22 February 2009

Jumpe Affan


Skang nih kat Bidor. Jumpe Affan kat umah tok Ibu nih.. Sronoknye dapat jumpe anak yg dirindui.. eheh.. Best je main ngan Affan. mmg senang jage die.. die tido, then jage, main2, minum susu, then tido balik. Pastuh suke gelak kuat2 kalo org maik cak-cak ngan die. Hmm, kalo hari2 dapat main ngn Affan kan best. Rase tak mau balik je. Tak nak tinggalkan Affan lagi. Huhu, apekan daye.. mama kene gi kerje.

Ntah bile lah boleh balik Ke kuantan nih. dengar kate kalo application nak mintak tuka nih amek mase smpai setahun. huhu, sanggup ke aku tggu selame tuh. Kesian Afat ngan Affan.. Aku pon dah mcm nk give up dah menunggu lame nih. mmg x sanggup nak dok berjauhan ngan org yg paling aku syg nih..

Minggu nih aku je yg jumpe Affan kat Bidor. Papa x datang. Jauh n die pon byk keje. Mgu depan je la jumpe. papa kenelah dtg KL lagipon Mak aku nak dtg Kl gak amek Affan. Nnt tok ibu hantar Affan ke KL, Pas tu nenek die lak jage kat Kuantan. Cam tulah.. gilir2 jage..

Oklah, aku dah nak balik ke KL nih. Silelah jenguk blog Affan. Cam biaselah, aku upload gambar2 die and video. Papa die lah dok suruh upload gambar. Rindu le tuh kat anak die. 2 minggu x jumpe.

Aku yang sangap

Aktiviti aku seminggu demi seminggu dok sorg2..

Biasenye balik keje, tgk tv jela smpai waktu tido.. huhu, seb baik ari selase ade cite yg aku suke. Cite Betty ngan Desperate Housewife. Wajib tgk tuh.. Dapatla mengisi kesangapan aku.. Kalo kol 8-9 mlm sure tgk cite Habibi dan Habibah. So, tak tgk Berite dah skang..


Pas tuh pulak skang kene start buat persiapan kawen adek aku. cam biaselah, aku kene buatkan bunye telur ngan hantaran die. Die sebabkan die nak bunge telur yg gempak dgn bajet yg sikit. So, kenela buat sendri.. So, mlm2 sambil tgk tv, kenela potong2 kain net, potong2 riben b4 dicantum jadik bunye.. byk duhh..


Tiap2 hari pastilah minum Anlene Concentrate bagi menjamin bekalan kalsium harian anda.. ahahah.. (*Tibe2)
(Anlene Concentrate yg mengandungi 4x lebih calsium dari susu biase. Aku rekomen korg minum nih, daripade dok minum susu dutch lady yg banyak lemak namun hanye ade 1/4 je kalsium die. eheheh)

Aktiviti pade 14 februari

Seminggu sekali baru kami bertige boleh berjumpe satu keluarge... Sabtu lepas Affan ngan Afat ade kat KL. Ingat nak gi jalan2. Dah kol 4 ptg baru kuar. kitorg gi Ikano Power Center. Bak teke-teki dari Afat, "Ikan ape paling besar?" and jawapan dari aku yg amat terer bab2 shopping ini.. "Ikano Power Center la..."

Affan yg sgt behave dok dlm stroller. die tgk je org lalu lalang. tak kurang juge org yg jln, tetibe berhenti tgk Affan.. pastuh ckp "So cute".. heheh, kembang idung papa nye yg tgh tolak stroller..

Memule tak nak mkn, tapi bile tgk Soya Shop nih, trus rase nak mkn. AKu sgt suke Rice ball nye yg ade inti coklat n Red Bean. Sgt suke ok. Kedai nih yg aku tau ade kat Endah Parade. Slalu mkn kat sane. Tetibe kat Ikano ni pon ade. sgt excited nk mkn.

Rice ball dalam soya. 4 bijik je RM3.90.

Affan diam je tgk Mama ngan Papanye mkn.

Posing ngan mama jap.

Lepas makan, gi jalan2. Tujuan utame nak gi Brand Outlet. tgk2 la baju utk Affan. Tengok2 aje..

Oh Kete idaman aku. Beetle kaler Ijau.. Tak dapat Beetle, Myvi Ijau pon jadilah. eheh. "Papa, posing sket kat kete nih..."

Lepas tuh gi umah kawan Afat kat Kota Damansara. Siap Dinner kat sane. Kol 9 mlm baru balik. Umah kawannye sgt la cantik mcm Deco Bersame Eric. huhu, sgt nak umah mcm tuh. Oh, kitorg nih, rumah pon xde.. huhu..

Akhir kate. Sayang mereka..

17 February 2009

Banyak yang nak ditulis..tapi..

Silelah kagum ngan tablet PC nih ye.. eheheh..

Tapi yg geramnye x leh nak bukak blog. Blog kene BLOCK!! huhu. Boleh tengok je. tuh pon gambar x leh tgk. Geramnye. Notebook sementare dah dapat dah. Tablet PC lagi tuh. giler power. Best gile aku godek2 tablet pc tuh. Mmg idaman aku dari dulu lagik. Tapi x leh bawak balik la..dok kat opis jek. Tuh kene share2 ngn org lain gak..uihh kalo boleh bawak blk, mmg best yg amat2 sgtlah. boleh lukis2 lagi gune pen die. x yah susah2 pakai mouse yg degil.

