4 comments:

Omecool20 said...

Alhamdulillah :-) Itulah rezeki anak ye .. syukurlah ;-) lepas ni ada trip ke kuantan la kami :)

edot said...

alhamdulillah...
org yg sbr dgn ujian ade ganjarannye

wALLAbiezz said...

wah alhamdulillah.. rezeki tu afzan! congrats ;) dkt dgn baby, dkt dgn family n husband.. cool ;)

Laney said...

alhamdulillah.. sib baik xyah tunggu lama! congrats ye..

Blog Widget by LinkWithin