23 January 2009

Balik Ke Kuantan

Woo setelah 2 minggu berkelana kat KL nih, esok aku akan balik Kuantan. Seb baik ade cuti raye cine, lame sket boleh balik. hoho.. dtg arituh sbb nak lapor diri, memule konfiden jek mcm boleh dapat keje kat Kuantan. Rupe2nye terkandas kat KL nih. huhu. dahla dtg bawak baju kurung 8 pasang jek. baju2 lain selai 2 jek. So, nnt balik Kuantan, angkut sume baju yg adela.. ngan kasut2 skali.. kene cari jugak baju batik. hari Kamis wajib pakai batik daa. aku kain batik byk la.. huhu..

Hmm due minggu dah keje. keje nye xde pon, tapi penat drive je. bayangkan la, dlm 2 mggu nih, berulang alik gi keje, asek sesat je gi keje. Semalam aku sesat selame sejam. Sebabnye aku terlepas simpang last yg patutnye aku masuk utk sampai ke ofis, kalo x, 5 minit lagi je sampai. tapi disebabkan sesat, sejam lebih lepas tuh baru sampai. huhu, tensen woo sesat dlm keadaan jem yg amat teruk waktu pagi.. aku pon sampai lambat setengah jam kat opis. saket lutut wat tekan brek. dah la aku x tau jln KL nih, x tau la camne aku boleh berade kat bulatan kampung pandan la, lalu KLCC la, padahal aku nk gi Bukit Damansara nih. huhu. walopon cuak gile dah sesat x tau ujung pangkal tuh, tapi aku maintain cool jek, jln je ikut jalan yg lurus. seb baik la last2 aku jumpe sign board Jln Tun Razak, aku ikut jela sign board tuh, pastuh rupenye aku sampai kat area umah aku smule, kenela memulakan semule perjalanan aku gi keje. huhu, after tuh aku make sure betul2 x terlepas simpang tuh lagi. Camtulah keadaan aku tiap2 hari mengharungi jutaan kerete kat KL nih yg amat jem nye walo pon aku kuar rumah gelap subuh lagik. balik pon same gak jem nye.

Hmm, oklah, kalo ade kesempatan guune laptop n ade internet lagi, aku update lagi. Susah tul nak update blog x de laptop nih. kenela pinjam2 yg org nye je.. ok, nak gi update blog Affan lak..

1 comment:

CraFitRa said...

Hi afzan..ha ha..khaiyra dah pandai merangkak dah..tpi tak laju lg lah..badan dier ringan kot..tak naik sangat berat dier...cerite ko sesat ni amt menyedihkan tapi buat aku terkekeh ketawe...takpe.tak lamer lg ko bleh jdik dato bandar KL..He he...Take care dear.

Blog Widget by LinkWithin