Ye.. best amat Hp Compact TC4400 ini..Boleh pusing2 n lipat2.

Sebenarnye dlm pale nih dah ade plan nk wat entry ape, tapi disebabkan ssh nk masuk blog. so, x de mase lg nk menulis. nih pon dpt pinjam jap broadband member nih. Maxis broadband yg agak sucks.. kalo korg nk beli, aku rekomenkan beli yg Celcom jela. btul.. Coverage lg bagus.

Fast update psl aku skang:- Skang kene involve dlm system development la pulak. So, keberangkatan ke Putrajaya or Kuantan x dapat ditentukan lg. Maybe smpai system siap which is x tau bape bulan ntah. Kalo x ke Putrajaya pon aku tak kesah asalkan dapat cepat ke Kuantan. Still x denga ape2 kabar lagi psl balik ke Kuantan tuh. Aduss, aku hope cpt2 la dapat pindah.
Oh, affan skang bersame Tok Ibu di Bidor. mama amatlah merindui Affan yg suke gelak kuat2 tuh walopon x kelakar.. hoho..

13 February 2009

Affan Kat KL Skang

Semalam Affan datang melawat mama kat KL nih. Affan datang ngan papa n kawan papa dari Kuantan. So, mereke 2 org nih bawak Affan dlm kete sampai la ke Setiawangsa. Nih kalo polis nampak, sure kate mcm org culik budak. ehehe. Anyway, Affan selamat sampai kol 10.30 mlm. Pandai pon papa die bg susu.

Semalam jugak Tok Ibu ngan Tok Abah die dtg KL sbb nak tgk cucu tersayang la. Diorg akan bawak Affan balik Bidor nnt. X pela, bg diorg pulak jage. Sementare Mama keje kat KL lagi nih. Affan pon jenis x kisah lagi dok ngan sesape. Die ok je.

Aku lak, Semalam MC sbb dah demam 2 hari dah. smlm pon cam dah tak larat nk gi keje, so, gi la klinik. Dapat la MC. Hari nih gi keje pon x berape baik lg demamnye. Sakit tekak nih. suare pon serak2 basah je.

Hmm best nye balik umah nih, Affan ade kat rumah. Sepanjang weken nih Affan ade kat KL. Maybe Tok Ibu pinjam die utk 2 mggu kot. nak dibawak balik Bidor. Ehehe.

10 February 2009

Aku yang dah tak kusut

Aku dah dapat berite yg gembire. Skang dah x kusut lagi dah. Sebabnye, Aku akan dapat tukar ke Kuantan nanti. Kebetulan Sorang Pegawai Teknologi Maklumat yg kat SUK Kuantan tuh nak tukar ke Sarawak, so, aku boleh isi kekosongan tempat die tuh nnt. Bile? belum tau lagi. Tapi PTM tuh dah hantar application form tuh sume. tggu approval je. Once die kuar, aku leh masuk. Bestnye dapat keje kat Kuantan. Setel sume masalah. Xdelah berjauhan ngan Affan lagi.

Mmg rezeki la. Arituh aku sendri ade call PTM yg kat SUK tuh, aku tanyelah die kot2 die nak tukat ke Kelantan, then aku ganti tempat die kat Kuantan, (memandangkan die bujang lagi n lekaki, sure x de masalah). Tapi die x nak, die ckp jauh nk gi airport nk balik sarawak nnt. But, later dapat tau yg die nak pindah balik Sarawak, n die pesan kat sorg officemate kat sini yg baik ngan die soh bgtau aku yg aku boleh la memohon utk ganti tempat die bile die balik sarawak nnt. And aku dah pon jumpe bos last week. Die bagi aku tuka ke Kuantan. Wah!!! gembire amat aku. mmg nasib baik betul. Harituh rase mcm kusut sgt, tapi Alhamdulillah berkat doa sume org, terbuke gak jalan utk menyelesaikan masalah aku nih. Syukur sgt.

But for the time being, sementare tgu posting ke Kuantan nih, aku diarahkan keje kat Jabatan Bomba & Penyelamat Putrajaya. Ye, Bomba ye.. Kat sane nk pakai PTM urgent so, aku n 2 org lagi PTM kene hantar kesane. Tapi sementare jela, bos cakap kalo kosong je kat Kuantan tuh, aku dah boleh balik Kuantan. So, ok gak la. dok Putrajaya sementare pon ok gak. Nanti maybe aku dok rumah Linda kat seri Kembangan. Umah die katenye dah complete ade mesin basuh, astro ngn peti Ais. ehehe, ok sesgt la tuh dok ngan linda. xde la aku keseorangan dok kat Setiawangsa. Lagipon area Seri Kembangan tuh aku dah familiar sgt, area umah lame aku gak.

Hmm, geng PTM yg same batch ngan aku arituh, 2 org dah kene posting ke Melake.. Tinggal 6 org lagi kat sini. Azrai dah gi Majlis daerah Alor Gajah, Farhan lak gi majlis Daerah Jasin. Aku ngan Zaleha nnt gi Bomba Putrajaya.

Kami yg macam byk keje.. macam je..
Blog Widget by LinkWithin